Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής από τους συνταξιούχους έξω από τον ΕΦΚΑ Αριστοτέλους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό μουσική πραγματοποιούσαν έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους σημερα 7/3/23 εργαζόμενοι του φορέα, με απουσία όλων σχεδόν των μεγάλων καναλιών. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν συνάδελφοι/σσες συνταξιούχοι και το σωματείο μας, με το πανό του και χαιρέτισε στην συγκέντρωση ο πρόεδρος Βασίλης Παρτάλης
Στην είσοδο του κτηρίου είχαν αναρτήσει πανό στα οποία έγραφε με κόκκινα γράμματα «Πωλείται» και «Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης».
Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, οι όποιοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, αντιδρούν στις συνθήκες εργασίας στον ΕΦΚΑ, την υποστελέχωση, την υπερεντατικοποίηση της εργασίας, την απαρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή, την πολυνομία και τα δυσεπίλυτα προβλήματα, την αναξιοκρατία και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες (έκδοση συντάξεων, τηλεφωνική εξυπηρέτηση, καθαριότητα, φύλαξη).
Την κινητοποίηση τους στηρίζουν σωματεία συνταξιούχων που βρίσκονται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το «παρών» δίνουν, και εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΣΕ αλλά και φοιτητές από το τμήμα Μουσικής του ΠΑΜΑΚ.
Στην έναρξη της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι κράτησαν ενός λεπτού σιγής για τα θύματα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κάνοντας λόγο για έγκλημα και φωνάζοντας στο τέλος «αθάνατοι». Τα αίτημα των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ είναι, όπως περιγράφονται στη σχετική ανακοίνωση:
«Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.
Άμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό – επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
Σωματείο Συνταξιούχων “Η Συσπείρωση”
Μοιραστείτε το άρθρο