Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Τέμπη, απεργία των σιδηροδρομικών, Κυριακή 5/3

Αθήνα: 11:00 στο Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 11:30 στην Καμάρα

Χανιά: 11:00 στην πλατεία αγοράς

Πάτρα: 11:00 στην Πλατεία Γεωργίου

Ιωάννινα: 11:00 στην Περιφέρεια

Ξάνθη: 11:00 στην κεντρική πλατεία


ΑΘΗΝΑ

Η θλίψη είναι αβάστακτη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. Έντεκα συνάδελφοί μας και δεκάδες επιβάτες έχασαν την ζωή τους, υπό πρωτοφανείς συνθήκες. Δεκάδες οικογένειες θρηνούν την απώλεια των παιδιών, των συγγενών και των φίλων τους. Άλλοι ψάχνουν ακόμα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς… Οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο που επικρατεί μεταξύ σιδηροδρομικών, εργαζόμενων και μη.

Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδήτα να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!

Σε συνέχεια της συνέλευσης που πραγματοποίησαν τα 3 σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train, παρουσία των εργαζομένων, αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση των κινητοποιήσεων με κήρυξη 48ωρης απεργίας. Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο.

Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ.

ΛΑΖΟΥ Ν. ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ Β.

ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ Κ. ΠΟΡΓΙΑΖΗΣ ΑΘ.


ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ !!!

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΤΗΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00πμ στην συγκέντρωση στο Σύνταγμαστα πλαίσια της νέας 48ωρης απεργίας που προχωρούν τα σωματεία σιδηροδρομικών το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου, καταγγέλλοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των εργαζομένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη.

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)


ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συμμετέχουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00πμ στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στα πλαίσια της νέας 48ωρης απεργίας που προχωρούν τα σωματεία σιδηροδρομικών το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου, καταγγέλλοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των εργαζομένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη.

Οι σιδηροδρομικοί απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Η οργή μεγαλώνει και από τη στάση της κυβέρνησης, που επιχειρεί το κουκούλωμα και την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, αλλά και την καταστολή απέναντι στις διαδηλώσεις, όπως συνέβη πάλι την Παρασκευή το βράδυ, που η ΕΛΑΣ έπνιξε στα χημικά το κέντρο της Αθήνας ενάντια στις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, που πραγματοποιούνταν.

ΚΑΜΙΑ ΣΙΩΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης


Βίδα


ΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 05/03 ΣΤΙΣ 11:00
💥ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ💥
Όλες/οι/α την αύριο Κυριακή 05/03 στις 11:00, στην κινητοποίηση των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, στο Σύνταγμα.
Το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η διαρκής στρατηγική απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού, κάθε δημόσιας και δωρεάν υπηρεσίας αποτελεί μια πάγια πολιτική στάση τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρο τον τρανό δυτικό πολιτισμό, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα. Η ίδια ιδεολογική μήτρα από όπου πηγάζει η υποβάθμιση όλων των πτυχών των ζωών μας (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) είναι αυτή που γεννά τέτοια τραγικά συμβάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται στον βωμό του κέρδους.
Η ευθύνη σίγουρα δεν είναι ατομική, δεν πρόκειται γιατί κανένα ανθρώπινο λαθος, αλλά για μια δολοφονική πολιτική ιδιωτικοποιήσεων . Η πολιτική ευθύνη δεν εκφράζεται με κάποια παραίτηση και κροκοδείλια δάκρυα, πόσο μάλλον όταν ήταν χρόνια γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν, όπως ανήγγειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στις 7/2/2023. Δεν λειτουργεί τίποτα, φώναζαν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι, με κινητοποιήσεις, απεργίες, ενστάσεις. Πολύ σκόπιμα το κράτος αδιαφόρησε.
Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε όλον τον κόσμο στην αυριανή κινητοποίηση, Κυριακή 5/3 στις 11:00 που καλούν τα σωματεία των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.
Ενάντια σε μια πολιτική που ιεραρχεί τα κέρδη έναντι της ανθρώπινης ζωής εμείς καλούμε στον δρόμο του αγώνα.
Εκφράζουμε τα θερμά μας να συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους ανθρώπους που αγνοούνται, και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.
💥 Όλοι στους δρόμους.
💥 Σε σας που μας ακούτε.
_ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!
Κατάληψη ΡΕΞ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ
ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/3/2023 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Δεν ήταν ατύχημα, ήταν ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!
Ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης θα είμαστε όλες/οι/α εκεί.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των εργαζόμενων του ΟΣΕ σε Συλλαλητήριο αύριο Κυριακή 5/3 σTIS 11:00, στο Σύνταγμα θα είμαστε όλες/οι/α εκεί, γιατί ΔΕΝ HTAN ΑΤΥΧΗΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ HTAN"

Η νεολαία θα πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς της.

Το καπιταλιστικό σύστημα που μας δολοφονεί θα το τσακίσουμε!

Μεγάλο συλλαλητήριο | Κυριακή 5/3, 11.00, Σύνταγμα & στη Θεσσαλονίκη, 11:30, Καμάρα


Ρουβίκωνας


Λαϊκός Ξεσηκωμός: Δεν ήταν δυστύχημα ήταν διαρκές και προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή αύριο Κυριακή 5 Μάρτη, στις 11.00 π.μ. στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι σιδηροδρομικοί στην πλατεία Συντάγματος, καθώς προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη.

Λόγω του συλλαλητηρίου η ώρα έναρξης της ΓΣ του Σωματείου αύριο Κυριακή 5/3 μετατίθεται για τις 13:00 στον ίδιο χώρο (Πάντειο Πανεπιστήμιο, αίθ. 108, «γυάλινο» κτ.) και θα διαρκέσει από 13.00 έως 15.30.

Πατήστε εδώ για να δείτε στο χάρτη την τοποθεσία.

Το συλλαλητήριο έχει παλλαϊκό χαρακτήρα καθώς συμμετέχουν φοιτητές, μαθητές, εργατικά συνδικάτα και άλλοι φορείς.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών.

Αυτές βρίσκονται στην πολιτική «απελευθέρωσης» των μεταφορών της ΕΕ που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μέσα από τα συνδικάτα μας μπορούμε και θα παρέμβουμε αποφασιστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, αλλά θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα για να μην υπάρχουν θύματα της τάξης μας στον 21ο αιώνα για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων -παράσιτων, που αδιαφορούν για τη ζωή και την ευημερία του λαού.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» της ΕΕ που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών


Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11πμ καλούμε όλους να συμμετέχουν στην διαδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτατες και όσο και αν προσπαθούν η κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν το τραγικό δυστύχημα ως αμέλεια ενός ανθρώπου, δεν πείθουν κανένα.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας


Παλλαϊκό-Πανεργατικό προσκλητήριο μάχης και αγώνα

Το αίμα των νεκρών μας δεν θα στεγνώσει

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Image


Διαδήλωση – Κυριακή 5/3 – 11:00 Σύνταγμα – Οργή για το καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη. Πόλεμο στον πόλεμο κράτους και κεφαλαίου

Ούτε ανθρώπινο λάθος, ούτε κακιά στιγμή! Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη έχει ονοματεπώνυμο: το κυνήγι του μέγιστου κέρδους από το κεφάλαιο και τις κρατικές πολιτικές υποστήριξης του. Ειδικότερα τις μνημονιακές πολιτικές ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, που όσον αφορά τις μεταφορές σήμανε το ξεπούλημα του ΟΣΕ έναντι εξευτελιστικού τιμήματος το 2017 στην ιταλική εταιρεία. «Ferrovie». Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, τομή αναμφισβήτητα στη μακρόχρονη διαδικασία υποβάθμισης και απαξίωσης των δημόσιων μεταφορών που επέβαλλαν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας τους η ΕΕ και όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις, σήμαινε: υποστελέχωση κρίσιμων τομέων, εξαντλητική εργασία, εγκατάλειψη υποδομών, ξεχαρβάλωμα των προδιαγραφών ασφαλείας, ανύπαρκτες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των δικτύων. Το έγκλημα είχε προδιαγραφεί: Λίγα μόνο χρόνια αργότερα κι ενώ οι κρατικές επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εκτόξευαν τα κέρδη των καπιταλιστών, ακόμα και τα πιο ζωτικά μέτρα ασφαλείας είχαν πάψει ουσιαστικά να εφαρμόζονται ∙ ακόμα και το στοιχειώδες, το να ελέγχεται ηλεκτρονικά – και ως εκ τούτου να προλαμβάνεται- η κίνηση δυο τρένων αντίθετα στις ίδιες ράγες!

Το δυστύχημα στα Τέμπη συμπυκνώνει την ουσία του κόσμου του Κεφαλαίου και του Κράτους: την πλήρη αδιαφορία, την πλήρη υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής μπροστά στο κέρδος.

Στο νου μας έρχονται τα λόγια του Μαρξ : «Το κεφάλαιο το τρομάζει η έλλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος. Όταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος, γίνεται τολμηρό. Με 10% κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς παντού, με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύσει να το πράξει».

Ύστερα από τρεις διαδοχικές μέρες στο δρόμο, η διάχυτη προλεταριακή οργή εκφράστηκε μαζικά, στοχευμένα και αποφασιστικά στις δυνάμεις καταστολής, διαμορφώνοντας σαφή εξεγερτική δυναμική. Να βρεθούμε ξανά στους δρόμους ώστε η δυναμική αυτή να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί παραπέρα. Το βασικό λοιπόν πολιτικό ζητούμενο των ημερών είναι αν θα βαθύνει το αναμφισβητητα μεγάλο κοινωνικό ρήγμα που έχει ανοίξει, το αν θα λάβει συνολικά αντικαπιταλιστικα χαρακτηριστικά, το αν θα μπορέσει να συνθέσει και να δώσει πολιτικο ορίζοντα στην γενικευμένη κοινωνική αγανάκτηση.

Να μην μείνει το καπιταλιστικό κρατικό έγκλημα αναπάντητο!

Ταξική αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών & κομμουνιστ(ρι)ων)


ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ – ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΑΝΑΜΜΕΝΗ
Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις Κυριακή 5 Μαρτίου στην Αθήνα στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη στις 11:30 στην Καμάρα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
Η σύγκρουση μιας εμπορικής και μίας επιβατικής αμαξοστοιχίας το βράδυ της Τρίτης 28 Φλεβάρη στα Τέμπη, είχε αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, να υπάρχουν περισσότεροι από 57 νεκροί, από τους οποίους οι 55 είναι ταυτοποιημένοι και 85 τραυματίες, ανάμεσα τους φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι του ΟΣΕ, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλοί αγνοούμενοι.
Δε θα περιμένουμε κάποιο τεχνικό πόρισμα για να γίνουν ξεκάθαρες οι πολιτικές ευθύνες πίσω από αυτήν την τραγωδία. Το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών, υπηρεσιών, εκτάσεων δεν έχει αφήσει σχεδόν καμία λειτουργία της χώρας αλλά και κανέναν τομέα της κοινωνικής ζωής που να μην μεταφράζεται σε κέρδος για το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο.
Μέσα στις εκατοντάδες περιπτώσεις ξεπουλήματος και ιδιωτικοποιήσεων, χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ΟΣΕ. Η «Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A», τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη, τον αγόρασε το 2017 έναντι της εξευτελιστικής τιμής των 45 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των ελληνικών μνημονιακών υποχρεώσεων από το 2010.
Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης πως η ιταλική εταιρεία επιδοτείται με 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να εκτελεί Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 05/03 ΑΘΗΝΑ: 11:00 Σύνταγμα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 11:30 Καμάρα ΤΙΠΟΤΑΔΕΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑΤΗΝΤΑΞΙΚΗΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ"συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ) που έχει υπογράψει με το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών, χωρίς όμως να αναφέρεται το ποια είναι αυτά και έτσι συνιστά ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που συντηρείται από κρατικές επιδοτήσεις για συμβάσεις όμως που κανείς δεν γνωρίζει.
Η συνέχεια γνωστή και πανομοιότυπη με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που, αφού υποβαθμιστούν, περνάν στα χέρια του κεφαλαίου. Έτσι, «εξυγίανση» σημαίνει απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκθετική αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, πλημμελής συντήρηση των γραμμών αλλά και ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και των επιβατών, πολλαπλασιασμός των εργατικών ατυχημάτων, των καθυστερήσεων αλλά και των, θανατηφόρων πολλές φορές, δυστυχημάτων όπως αυτό που συνέβη πριν λίγες ώρες στα Τέμπη.
Άλλωστε, ήταν λίγες μόνο ώρες πριν, το μεσημέρι της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, όταν ένα ακόμα τρένο της (πλέον) Hellenic Train είχε καθυστέρηση καθώς καλώδιο τάσης 25.000 βολτ κόπηκε και έπεσε πάνω στο τρένο, ενώ σε σχέση με το συμβάν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως “δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως”.
Η σύγχρονη κρατική και καπιταλιστική δυστοπία όμως δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Ακόμα και μετά το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, μία μέρα μετά δόθηκε εντολή για διάλυση της διαδήλωσης στην Αθήνα, για ασφυκτική παρουσία των ΜΑΤ στην πορεία στη Θεσσαλονίκη δίπλα σε φοιτητές που έκλαιγαν για τους νεκρούς και αγνοούμενους συναδέλφους τους, ενώ – μετά από προσφυγή της εταιρείας – η απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ στα πλαίσια διεκδίκησης μέτρων ασφαλείας εργαζομένων και επιβατών και αλληλεγγύης στην απεργία των εργαζομένων στην Hellenic Trains, κρίθηκε παράνομη.
Με νέα τους απόφαση, ωστόσο, τα σωματεία στη Hellenic Train εκφράζοντας την οργή τους, προχώρησαν σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη με πολλά ακόμα σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους να στηρίζουν και να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής, προκειμένου να δώσουν μία απάντηση για το κρατικό έγκλημα στους δρόμους.
Οι χιλιάδες άνθρωποι που πλημμυρίζουν τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας αλλά και πολλών ακόμα, σήμερα θα γίνουν πολύ περισσότεροι, ενώ δεκάδες καταλήψεις σχολείων και σχολών ξεπηδούν σε όλη τη χώρα.
Είναι στοίχημα να καταφέρουμε να κρατήσουμε στους δρόμους τη διάχυτη λαϊκή οργή που κάνει το καζάνι της κοινωνίας να κοχλάζει ξανά μετά από πολλά χρόνια, να τη βοηθήσουμε μετατραπεί σε ταξική οργάνωση.
Να διεκδικήσει την δημόσια λειτουργία – χωρίς αποζημίωση για τις ιδιωτικές εταιρείες – του συνόλου των υποδομών και υπηρεσιών της χώρας που εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες (Υγεία, Παιδεία, Μετακινήσεις, Ρεύμα, Αέριο, Νερό, Δημόσιοι Χώροι, Στέγαση) με εργατικό έλεγχο, να επανακτήσει όσα χαθήκαν τα τελευταία 13 χρόνια αλλά και να παλέψει για την κατάργηση της αστικής εξουσίας, που με τα μνημόνια, τις ιδιωτικοποίησεις, την προτεραιοποίηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας απέναντι στις ανθρώπινες ανάγκες, είναι αυτή που δολοφονεί καθημερινά τον λαό.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

H τραγωδία στα Τέμπη: Mνημονιακό έγκλημα – Θυσία στο βωμό του κέρδους
– ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με αθλιότητες για «ανθρώπινο λάθος»
– Μητσοτάκης – Κυβέρνηση προκαλούν… ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακή 5/3 Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες

Αθήνα: 11.00 Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 11:30, Καμάρα

Ιωάννινα: 11.00 Περιφέρεια

Πάτρα: 11.00 πλ. Γεωργίου

Θλίψη και οργή προκαλεί η τραγωδία στα Τέμπη. Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ. και προσπαθώντας να μας πλασάρουν το μίσος τους για τον συνδικαλισμό.  Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Και αυτό το έγκλημα οφείλεται στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ – ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…
Κυβέρνηση, Εταιρία, Πετσωμένοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν προεκλογικά τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή, ρεσιτάλ υποκρισίας, δεν ξεπλένει τις ευθύνες ούτε του ίδιου ούτε της κυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους» της.
ΩΣ ΕΔΩ – ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε διάσπαρτες κινητοποιήσεις. Δεν αρκεί η «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζει τώρα για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους κρατικούς μνημονιακούς θεσμούς και αρχές. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Να κηρυχτεί Γενική Απεργία – Να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές.
Να απαιτήσουμε: Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας), αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων. Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο – και όλων των δημόσιων δομών / αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες στον δρόμο, ώστε να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όποια επόμενη κυβέρνηση κι αν μαγειρευτεί στις εκλογές
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

5/3/23 – Απεργιακό συλλαλητήριο, Κυριακή 5/3, Σύνταγμα 11πμ

Στέρεψαν τα δάκρυα και η θλίψη
Ώρα για απεργίες για να ανατρέψουμε τους δολοφόνους
Απεργιακό συλλαλητήριο, Κυριακή 5/3, Σύνταγμα 11πμ

Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωράνε σε νέα 48ωρη απεργία 4 και 5 Μαρτίου και καλούν σε συλλαλητήριο την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11 πμ στο Σύνταγμα. Σε αυτήν την κινητοποίηση θα βρεθούμε όλοι και όλες για να διαδηλώσουμε στο πλευρό τους, απέναντι σε μια εγκληματική κυβέρνηση.

Γιατί η σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη με τους 60, μέχρι στιγμής, νεκρούς και τους δεκάδες αγνοούμενους δεν είναι ατύχημα, είναι ένα τεράστιο έγκλημα που βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες τις κυβερνήσεις που φρόντισαν για τη διάλυση και το ξεπούλημα των δημόσιων σιδηροδρόμων.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να αποφύγει την οργη του κόσμου. Προσπαθεί να ρίξει το βάρος των δεκάδων θανάτων στις πλάτες του σταθμάρχη για να αποφύγει τις δικές της ευθύνες. Μιλάει για “εθνικό πένθος” για να επιβάλλει τη σιωπή.

Όμως δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι της οργής που φουσκώνει καθημερινά. Οι απανωτές καθημερινές διαδηλώσεις με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές τωρα προχωράνε ενα βήμα παρακάτω.

Η απόφαση των εργαζόμενων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μάρτη, είναι το παράδειγμα για όλα τα σωματεία. Με απεργίες να ξηλώσουμε αυτήν τη δολοφονική κυβέρνηση.

Γι’ αυτό όλες και όλοι πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11 πμ στο Σύνταγμα. Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία όλες τις συλλογικότητες, να στηρίξουν την κινητοποίηση αυτή.

Όμως ακόμη περισσότερο χρειαζόμαστε πανεργατική απάντηση. Να βγει μαζικά στους δρόμους η οργή και ο θυμός που βράζει σε όλους τους εργατικούς χώρους. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, από τις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να μετατρέψουν την φετινή 8 Μάρτη που είναι ήδη προκηρυγμένη απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Για να διεκδικήσουμε επανακρατικοποίηση του ΟΣΕ και όλων των επιχειρήσεων που έχουν ξεπουληθεί όλες τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς καμιά αποζημίωση στα αρπακτικά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα. Γιατί η ιδιωτικοποίηση φέρνει κέρδη για τα αρπακτικά της αγοράς και θάνατο για τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους της τάξης μας.

Γιατί θυμόμαστε ότι πριν από ένα χρόνο θρηνήσαμε νεκρό λιμενεργάτη στο Λιμάνι του Πειραιά, στην Cosco. Γιατί δεν ξεχνάμε την εργολαβική εργάτρια της καθαριότητας που δολοφονήθηκε στο Ξυλόκαστρο πριν ενάμιση μήνα.
Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ζώντας στην εποχή της μηδενικής ευθύνης των από τα πάνω, στην εποχή που τα προμελετημένα εγκλήματα παρουσιάζονται από την κρατική βιτρίνα και το μιντιακό συρφετό σαν απομονωμένα ατυχήματα. Στην εποχή που κάθε τεχνικής φύσεως έγκλημα ή φυσική καταστροφή απαιτεί εθνική σύμπνοια, υπομονή και μεταφυσική πίστη στον κρατικό μηχανισμό. Στα Τέμπη συνέβη το αδιανόητο, το οποίο ωστόσο αν αποσπαστεί από την επικαιρότητα και ιδωθεί σαν μια φυσιολογική/μακροπρόθεσμη εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και της άκρατης ιδιωτικοποίησης των πάντων, βγαίνουν ξεκάθαρα πολιτικά πορίσματα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εδώ, η κρίση χρέους δεν είναι αυτή που έχει φέρει την ιδιωτικοποίηση όλων των κομβικών δημόσιων δομών, κατά κύριο λόγο αυτή που έχει φέρει το ξεπούλημα αυτών. Είναι η φιλελεύθερη ιδεολογική ηγεμονία της αστικής δημοκρατίας τους που εξισώνει τα κέρδη και τις ζημιές με τις ανθρώπινες ζωές. Η καπιταλιστική διαμεσολάβηση ποντάρει τα πάντα στο να πείσει ότι έχει μερική ηθική και όχι πολιτική ευθύνη για τα συνεχή εγκλήματα της.

Επί του συγκεκριμένου τώρα, σε αντιπαραβολή με κάθε πανηγυρισμό των εκάστοτε κυβερνήσεων για την αποκρατικοποίηση των σιδηροδρομικών δομών, είτε αυτός εμπεριείχε το γελοίο αφήγημα της εισροής 45 εκατομμυρίων στα κρατικά ταμεία (με τον ΟΣΕ να δηλώνει το 2016 τζίρο 120 εκατομμυρίων, ένα χρόνο πριν το ξεπούλημα), είτε αυτός εμπεριείχε το γελοιότερο αφήγημα της μείωσης του χρόνου μεταφοράς στη γραμμή Θεσ/νικη- Αθήνα, τώρα που ο ιδιώτης διαχειριστής παίζει μπάλα ανενόχλητος και εκσυγχρονίζει τις μεταφορές, οι καταγγελίες των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους δομών αποκρύπτονταν με σιγή ιχθύος :δε λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, δε γίνεται συντήρηση των γραμμών, είναι υποστελεχωμένα όλα τα πόστα, το ότι το τελευταίο και μόνο δίμηνο έχουν συμβεί πόσες δυσλειτουργίες, ατυχήματα, καθυστερήσεις.

Όταν ένα ολόκληρο κράτος αφήνει τις ζωές μας έρμαιο της ξεφτίλας του δε τίθεται θέμα καλυτέρευσης του πλαισίου εντός του οποίου ζούμε, παρά μονάχα ανατροπής του. Θα μπορούσαν να γραφτούν απείρως περισσότερα σχετικά με τις επιμέρους ευθύνες στα εκάστωτε κρατικά εγκλήματα, όμως η κοινή συνισταμένη είναι μία: η αξία της ζωής μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, αποτιμάται στο απόλυτο μηδέν από το αστικό κράτος και σημασία δεν έχει μόνο να το αναδείξουμε αυτό, αλλά να πάρουμε το αίμα μας πίσω.

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ,

ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ,

ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ, ΟΛΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ανάρες, Ομάδα δράσης & αλληλεγγύης


Διαδήλωση για το Κρατικό-Καπιταλιστικό Εγκλημα στα Τέμπ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ – ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Κάθε μέρα, σε κάθε πτυχή και έκφανση της κοινωνικής οργάνωσης και της καθημερινής ζωής, γίνεται προφανές ότι το κράτος και το κεφάλαιο δολοφονούν, τρομοκρατούν και καταστέλλουν! Από τη διαχείριση την πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης, τις φωτιές στην Εύβοια, τη διαχείριση των μεταναστευτικών πληθυσμών, με τις δολοφονίες και τα push-backs στα σύνορα, μέχρι τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, τους ξυλοδαρμούς φοιτητών, τους βιασμούς, τα κυκλώματα trafficking, τις δολοφονίες εργατών που ολοένα πολλαπλασιάζονται, είναι πλέον έκδηλο ότι οι ζωές των καταπιεσμένων είναι αναλώσιμες, δίχως αξία.

ΚΡΑΤΟΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ – ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ !

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για το ΚΡΑΤΙΚΟ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 05/03 στις 11:30 ΚΑΜΑΡΑ

Τοπικός Συντονισμός Α.Π.Ο. – Ο.Σ. /Θεσσαλονίκης


 

Τα κέρδη δικά τους, οι νεκροί δικοί μας

-Συγκέντρωση την Κυριακή 05/03 στις 11:30, Καμάρα-

Στις 01.03.2023 η αμαξοστοιχία και το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη δεν έφτασε στον προορισμό του και σταμάτησε στα Τέμπη. Αυτή τη φορά όχι επειδή σταμάτησε ή αναγκάστηκε να καθυστερήσει για πολλές ώρες λόγω κάποιας βλάβης, τι πιο σύνηθες θα έλεγε κανείς, αλλά επειδή συγκρούστηκε με άλλο εμπορικό τρένο. Αποτέλεσμα δεκάδες νεκροί/ές και τραυματίες.

Δεν ήταν ατύχημα αλλά δολοφονία με τη βούλα του Κράτους και του Κεφαλαίου.

Το σχέδιο απαξίωσης του ΟΣΕ και η υφαρπαγή ολόκληρης της σιδηροδρομικής γραμμής της Ελλάδας για κάτι λιγοστά εκατομμύρια έχει ξεκινήσει κάτι παραπάνω από μία δεκαετία τώρα. Όσο κάποιοι/ες πανηγύριζαν γι’ αυτή την απαξίωση κι εν τέλει την ιδιωτικοποίηση(το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), άλλοι/ες επέμεναν πως θα είναι θέμα χρόνου να μετατραπεί σε μία “τραγωδία”.

Και το έκαναν υποσταζόμενοι/ες την κατάσταση στις πλάτες τους, άλλοτε στοχοποιημένοι/ες από την εξουσία για στάσεις εργασίας και απεργίες κι άλλοτε με τίμημα την ίδια τη δουλειά τους ενώ άλλες φορές την κούραση και την εξάντληση λόγω της έλλειψης προσωπικού σε οργανικές θέσεις. Ίδια κατάσταση σε κάθε τομέα, ειδικά σε αυτόν της Υγείας.

Και είναι οι εργαζόμενοι/ες, για άλλη μια φορά, που το ζούνε και γνωρίζουν καλύτερα τι συμβαίνει. Αυτοί κι αυτές που κάθε φορά βρίσκονται κατηγορούμενοι/ες από κυβερνητικά χείλη σε κάθε διαμαρτυρία ή χτυπημένοι/ες από τα ΜΑΤ, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα που προσπαθεί να εκφράσει την οποιαδήποτε διαμαρτυρία της. Γι’ αυτό και το δίπολο κρατικό ή ιδιωτικό καταντάει για άλλη μια φορά απατηλό.

Είμαστε εμείς η υπόλοιπη κοινωνία που θα πρέπει να ανεχτούμε αυτή την παράσταση Υπουργών και CEO εταιρειών που δεν δίνουν μία για τίποτα άλλο, πέρα από τα κέρδη. Εμείς που θα πάρουμε το ρίσκο για ένα ταξίδι εν έτει 2023 και η ανοχή εδώ και πόσα χρόνια. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει Κράτος. Κράτος υπάρχει και φροντίζει, όπως είναι και ο ρόλος του, να το δείχνει πάντοτε: με την υποτίμηση της ίδιας της ζωής με όποιο μέσο υπάρχει και της καταστολής.

Για να είμαστε ξεκάθαροι και ξεκάθαρες: Οι μοναδικές ευθύνες που βαραίνουν δεν μετριούνται και ούτε πρόκειται από εισαγγελείς και δικαστές σε μία καλοστημένη παράσταση με κροκοδείλια δάκρυα και εξιλαστήρια θύματα.

Η οργή να αντικαταστήσει τα δάκρυα και να “πάμε και όπου βγει” στους δρόμους, στις πλατείες και σε κάθε δημόσιο χώρο, όπου ο θάνατος συναντά την άρνηση και η καταπίεση την αντίσταση. Οι ιθύνοντες ξέρουμε πολύ καλά που βρίσκονται και ποιοι είναι, χρόνια τώρα. Ή εμείς ή αυτοί.

Δύναμη σε όλες τις οικογένειες.

Συγκέντρωση Κυριακή 05/03 στις 11:30, Καμάρα

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ
Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, μας είναι απολύτως αντιληπτό ότι το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει Μπορεί να είναι εικόνα κείμενοαμέτοχο μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η διαρκής στρατηγική απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού, κάθε δημόσιας και δωρεάν υπηρεσίας αποτελεί μια πάγια πολιτική στάση τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρο τον τρανό δυτικό πολιτισμό, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα. Η ίδια ιδεολογική μήτρα από όπου πηγάζει η υποβάθμιση όλων των πτυχών των ζωών μας (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) είναι αυτή που γεννά τέτοια τραγικά συμβάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ακριβώς την επόμενη μέρα επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θα επαινούσε δημοσίως την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.
Η ευθύνη σίγουρα δεν είναι ατομική…
Και η πολιτική ευθύνη δεν εκφράζεται με κάποια παραίτηση και κροκοδείλια δάκρυα, πόσο μάλλον όταν ήταν χρόνια γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν, όπως ανήγγειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στις 7/2/2023.
Για τους λόγους που παραθέσαμε, καλούμε κι εμείς στην αυριανή διαδήλωση την Κυριακή 5/3 στις 11:30 στην Καμάρα από κοινού με σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.
Όλοι στους δρόμους.
ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ : ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
Κυριακή 5 Μαρτίου 11:30 Καμάρα
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Αύριο Κυριακή 5/3 στις 11.30 στην Καμάρα, στηρίζουμε την απεργιακή διαδήλωση ενάντια στο κρατικό-καπιταλιστικο έγκλημα στα Τέμπη, όπου καλούν το ΣΕΠ ΤΡΕΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Άλλη μια μέρα που βιώνουμε την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Άλλη μια μέρα που το κρατικό κέρδος υπερβαίνει την ανθρώπινη ζωή. Μετά τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, τα εργατικά ατυχήματα, τους νεκρούς στα σύνορα και στους δρόμους, τις φωτιές και τις πλημμύρες έρχονται να προστεθούν οι νεκροί στα μέσα μεταφοράς.

Άλλη μια φορά οι βασικές κοινωνικές υποδομές υπολειτουργούν, καταργούνται και ιδιωτικοποιούνται.
Από την μια οι εργαζόμενοι των τρένων φωνάζουν χρόνια για την υπολειτουργία και την υποστελέχωση αυτών και από την άλλη το κράτος τους αγνοεί. Προφανώς και δε μιλάμε για ατύχημα, αλλά για άλλη μια κρατική και καπιταλιστική δολοφονία εις βάρος των λαϊκών μαζών.

Δε τρέφουμε αυταπάτες για το “κοινωνικό” κράτος, ούτε για τις δημόσιες δαπάνες τους, ούτε για το “εθνικό” πένθος που κυρήττουν.
Στεκόμαστε απέναντι τους, γιατί ξέρουμε ότι αυτοί φέρουν την ευθύνη

Να μη συνηθίσουμε τον θάνατο.

