Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν, συγκέντρωση την Παρασκευή 24/3 στις 18:00 στην Πλατεία Καλογήρων (Δάφνη)

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Στις απεργίες της 8ης και 16ης Μάρτη ξεχύθηκε μια λαοθάλασσα στους δρόμους. απαιτώντας δικαιοσύνη για το μνημονιακό έγκλημα στα Τέμπη. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα σε όλη την Ελλάδα έκαναν κουρέλι τα κροκοδείλια δάκρυα των αργυρώνητων ΜΜΕ, την υποκρισία των μνημονιακών κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για ένα έγκλημα που έχει μόνους και αποκλειστικά υπεύθυνους τους ίδιους, τις ιδιωτικοποιήσεις τους, το αδηφάγο, κανιβαλικό σύστημα που υπηρετούν. Καμιά υποκριτική συγγνώμη από τα χείλη τους, καμιά «επιτροπή διαφάνειας» δεν θα τους ξεπλύνει από τα Μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα κάθε τι που ανήκει στο δημόσιο. Κρυμμένοι σαν τα ποντίκια μέσα στη Βουλή, με τις ορδές των ΜΑΤ να τους φυλάνε απ’ έξω, προσπαθούν να διώξουν τις ευθύνες από πάνω τους μοιράζοντάς τες σε όλη την κοινωνία. Και ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το αίμα των δολοφονημένων από τις ιδιωτικοποιήσεις συνανθρώπων μας, ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν και το νερό.

Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Δεν πάει άλλο με την κοροϊδία των δήθεν αυξήσεων στους μισθούς και των διάφορων επιδομάτων και pass, την ίδια ώρα που η ακρίβεια καλπάζει στα βασικά ήδη κατανάλωσης.

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!- ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Η ΝΔ κυβερνά ενάντια στην ελληνική κοινωνία. Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να τρομοκρατήσει την κοινωνία με τις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας όπως αυτή στη μαζική απεργία της 16ης Μάρτη, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Οι απεργίες της 8ης και 16ης Μάρτη ήταν η αρχή. Οι αγώνες μας να γίνουν ένας πανελλαδικός χείμαρρος για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης Μητσοτάκη, το τσάκισμα των μνημονίων και όλου του πολιτικού προσωπικού τους. Για την εθνικοποίηση των Συγκοινωνιών, της Ενέργειας, του Νερού κ.λπ., χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.

Είναι ώρα για έναν γενικευμένο ξεσηκωμό, με απεργίες και καταλήψεων σε σχολές και σχολεία, με διαδηλώσεις σε πλατείες και γειτονιές. Να ενώσουμε και να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις, με κοινές μέρες μαζικής δράσης, επιτροπές και συντονιστικά. Με την οργάνωση μας σε Λαϊκές Συνελεύσεις πρέπει να δοθεί συνέχεια, μέχρι την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους αγώνες των εργαζομένων πολλών χωρών της Ευρώπης όπως της Γαλλίας που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τους. Να ενωθούμε κάτοικοι, εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς για να διώξουμε επιτέλους τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
  • ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ- ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ
  • ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο