Καταγγελία για την άγρια βία και καταστολή στην πορεία της Κυριακής στην Αθήνα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις που απάντησαν στην ακατάσχετη προπαγάνδα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης που θυμήθηκαν μετά από μέρες ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, αφού απέτυχε η προσπάθεια να τα φορτώσουν όλα σε έναν σταθμάρχη.
Καταγγέλλει το νέο όργιο αστυνομικής καταστολής, το χτύπημα των ΜΑΤ στο Σύνταγμα και τις 5 συλλήψεις, αλλά και τη βία σε βάρος μελών του ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση της ΝΔ νομίζει ότι έτσι με την καταστολή θα καταφέρει να τρομοκρατήσει τον λαό και να πάει σε εκλογές μέσα ένα κλίμα σιωπής και συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών που επιχειρεί να επιβάλλει με τα ΜΑΤ και τη “δημοσιογραφία” της λίστας Πέτσα.
Ως εδώ με την εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της υποταγής των πάντων στην κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτό το μήνυμα των μαζικών συγκεντρώσεων που καθημερινά συγκλονίζουν τη χώρα.
Απέτυχε η επιχείρηση της κυβέρνησης, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού συστήματος, να επιβάλλουν τη σιωπή στην κοινωνία με το πρόσχημα του “εθνικού πένθους”.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την άμεση εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, να φύγει η Hellinic Train και τα ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς αποζημίωση, να περάσουν στο δημόσιο με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Για ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να μετατρέψουν σε 24ωρη απεργία την στάση εργασίας για τις 8 Μάρτη.
Η οργή των εργατών και της νεολαίας ενάντια στη δολοφονική κυβέρνηση και πάνω από όλα το τεράστιο συλλαλητήριο που καλούσαν τα σωματεία των σιδηροδρομικών σήμερα στο Σύνταγμα, επέβαλλε την μετατροπή της 8 Μάρτη σε πανεργατική απεργία. Κλιμακώνουμε, με τις γυναίκες μπροστά, ενάντια στην άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη δολοφονική της πολιτική!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μοιραστείτε το άρθρο