Να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στην θανατοπολιτική τους.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Δύναμη στις οικογένειές τους

Αναρχική συνελευση φοιτητών/ριών Quieta Movere


ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ – ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΑΝΑΜΜΕΝΗ
Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις Κυριακή 5 Μαρτίου στην Αθήνα στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη στις 11:30 στην Καμάρα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
Η σύγκρουση μιας εμπορικής και μίας επιβατικής αμαξοστοιχίας το βράδυ της Τρίτης 28 Φλεβάρη στα Τέμπη, είχε αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, να υπάρχουν περισσότεροι από 57 νεκροί, από τους οποίους οι 55 είναι ταυτοποιημένοι και 85 τραυματίες, ανάμεσα τους φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι του ΟΣΕ, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλοί αγνοούμενοι.
Δε θα περιμένουμε κάποιο τεχνικό πόρισμα για να γίνουν ξεκάθαρες οι πολιτικές ευθύνες πίσω από αυτήν την τραγωδία. Το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών, υπηρεσιών, εκτάσεων δεν έχει αφήσει σχεδόν καμία λειτουργία της χώρας αλλά και κανέναν τομέα της κοινωνικής ζωής που να μην μεταφράζεται σε κέρδος για το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο.
Μέσα στις εκατοντάδες περιπτώσεις ξεπουλήματος και ιδιωτικοποιήσεων, χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ΟΣΕ. Η «Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A», τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη, τον αγόρασε το 2017 έναντι της εξευτελιστικής τιμής των 45 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των ελληνικών μνημονιακών υποχρεώσεων από το 2010.
Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης πως η ιταλική εταιρεία επιδοτείται με 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να εκτελεί Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 05/03 ΑΘΗΝΑ: 11:00 Σύνταγμα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 11:30 Καμάρα ΤΙΠΟΤΑΔΕΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑΤΗΝΤΑΞΙΚΗΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ"συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ) που έχει υπογράψει με το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών, χωρίς όμως να αναφέρεται το ποια είναι αυτά και έτσι συνιστά ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που συντηρείται από κρατικές επιδοτήσεις για συμβάσεις όμως που κανείς δεν γνωρίζει.
Η συνέχεια γνωστή και πανομοιότυπη με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που, αφού υποβαθμιστούν, περνάν στα χέρια του κεφαλαίου. Έτσι, «εξυγίανση» σημαίνει απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκθετική αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, πλημμελής συντήρηση των γραμμών αλλά και ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και των επιβατών, πολλαπλασιασμός των εργατικών ατυχημάτων, των καθυστερήσεων αλλά και των, θανατηφόρων πολλές φορές, δυστυχημάτων όπως αυτό που συνέβη πριν λίγες ώρες στα Τέμπη.
Άλλωστε, ήταν λίγες μόνο ώρες πριν, το μεσημέρι της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, όταν ένα ακόμα τρένο της (πλέον) Hellenic Train είχε καθυστέρηση καθώς καλώδιο τάσης 25.000 βολτ κόπηκε και έπεσε πάνω στο τρένο, ενώ σε σχέση με το συμβάν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως “δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως”.
Η σύγχρονη κρατική και καπιταλιστική δυστοπία όμως δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Ακόμα και μετά το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, μία μέρα μετά δόθηκε εντολή για διάλυση της διαδήλωσης στην Αθήνα, για ασφυκτική παρουσία των ΜΑΤ στην πορεία στη Θεσσαλονίκη δίπλα σε φοιτητές που έκλαιγαν για τους νεκρούς και αγνοούμενους συναδέλφους τους, ενώ – μετά από προσφυγή της εταιρείας – η απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ στα πλαίσια διεκδίκησης μέτρων ασφαλείας εργαζομένων και επιβατών και αλληλεγγύης στην απεργία των εργαζομένων στην Hellenic Trains, κρίθηκε παράνομη.
Με νέα τους απόφαση, ωστόσο, τα σωματεία στη Hellenic Train εκφράζοντας την οργή τους, προχώρησαν σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη με πολλά ακόμα σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους να στηρίζουν και να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής, προκειμένου να δώσουν μία απάντηση για το κρατικό έγκλημα στους δρόμους.
Οι χιλιάδες άνθρωποι που πλημμυρίζουν τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας αλλά και πολλών ακόμα, σήμερα θα γίνουν πολύ περισσότεροι, ενώ δεκάδες καταλήψεις σχολείων και σχολών ξεπηδούν σε όλη τη χώρα.
Είναι στοίχημα να καταφέρουμε να κρατήσουμε στους δρόμους τη διάχυτη λαϊκή οργή που κάνει το καζάνι της κοινωνίας να κοχλάζει ξανά μετά από πολλά χρόνια, να τη βοηθήσουμε μετατραπεί σε ταξική οργάνωση.
Να διεκδικήσει την δημόσια λειτουργία – χωρίς αποζημίωση για τις ιδιωτικές εταιρείες – του συνόλου των υποδομών και υπηρεσιών της χώρας που εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες (Υγεία, Παιδεία, Μετακινήσεις, Ρεύμα, Αέριο, Νερό, Δημόσιοι Χώροι, Στέγαση) με εργατικό έλεγχο, να επανακτήσει όσα χαθήκαν τα τελευταία 13 χρόνια αλλά και να παλέψει για την κατάργηση της αστικής εξουσίας, που με τα μνημόνια, τις ιδιωτικοποίησεις, την προτεραιοποίηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας απέναντι στις ανθρώπινες ανάγκες, είναι αυτή που δολοφονεί καθημερινά τον λαό.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

H τραγωδία στα Τέμπη: Mνημονιακό έγκλημα – Θυσία στο βωμό του κέρδους
– ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με αθλιότητες για «ανθρώπινο λάθος»
– Μητσοτάκης – Κυβέρνηση προκαλούν… ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακή 5/3 Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες

Αθήνα: 11.00 Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 11:30, Καμάρα

Ιωάννινα: 11.00 Περιφέρεια

Πάτρα: 11.00 πλ. Γεωργίου

Θλίψη και οργή προκαλεί η τραγωδία στα Τέμπη. Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ. και προσπαθώντας να μας πλασάρουν το μίσος τους για τον συνδικαλισμό.  Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Και αυτό το έγκλημα οφείλεται στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ – ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…
Κυβέρνηση, Εταιρία, Πετσωμένοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν προεκλογικά τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή, ρεσιτάλ υποκρισίας, δεν ξεπλένει τις ευθύνες ούτε του ίδιου ούτε της κυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους» της.
ΩΣ ΕΔΩ – ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε διάσπαρτες κινητοποιήσεις. Δεν αρκεί η «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζει τώρα για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους κρατικούς μνημονιακούς θεσμούς και αρχές. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Να κηρυχτεί Γενική Απεργία – Να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές.
Να απαιτήσουμε: Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας), αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων. Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο – και όλων των δημόσιων δομών / αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες στον δρόμο, ώστε να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όποια επόμενη κυβέρνηση κι αν μαγειρευτεί στις εκλογές.
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Ενώ φουντώνει καθημερινά η οργή λαού και νεολαίας για το έγκλημα στα Τέμπη, η κυβέρνηση και σύσσωμη η πολιτική διαχείριση του συστήματος της εκμετάλλευσης έχει ήδη ξεκινήσει τη δική της βρώμικη δουλειά.

  • Προσπαθεί να μας πείσει πως έφταιγε “το ανθρώπινο λάθος”, και κύρια ο σταθμάρχης, για μια τέτοια μαζική δολοφονία!
  • Παρουσιάζεται πως “συμπάσχει”, με κροκοδείλια δάκρυα, μπόλικη υποκρισία και κινήσεις παραίτησης.
  • Συγκαλύπτει συνειδητά πως το έγκλημα αυτό, καθώς και άλλα “ατυχήματα” στο παρελθόν, είναι αποτέλεσμα της αδηφάγας επιδίωξης του κεφαλαίου για μέγιστο κέρδος, σε βάρος της ζωής του λαού, του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις του συστήματος (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ).
  • Συγκαλύπτει την αθλιότητα των συγκοινωνιών, την κρατική αδιαφορία για την ασφάλεια και τη ζωή του λαού, την υποστελέχωση, τις απολύσεις και τις μετατάξεις.
  • Συγκαλύπτει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της Ε.Ε.
  • Επιστρατεύει την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή, τα ΜΑΤ και τα χημικά ενάντια σε χιλιάδες λαού και νεολαίας που διαδηλώνουν ενάντια στη νέα αυτή μαζική δολοφονία και στην αιματοβαμμένη πολιτική της. Ακριβώς επειδή φοβάται ξέσπασμα της συσσωρευμένης οργής τους! Ταυτόχρονα βγάζει παράνομες ξανά τις απεργίες, όπως αυτή των εργαζόμενων του Μετρό.

Απέναντι στη σοβαρή αυτή εξέλιξη πρέπει να ξεσπάσουν οι μαζικοί αγώνες διεκδίκησης!

Κόντρα σε εκλογικές αυταπάτες και “αναμονές”!

Για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι!

Για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας, συστημάτων ασφαλείας, προσλήψεων προσωπικού!

Για την ανατροπή της φονικής αντιλαϊκής πολιτικής!

Στον αγώνα για ζωή με δικαιώματα!

Όλοι στην συγκέντρωση την Κυριακή 5 Μάρτη, 11:30πμ στην Καμάρα

ΚΚΕ(μ-λ)


Η νεολαία θα πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς της.

Το καπιταλιστικό σύστημα που μας δολοφονεί θα το τσακίσουμε!

Μεγάλο συλλαλητήριο | Κυριακή 5/3, 11.00, Σύνταγμα & στη Θεσσαλονίκη, 11:30, Καμάρα

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Θεσσαλονίκη)


Κυριακή 5 Μάρτη, στις 11.30 π.μ., στην Καμάρα
Συγκέντρωση των οργανώσεων και συλλογικοτήτων για την σιδηροδρομική τραγωδία, ενάντια στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης!
Λαός και νεολαία θα πάρουμε εκδίκηση για τους νεκρούς μας.
Το καπιταλιστικό σύστημα που μας δολοφονεί θα το τσακίσουμε!
Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Με τους απεργούς σιδηροδρομικούς και τα σωματεία, να είμαστε όλοι/ες εκεί, για να διαδηλώσουμε την οργή μας ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων!
▸Κάτω η δολοφονική κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων και της φτώχιας, και η συναινετική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που την στηρίζουν.
▸Το επόμενο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι να μετατρέψουμε την απεργιακή κινητοποίηση της 8 Μάρτη και τα συλλαλητήρια της ίδιας μέρας σε μάχη όλων εργαζόμενων, των φοιτητών, της νεολαίας για να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων και κάθε κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, της ΕΕ, του κεφαλαίου, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που σκοτώνει.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ οι ΝΕΚΡΟΙ o ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ NA ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ! ΘΕΣ/ΝΙΚΗ NIKH ΚΥΡΙΑΚΗ 5/3 KAMAPA 11:30 ΚΑΤΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ οι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ -ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ! Yo NAP ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ VKA ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡΣΥ.Α οργονλσαςεκ"

Κάλεσμα στήριξης

Δεν ήταν ατύχημα, ήταν ένα ακόμα ΚΡΑΤΙΚΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ | Όχι άλλο αίμα στον βωμό του κέρδους

Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας κρατικής δολοφονίας. Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν, με μαθηματική ακρίβεια, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έμελε να το πληρώσουν με την ίδια τους τη ζωή άνθρωποι, επιβάτες του τρένου και εργαζόμενοι σε αυτό.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν συνεχώς. Με το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους, την απεργία, προσπαθούσαν να αναδείξουν τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και καιρό στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Λίγες εβδομάδες πριν με ανακοίνωσή του σωματείου μηχανοδηγών κάνανε λόγο για τις εγκληματικές συνθήκες που επικρατούν στις σιδηροδρομικές γραμμές, αναφέροντας ξεκάθαρα πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι μοιραίο. Τα καθημερινά μικρά ατυχήματα, οι συνεχής καθυστερήσεις, οι στάσεις σε νεκρά σημεία ήταν συμβάντα που συνέβαιναν σε πολλά δρομολόγια τρένων και ειδικά σε πολύωρα δρομολόγια όπως αυτό της Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Τα διαρκή αυτά σημάδια κινδύνου τα βλέπαν όλοι, αλλά η αδιαφορία των κυβερνήσεων με το πρόσχημα της εξυγίανσης των υπηρεσιών στις μεταφορές και της εξοικονόμησης αντί να βελτιώσει τις συγκοινωνίες, τις υποβάθμιζε συνεχώς με μείωση του προσωπικού, μη συντήρηση των μηχανών και μη ενίσχυση των υποδομών με σύγχρονα μέσα, κάτι που οδήγησε στην τραγική αυτή κατάληξη.

Η διαχείριση και οι καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια όπως και σε άλλες περιπτώσεις οδήγησαν στον θάνατο αθώων ανθρώπων. Όπως και στην πανδημία, όπως και στις πυρκαγιές, όπως και στους χιλιάδες νεκρούς που πεθαίνουν καθημερινά στα σύνορα, όπως και στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και τις καθημερινές γυναικοκτονίες. Ένα σύστημα και ένα κράτος που λειτουργεί με βάση το κέρδος και τα συμφέροντα της ελίτ, εγκληματεί διαρκώς ενάντια στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων και στις οικογένειες των θυμάτων. Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και αγωνιζόμαστε για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής, σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Συγκέντρωση για το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

ελευθεριακή συνέλευση για την ταξική οργάνωση στη βάση |ΕΣΤΟΒ


Δεν ήτανε τα Τέμπη ούτε η κακιά στιγμή, δικά τους είναι τα πλούτη δικοί μας οι νεκροί

Το βράδυ στις 28 Φεβρουαρίου στη περιοχή των Τεμπών συγκρούστηκαν μετωπικά μια επιβατική και μία εμπορική αμαξοστοιχία. Από τη σφοδρή σύγκρουση τα μπροστινά βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες και τα υπόλοιπα βαγόνια εκτροχιάστηκαν. Τραγικός απολογισμός μέχρι σήμερα 57 επιβεβαιωμένοι νεκροί και τουλάχιστον 85 τραυματίες μεταξύ των οποίων και κάποιοι σοβαρά. Μετά από τόσες μέρες και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα αριθμός αγνοουμένων.
Το τραίνο ήταν γεμάτο από κόσμο και κυρίως νεολαία, κόσμο που έγινε παρανάλωμα του πυρός μέσα σε μια στιγμή και άλλους που τσακίστηκαν και σακατεύτηκαν. Νεκροί είναι επίσης και οι 9 εργαζόμενοι των αμαξοστοιχιών. Από μαρτυρίες πολλά άτομα σώθηκαν χάρις την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια που με αυταπάρνηση έδειξαν επιβάτες τις πρώτες στιγμές μετά το αποτρόπαιο αυτό -έγκλημα- γιατί η λέξη δυστύχημα είναι άστοχη για το περιγράψει. Αλληλοβοήθεια να μας θυμίζει ότι το μόνο που έχουμε είναι πραγματικά ο ένας την άλλη.

Αμέσως ιθύνοντες, εκπρόσωποι πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ άνοιξαν το βόθρο επιχειρώντας να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα να πουν ψέματα, ψέματα, ψέματα. Παραμύθια περί αναζήτησης ευθυνών, προσπάθεια απόδοσης της ευθύνης σε πρόσωπα, στην κακιά στιγμή, στην “κατάρα των Τεμπών” στήνοντας ένα πένθιμο πανηγύρι σαν τα όρνια που ξεσκίζουν τις σάρκες κουφαριών, βεβηλώνοντας μνήμες ανθρώπων
ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. Πολλοί περισσότεροι θα υποφέρουν για χρόνια από τα σωματικά και ψυχικά τραύματα τους και όλοι οι υπόλοιποι θα υποφέρουμε από το συλλογικό τραύμα να χάνουμε συνανθρώπους μας στο βωμό του κέρδους από τον αδιάκοπο πόλεμο που έχει κηρύξει εναντίον της ανθρωπότητας το καπιταλιστικό σύστημα.

Η ιστορία του σιδηρόδρομου ως το παλιό μέσο μαζικής μεταφοράς είναι ταυτόσημη με την μετακίνηση εμπορευμάτων αλλά και του πιο κερδοφόρου εμπορεύματος αυτό της εργατικής δύναμης. Από παλιά ο σιδηρόδρομος θεωρούνταν το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς και επειδή στο σύγχρονο κόσμο η ζωή των ανθρώπων είναι συνυφασμένη με τις μετακινήσεις η τεχνολογική πρόοδος απαλείφει πλήρως τον ανθρώπινο παράγοντα και αυτοματοποιεί τα πάντα. Έτσι και εσκεμμένα κανείς να θέλει να προκαλέσει ζημιά αυτό να είναι αδύνατον. Αλλά αυτά είναι γνωστά.

