Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις στους Δήμους

 Σήμερα Δευτέρα 10 Απρίλη  οι εργαζόμενοι/ες στους δήμους όλης της χώρας απεργούν με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.  

Η κυβέρνηση  και το υπουργείο Εσωτερικών όχι μόνο αρνούνται να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους -στον δήμο μας είναι 3 στους 4(!)- αλλά απαιτούν από τους δήμους να τους κρατούν σε καθεστώς ομηρίας, ακόμα και όταν κερδίζουν δικαστικές αποφάσεις. 

Οι συμβασιούχοι στους δήμους με αυταπάρνηση κράτησαν όρθια την κοινωνία στις πιο δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Καθάριζαν σχολεία και δημόσια κτίρια, δούλευαν στις κοινωνικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες πρασίνου κλπ., χωρίς καν τα στοιχειώδη μέσα προφύλαξης και εξοπλισμό -και παρόλα αυτά δε δικαιούνται ούτε αναρρωτικές άδειες. Εργάζονται με μισθούς πείνας,  σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς δικαιώματα, με μια ζωή στην αβεβαιότητα. Παράλληλα καλλιεργείται η  κατηγοριοποίηση και η διάσπαση των εργαζομένων.

Αντί να προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό οι δήμοι καταφεύγουν σε προσλήψεις με συμβάσεις ελαστικής εργασίας κάθε μορφής, στις πελατειακές σχέσεις  και στις ιδιωτικοποιήσεις όλο και περισσότερων τομέων του δήμου.  Είναι πρωτοπόροι σ’ αυτές όταν το  έγκλημα στα Τέμπη έδειξε πόσο εγκληματική και δολοφονική είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των δημόσιων υποδομών.

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων διεκδικώντας:

  • Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να αποσυρθεί η διάταξη Βορίδη που υποχρεώνει τους δήμους να ασκούν έφεση όταν εργαζόμενοι δικαιώνονται από δικαστήρια σε προσφυγές τους.
  • Όχι στο φόβο και την ανασφάλεια, τις αυταρχικές μετακινήσεις, την εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Όχι στην εργασία εκτός ωραρίου ή εκτός των καθηκόντων.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις .
  • Δημοτικές υπηρεσίες για τους δημότες και τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες  και όχι για τα κέρδη των εργολάβων.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία, εκπαίδευση του προσωπικού .
  • Τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με εργατικό έλεγχο. Σύγχρονα και ασφαλή οχήματα
  • Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων στους δήμους για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Η Πόλη Αλλιώς, Ενωτική, Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Μοιραστείτε το άρθρο