Υπερασπίσου το Νερό – κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συναυλία της Κυριακής, στην πλατεία Αριστοτέλους

Να στείλει ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης του νερού ως κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις συνεχιζόμενες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, ζητούν από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, το σωματείο εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ και ο σύλλογος μουσικών Βορείου Ελλάδος. Και καλούν σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία με τίτλο Υπερασπίσου το Νερό, την ερχόμενη Κυριακή, 2 Απρίλη, στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου και το μουσικό σχήμα της Πριγκιπέσσας, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Χειμερινοί Κολυμβητές.
Σε συνέντευξη Τύπου, από το σωματείο εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ, ο πρόεδρος Γιώργος Αρχοντόπουλος υπενθύμισε τους αγώνες που έχουν γίνει από την κοινωνία της πόλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Και κατήγγειλε ότι ο πρόσφατος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για τη νέα ρυθμιστική αρχή υδάτων καταργεί το δημόσιο-κοινωνικό χαρακτήρα του νερού και ανατρέπει αποφάσεις του ΣτΕ ότι “το νερό από την πηγή μέχρι τη βρύση δεν μπορεί να δοθεί σε ιδιώτες και ότι, έως το Δεκέμβρη του 2023, οι μετοχές των δημόσιων εταιρειών ύδρευσης πρέπει να επιστραφούν από το υπερταμείο στο δημόσιο”. Επισήμανε μάλιστα, ότι αυτές οι μεθοδεύσεις κουμπώνουν με την τάση των εταιριών να επιχειρούν την ιδιωτικοποίηση, κυρίως μέσω «συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Σφίγγος, έκανε λόγο για «νόμο έκτρωμα» που πρέπει να καταργηθεί. Επίσης, σημείωσε ότι η συμμετοχή του συλλόγου στη συναυλία εστιάζει στην υποστήριξη τεχνικών θεμάτων, χωρίς να αφορά την κατάρτιση του καλλιτεχνικού προγράμματος.
Ο κ. Γιάννης Μήτζιας, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ επισήμανε ότι η με τη βοήθεια της κοινωνίας “να γίνουμε εγγυητές της μη ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ και των υπόλοιπων δημοτικών εταιρειών ύδρευσης”. Τέλος, η κα. Ελίτα Φασούλα, μέλος της οργανωτικής επιτροπής έκανε αναφορά στις δεκάδες περιπτώσεις επαναδημοτικοποιήσεων του νερού σε πόλεις της Ευρώπης. Τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να γίνουν κοινωνοί του μηνύματος ότι το νερό χρειάζεται να παραμείνει δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες άτομα συμμετέχουν στις συνελεύσεις εθελοντών για την υποστήριξη της συναυλίας της ερχόμενης Κυριακής. Επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/3 στις 19.30 στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, Βαλαωρίτου 20, 6ος όροφος.

Μοιραστείτε το άρθρο