«Κήρυξη Πολέμου… τυχόν σύλληψη του Πούτιν»

393Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Συνεχείς δηλώσεις ρώσων αξιωματούχων κατά των Δυτικών: «Κήρυξη πολέμου θα προκαλούσε μία σύλληψη του προέδρου της Ρωσίας στο εξωτερικό». «Οι ΗΠΑ είναι ένα εχθρικό κράτος». «Οι ευρωπαίοι ηγέτες υπηρετούν τους Αμερικανούς». «Η Δύση σπρώχνει πιο κοντά την ανθρωπότητα σε πυρηνικό Αρμαγεδδώνα»…

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων στο ένταλμα σύλληψης του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έπιασε ο πρώην πρόεδρος και σήμερα αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον δικό του… παραληρηματικό τρόπο. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Tass, είπε ότι: Ενδεχόμενη σύλληψη του προέδρου της Ρωσίας στο εξωτερικό θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία. «Ας φανταστούμε- φυσικά αυτή είναι μια κατάσταση που δεν θα συμβεί ποτέ- αλλά ας φανταστούμε ότι συνέβη στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, ένας εν ενεργεία πρόεδρος μιας πυρηνικής δύναμης έρχεται στη Γερμανία και συλλαμβάνεται. Τι θα είναι αυτό; Κήρυξη πολέμου στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Μεντβέντεφ.

Επίσης είπε ότι οι ΗΠΑ είναι πλέον «ένα εχθρικό κράτος που προσπαθεί να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στη Ρωσία» και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι είναι πίσω από την ανατίναξη των αγωγών  Nord Stream στη Βαλτική. Οι ΗΠΑ «προσπαθούν να μας προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά, αν είναι δυνατόν να διχάσουν τη χώρα και να βάλουν την  βελόνα τους στην Ευρώπη όσο το δυνατόν πιο δυνατά για να μην φτερουγίζει», είπε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού  Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η θέση των Ευρωπαίων ηγετών που δεν είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις υπέρ των Ευρωπαίων πολιτών. Όλες οι αποφάσεις τους είναι είτε υπέρ μεμονωμένων πολιτικών ομάδων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους είτε υπέρ των Αμερικανών». «Οι χώρες της Ευρώπης έχουν μετατραπεί σε δωρητές των ΗΠΑ σε βάρος των δικών τους φορολογουμένων», πρόσθεσε. «Όλοι αυτοί : φον ντερ Λάιεν, Σούλτς, Σούνακ και αμέτρητοι νέοι ηγέτες, τους οποίους, δόξα τω Θεώ δεν γνωρίζω, κάνουν ό,τι μπορούν  μόνο για να γεμίσουν τις τσέπες των ΗΠΑ. Και δεν το κάνουν ούτε καν ιδεολογικά για κάποιο λόγο, αλλά από βλακεία και δειλία», κατέληξε ο Μεντβέντεφ.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας σημείωσε πως η Δύση απεχθάνεται την ανεξαρτησία της Ρωσίας και της Κίνας και οι επόμενες δεκαετίες δεν θα είναι ήσυχες, καθώς θα προσπαθήσει να επιτύχει την κατάτμηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μικρότερα και πιο αδύναμα κράτη.

Στις επιθετικές δηλώσεις προς τη Δύση ακολούθησε ο πρεσβευτής Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, ο οποίος την κατηγόρησε ότι σπρώχνει  την ανθρωπότητα πιο κοντά στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. «Οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισαν να φέρουν την ανθρωπότητα σε μια επικίνδυνη γραμμή πέρα ​​από την οποία πλησιάζει ο πυρηνικός Αρμαγεδδώνας», υποστήριξε, σχολιάζοντας δηλώσεις αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης ότι τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου (που οι Βρετανοί προτίθενται να χρησιμοποιήσουν στην Ουκρανία) είναι ένας κοινός τύπος όπλου που χρησιμοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες και δεν αποτελούν αυξημένο κίνδυνο.

Ο Αντόνοφ υπενθύμισε ότι «όταν χρησιμοποιούνται αυτού του είδους τα πυρομαχικά, η ραδιενεργή σκόνη κατακάθεται στο έδαφος… Είναι εξαιρετικά τοξικό και δεν μπορεί να απολυμανθεί. Τέτοιες ουσίες προκαλούν κρούσματα καρκίνου. Οι Αμερικανοί το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία. Τα θύματα υπέφεραν από θανατηφόρες ασθένειες και τα παιδιά τους γεννήθηκαν με τη γέννηση ελαττώματα», επεσήμανε ο ρώσος πρέσβης.

Ακολουθώντας την Πολωνία, η Σλοβακία ανακοίνωσε την παράδοση τεσσάρων μαχητικών αεροπλάνων MiG-29 σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της χώρας. Η ίδια γνωστοποίησε ότι άλλα εννέα αεροσκάφη θα μεταφερθούν εκεί «τις ερχόμενες εβδομάδες».

Μετά το Χάρκοβο και το Μπαχμούτ, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι επισκέφθηκε την Χερσώνα. «Μίλησα με κατοίκους για θέματα που αντιμετωπίζουν τώρα και τις ανάγκες τους», έγραψε ο Ζελένσκι στοTelegram κάτω από πλάνα της επίσκεψής του στην επαρχία Χερσώνα. «Θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, θα ανοικοδομήσουμε τα πάντα. Ακριβώς όπως σε κάθε πόλη και χωριό που υπέφερε λόγω της κατοχικής δύναμης». «Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι εργάζονται για αυτό και για την επιστροφή του ηλεκτρικού στον λαό μας!», συμπλήρωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Μοιραστείτε το άρθρο