Για πολλά χρόνια κάθε κυβέρνηση είχε ζητούμενο να υποτιμήσει τον ΟΣΕ ως προϊόν ώστε να τον ξεπουλήσει όσο όσο σε ιδιώτες. Γνωρίζαμε ότι η ιδιωτικοποίησή του θα έφερνε ακριβότερες μεταφορές, υποτίμηση της εργατικής δύναμης, και το κυριότερο κακές και μη ασφαλείς παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως είδαμε να συμβαίνει σε πολλά παραδείγματα σε ιδιωτικοποιήσεις πόρων και μεταφορών σε άλλες χώρες. Ιδιωτικοποιήθηκε λοιπόν το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αφού ξεπουλήθηκε σε μια ήδη πτωχευμένη ιταλική εταιρία για μόλις 45 εκατομμύρια ενώ η αξία του ΟΣΕ εκτιμούνταν σε 1 δις ευρώ . Σταδιακά και μεθοδικά τα τρένα μετατράπηκαν σε τρενάκια του τρόμου. Τα τελευταία χρόνια ο διαχειριστής του σιδηρόδρομου είναι η εταιρεία Hellenic Train. Ατυχήματα συνέβαιναν τακτικά που όμως δεν έπαιρναν έκταση, παρόλο που την προηγούμενη 25ετία μπήκαν στα ταμεία πάνω από 27 δις ευρώ. Στον πλέον πολυσύχναστο άξονα Αθήνα Θεσσαλονίκη δεν λειτουργούσε τίποτα. Το μόνο που λειτουργούσε ήταν τα ταμία που κόβανε υπερτιμημένα εισιτήρια. Δεν υπήρχαν ούτε φωτοσήματα, ούτε τηλεδιοίκηση ούτε σύστημα επικοινωνίας. Και να μην τολμήσει κανείς να υποκριθεί ότι δεν το γνώριζε. Αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα είχαν προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη (με τελευταία τους ανακοίνωση στις 07 Φεβρουαρίου 2023) και μέσα από κινητοποιήσεις και απεργίες δημοσιοποιούσαν τα προβλήματα και διεκδικούσαν ασφαλείς μεταφορές για όλους. Οι απεργίες όμως από τη μία κηρύσσονταν παράνομες και καταχρηστικές με δικαστικές αποφάσεις και από την άλλη υποδαυλίζονταν συστηματικά από τα ΜΜΕ ο κοινωνικός αυτοματισμός στο επιβατικό κοινό. Αυτό και μόνο τεκμηριώνει προμελετημένες δολοφονίες.

Μετά τη δολοφονία τόσων ανθρώπων τόλμησαν να μας υποσχεθούν ότι ο σιδηρόδρομος θα εξυγιανθεί. Όπως εξυγιάνθηκε να υποθέσουμε και το σύστημα υγείας μετά το θάνατο των 35.000 συνανθρώπων μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας που δεν είχαν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη με την υποβάθμιση και υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι για το κράτος και το κεφάλαιο είμαστε αναλώσιμοι, είμαστε αριθμοί και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο το καλύτερο. Να σπάσουμε την ηττοπάθεια και το φόβο που μας επιβάλλεται Να τολμήσουμε, να αγωνιστούμε, να κατέβουμε στο δρόμο, να απαντήσουμε συλλογικά για όλους τους νεκρούς μας.
Να βρει τρόπο η οργή και πέρασμα ο πόνος..….

Συγκέντρωση-πορεία για την κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη

Κυριακή 05/03 στις 11.30 στην καμάρα

https://bit.ly/3mliDlP

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός


ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Πριν λίγες μέρες στα Τέμπη εκτυλίχθηκε η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής σιδηροδρομική τραγωδία στην χώρα, αποτέλεσμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας με το πρόσχημα της κρίσης. Το πλιάτσικο που εξελίσσεται αδιάκοπα από το 2010 είχε ως αποτέλεσμα 57νεκρούς και πολλές δεκάδες τραυματίες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι και νέες 20 με 30 χρονών, θύματα της κυρίαρχης ιδεοληψίας σύμφωνα με την οποία το μοναδικό πράγμα που πρέπει να προστατευτεί σαν κόρη οφθαλμού είναι το καπιταλιστικό κέρδος.

Ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που διαχρονικά κρατούν υποβαθμισμένο τον ΟΣΕ προλειαίνοντας το έδαφος για την πώλησή του. Ευθύνη έχουν όλοι όσοι υπέγραψαν την υποχρέωση ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ ως μνημονιακής υποχρέωσης το 2010. Ευθύνη έχει ονομαστικά ο Χρήστος Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε το 2017 τον ΟΣΕ στη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. αντί του αστείου ποσού των 45 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος αναλάμβανε την ευθύνη να την επιδοτεί με 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να εκτελεί συγκεκριμένα δρομολόγια. Αυτός ο αλήτης τότε είχε δικαιολογήσει την πώληση λέγοντας ότι «πουλήσαμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να μην φάει ο ελληνικός λαός στο κεφάλι ενάμιση μνημόνιο».

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν είναι ένα ατύχημα που κανείς δεν περίμενε. Λίγες ώρες πριν την μετωπική σύγκρουση της εμπορικής με την επιβατική αμαξοστοιχία, ένα καλώδιο ηλεκτροκίνησης κόπηκε και έπεσε πάνω σε αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν 450 επιβάτες. Τέτοια ατυχήματα και βλάβες είναι καθημερινό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά ενώ συχνά-πυκνά η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν για δήθεν αναβαθμίσεις του σιδηροδρομικού δικτύου και για δήθεν σύγχρονα τραίνα με τα οποία εξοπλίζεται ο ΟΣΕ. Ωστόσο, ρεπορτάζ του Investigate Europe με τίτλο “«Το μόνο που μπορώ να πω είναι καλή τύχη»: Πώς επιστρέφουν στην Ελλάδα τα τραίνα που καταργήθηκαν από την Ελβετία”, αποκάλυπτε στις 18 Φεβρουαρίου 2022 ότι τα μεταχειρισμένα τρένα ETR 470 που διαφημίζονταν ως αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων στην πραγματικότητα είναι άκρως προβληματικά κι επικίνδυνα αποκτώντας πριν από 20 χρόνια το παρατσούκλι «τραίνο βλάβης» στην Ελβετία από την οποία αποσύρθηκαν κακήν κακώς. Όπως είναι λογικό, συμπεραίνουμε πως τα προαναφερθέντα ρεπορτάζ είχαν περισσότερη σχέση με πληρωμένα διαφημιστικά σποτ παρά με δημοσιογραφία.

Εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων τις ελλείψεις στην ασφάλεια. Τελευταία ανακοίνωση αυτή στις 7 Φλεβάρη 2023 όπου η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών αναφέρει: “Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις”. Την ίδια στιγμή ο Χατζηδάκης πανηγύριζε που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε κερδοφόρα κι ο υπουργός μεταφορών Κ. Καραμανλής έλεγε στις 20 Φλεβάρη πως “δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τραίνα”. Το είδαμε.

Τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και στελεχών της εταιρείας, οι παρόλες περί «εθνικής τραγωδίας» και η απόδοση ευθυνών σε «ανθρώπινα λάθη» δεν πρέπει να μας παραπλανήσουν. Οι εργαζόμενοι είχαν αναφερθεί επανειλημμένα στα κενά ασφαλείας και στις ανάγκες συντήρησης και αναβάθμισης του δικτύου, είχαν προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους πως το δυστύχημα έρχεται. Είναι αυτοί που καθημερινά παλεύουν να βγάλουν τη δουλειά και να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα πληρώματος κι επιβατών με πενιχρά μέσα. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει σήμερα είναι η ακύρωση της πώλησης του ΟΣΕ κι η ουσιαστική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου με βάση την ασφάλεια και την αντίληψη των μεταφορών ως δημόσιου αγαθού που δεν μπορεί να λειτουργεί με βάση το κέρδος. Αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να δράσουμε συλλογικά κι οργανωμένα για να δώσουμε ένα τέλος στον παραλογισμό που ονομάζεται κράτος και καπιταλισμός, στον αντικοινωνισμό και την απανθρωπιά της εξουσίας. Οργάνωση κι αγώνας για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Οργάνωση κι αγώνας για να πάρουμε εκδίκηση για τους νεκρούς μας.

ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ – ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/03 | 11.30 | ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Τα κέρδη πάνε τραίνο

12 Ιουλίου 2016 νότια Ιταλία, μετά από ανθρώπινο λάθος λόγω εγκληματικής αμέλειας εκσυγχρόνισης κομματιού της σιδηροδρομικής γραμμής από την μεριά της εταιρείας, έχουμε μια μετωπική σύγκρουση τραίνων και 23 νεκρούς ανθρώπους.

1 Μαρτίου 2023 Τέμπη, η Hellenic Train δείχνει εγκληματική αδιαφορία για τον εκσυγχρονισμό συστημάτων, γραμμών και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να έχουμε μια μετωπική σύγκρουση τραίνων και 40 (για την ώρα) νεκρούς και νεκρές.

Το αποτέλεσμα είναι ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Μια εταιρεία χρεώνεται μέσα σε 6 χρόνια δύο πολύνεκρα δυστυχήματα με μετωπικές συγκρούσεις τραίνων. Και ποιός είναι ο λόγος; Η μείωση του κόστους και των εξόδων με σκοπό το κέρδος. Τα κατάφερε; Απ’ ότι φαίνεται, ναι. Ήδη στην υπόθεση της Ιταλίας τα έριξε όλα σε ανθρώπινο λάθος, απέλυσε τον εργαζόμενο και όλα καλά. Να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη στην εν Ελλάδι ιστορία για να γλιτώσει τις αποζημιώσεις.

Προφανώς όμως δεν είναι η εταιρεία ο μόνος υπεύθυνος στην υπόθεση. Καθώς το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει αδιαφορία ήδη από το 2000! Όταν ήταν δηλαδή συμφερόντων του ελληνικού κράτους. Μια εγκληματική αδιαφορία αναβάθμισης ενός οργανισμού που ήταν η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων κυρίως οικονομικά ασθενέστερων και ανθρώπων που ζουν στην παρατημένη επαρχία, που το κράτος και το κεφάλαιο θυμάται όταν μπορεί να απομυζήσει κέρδος. Προφανώς όμως δεν ήταν τυχαία καθώς μιλάμε για την πολιτική οικονομία της χώρας, όπου παρακολουθούμε το μεγαλύτερο τσιμπούσι μεγαλοεπενδυτών, μέσω της εξαθλίωσης όλων των δημοσίων δομών και του ΤΑΙΠΕΔ.

Το παράδειγμα του ΟΣΕ ήταν από το πιο τρανταχτά, καθώς θυμόμαστε τα απαρχαιωμένα βαγόνια, τα ταβάνια που στάζουν, γυμνά καλώδια στον αέρα, απόνερα μεταξύ των διπλών τζαμιών, έλλειψη θέρμανσης και ψύξης, έλλειψη και μείωση βασικών δρομολογίων. Με αξια περί του 1 δις ευρώ, πουλήθηκε στην ιταλική εταιρία Ferrovie dello state Italiane για μόλις 45 εκατομμύρια, δηλάδη 4,5% της ονομαστικής αξίας. Και από τότε μόνο ακούμε για το πόσο γρήγορα κάνει το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ε και καμιά φορά μπορεί να μην το ολοκληρώσει και ποτέ…

Όλες αυτές τις μέρες θα ακούμε μεγαλεπίβολες δηλώσεις για το ποιός φταίει, για το ποιός ξεπούλησε, για το ποιός δεν προέβλεψε, για τον ανθρώπινο παράγοντα και τα γνωστά σε όλα μας “ΘΑ”, ειδικά λόγω τις προεκλογικής περιόδου που διανύουμε. Όμως ας μην ξεχνιόμαστε, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχτισαν το ΤΑΙΠΕΔ, ΣΎΡΙΖΑ πούλησε τον ΟΣΕ. Το ίδιο γαϊτανάκι που έχουμε μια δεκαετία τώρα και θα συνεχίσει, απλά καταστρέφοντας και εξαθλιώνοντας τις ζωές μας, παίζοντας τες κορώνα-γράμματα.

Υγεία, παιδεία, πρώτη κατοικία, μετακινήσεις είναι βασικοί πυλώνες στη ζωή μας και όχι κερδοφορία του κεφαλαίου, ιδιωτικού και μη. Ας πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Για να μην θρηνούμε άλλα θύματα από την αναλγησία κράτους και κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε τον έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής μας μέσα από συλλογικές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Για να ζήσουμε μια ζωή σαν άνθρωποι ελεύθεροι.

Συλλυπητήρια στους κοντινούς ανθρώπους των θυμάτων και έμπρακτη στήριξη στα τραυματισμένα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου.

Συγκέντρωση Καμάρα 5/3 στις 11:30

Ελεύθερος Κοινωνικός χώρος Σχολείο


Αγωνιζόμαστε ΜΑΖΙ ενάντια σε μια κυβερνητική και κρατική πολιτική που σήμερα κοστίζει δεκάδες νέους νεκρούς, θύματα της απάνθρωπης καπιταλιστικής ανάπτυξης των κερδών τους.

Η κοινωνική αυτοδιεύθυνση, η εργατική αυτοδιαχειριση και η αυτοοργάνωση περνάνε μέσα από την ενότητα των αγώνων και κερδίζονται στον δρόμο!

Ραντεβού στον δρόμο Κυριακή 5 Μαρτίου 11.30 στην Καμάρα!

Αμέσως μετά συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο infolibre.

#defendviome

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ


Η νεολαία θα πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς της.
Το καπιταλιστικό σύστημα που μας δολοφονεί θα το τσακίσουμε!

✊ Μεγάλο συλλαλητήριο | Κυριακή 5/3 στις 11.30 π.μ. στην Καμάρα.

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Με τους απεργούς σιδηροδρομικούς και τα σωματεία, να είμαστε όλοι/ες εκεί, για να διαδηλώσουμε την οργή μας ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων!

▸Κάτω η δολοφονική κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων και της φτώχιας, και η συναινετική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που την στηρίζουν.

  • ▸Το επόμενο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι να μετατρέψουμε την απεργιακή κινητοποίηση της 8 Μάρτη και τα συλλαλητήρια της ίδιας μέρας σε μάχη όλων εργαζόμενων, των φοιτητών, της νεολαίας για να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων και κάθε κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, της ΕΕ, του κεφαλαίου, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που σκοτώνει.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Ψήφισμα στήριξης της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών και στήριξη της αυριανής κινητοποίησης, Κάμαρα 11:30

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης του σωματείου εργαζομένων στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά από απόφαση της ΓΣ στις 04/03, στηρίζει τη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που με τα δικά τους συλλογικά όργανα, όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από κινητοποιήσεις, εξώδικα, απεργίες και ανακοινώσεις προειδοποιούσαν για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και τις ενδεχόμενες συνέπειες. Είναι αυτοί που λοιδορήθηκαν από τα ΜΜΕ και που οι απεργίες τους κρίθηκαν παράνομες. Είναι τα άτομα, που καθημερινά εκτειθόταν, όντας εργαζόμενα σε εγκληματικες συνθήκες εργασίας.

Δεν ήταν ατύχημα. Ήταν κρατική δολοφονία.

Οι ζωές μας μετράνε. Στηρίζουμε το συλλαλητήριο στην Καμάρα την Κυριακή 05.03, στις 11:30 (Θεσσαλονίκη).

Παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΣΕΡΕΤΕ


ΧΑΝΙΑ

Νέο κάλεσμα στην Πλατεία Αγοράς, Κυριακή 5/3, ώρα 11 π.μ. για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!

Το “δυστύχημα” στα Τέμπη είναι άλλη μια δολοφονία κράτους και κεφαλαίου, είναι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων και της κερδοφορίας του καπιταλισμού.

Δεν πρόκειται να σωπάσουμε, δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί άλλο ένα έγκλημα.
Όλοι και όλες στους δρόμους.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα καλέσματα για την Κυριακή 5/3,ώρα 11:00 π.μ. στην Αγορά Χανίων.

Κατάληψη Rosa Nera


ΞΑΝΘΗ

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα τρένα.

Συγκέντρωση|Κυριακή 5 Μαρτη|11.00|ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Αυτόνομο Σχήμα Πολυτεχνικής Ξάνθης

Μοιραστείτε το άρθρο