1η ανοιχτή συνέλευση για το 7ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, Παρασκευή 31/3 στις 19:30 στο info libre

ANOIXTO KAΛΕΣΜΑ  προς άτομα και συλλογικότητες για την 1η ανοιχτή συνέλευση προετοιμασίας του 7ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride
Φέτος η προετοιμασία για το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride μας βρίσκει σχεδόν ένα μήνα μετά το φρικτό Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ανουχτό κάλεσμα REclaim PRIDE για την 1η συνέλευση 7ου TOU Αυτοοργανωμένου Θεσσαλονίκη STOP THE VIOLENCE. QUEERS FIGHT BACK! 7.30μμ POWER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ THE @infolibre οδός Yπ. Φιλίππου PEOPLE Δραγούμη 4, Ροτόντα"έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο αποτελεί απόρροια χρόνιων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Οι πολιτικές αυτές ωθούν στην φτωχοποίηση (και) των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων όλο και πιο έντονα, ενώ παράλληλα αποδομούν και εξαθλιώνουν παραπάνω τις ζωές μας, με ιδιωτικοποιήσεις και χυδαία νομοσχέδια που αφορούν τους τομείς της υγείας και της παιδείας.
Το σύστημα συνεχίζει να προωθεί την ομοκανονικότητα, να εργαλειοποιεί δηλαδή τα σώματα και τις ταυτότητές μας προκειμένου να απονευρώσει το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα ως το σημείο της αφομοίωσής του. Ταυτόχρονα, η τωρινή κυβέρνηση αποκλείει τα τρανς άτομα από την πρόσβαση στην απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη όταν απαγορεύει την συνταγογράφηση των blockers ορμονών εκτός από περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη. Η αφαίρεση του ομοφυλοφιλικού σεξ από το έντυπο ιστορικού των αιμοδοτών δεν τηρείται από όλα τα νοσοκομεία όπως ορίζεται, καθώς μερικά έχουν δώσει σε αιμοδότες το παλιό έντυπο επειδή “υπάρχει σε μεγάλο απόθεμα”
Όσο ο πόλεμος συνεχίζει και μαίνεται, οι εξοπλιστικές δαπάνες μάς στερούν πολύτιμους πόρους, που θα μπορούσαν να ανακατευθυνθούν σε κρίσιμης σημασίας υποδομές, όπως η υποστήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας. Αντιθέτως, πηγαίνουν σε προσλήψεις στην αστυνομία – της οποίας η κτηνωδία είναι σε έξαρση, και στην εκκλησία – η οποία μέχρι και σήμερα νομιμοποιείται με νομικά παραθυράκια να κάνει βασανιστήρια μεταστροφής σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
Για όλα αυτά, και για την Ζάκι που ακόμη δεν έχει δικαιωθεί, για τις αδερφές μας που δολοφονούνται καθημερινά, για τα τρανς, non-binary και intersex αδέρφια μας που παραμένουν κατά μεγάλη πλειοψηφία αόρατα, καλούμε ατομικότητες, συλλογικότητες, φεμινιστικές, ΛΟΑΤΚΙ+, αντιρατσιστικές ομάδες και οργανώσεις για ένα ανοιχτό, συμπεριληπτικό και αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride.
Για έναν κόσμο χωρίς σεξιστική βία, ματσίλα, ομοτρανσφοβία.
REclaim Pride
Μοιραστείτε το άρθρο