Οργή λαού στην Θεσσαλονίκη: “Είναι δολοφόνοι!”

Για τέταρτη μέρα χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης για το έγκλημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Σάββατο απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην Καμάρα και τον Λευκό Πύργο, ενώ ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν: “Δεν ήτανε τα Τέμπη ούτε η κακιά στιγμή, δικά τους τα κέρδη δικοί μας οι νεκροί”. “Στο δρόμο στο δρόμο το δίκαιο θα κριθεί, ενάντια σε κράτος και καταστολή”.

Η θλίψη έχει μετατραπεί σε οργή και ξεχειλίζει πλέον, θέτοντας στο στόχαστρο τους αυτουργούς αυτής της μαζικής δολοφονίας, που είναι κράτος, κυβέρνηση και ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσίών, οι ιδιωτικές εταιρείες που στοχεύουν μόνο στο κέρδος περικόπτοντας τα κόστη λειτουργίας (άρα και ασφάλειας), η δικαστική εξουσία που βγάζει “καταχρηστικές” τις απεργίες των σιδηροδρομικών που προκηρύσσουν (και) για την απουσία μέτρων ασφάλειας και το κράτος που διασφαλίζει όλα τα παραπάνω με τις κυρίαρχες καπιταλιστικές πολιτικές.

Δίνουν το σύνθημα για την αυτοοργάνωση των από τα κάτω. Ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται η κοινωνία από το κράτος και το κεφάλαιο, προτάσσεται επιτακτικά η αυτοοργάνωση του αγώνα και της ζωής μας.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΚΑΜΑΡΑ

Πορεία για το έγκλημα στα Τέμπη, Σάββατο 4/3 στις 19:00 στην Καμάρα


ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο