Εκδήλωση: Από τις “φεμινιστικές νίκες” στην προετοιμασία για πόλεμο, Σάββατο 18/2 στις 19:00 στην κατάληψη Ευαγγελισμού (Ηράκλειο)

Εκδήλωση: Από τις “φεμινιστικές νίκες” στην προετοιμασία για πόλεμο – Μιγαδα | Σάββατο 18.02 στις 19.00 στη κατάληψη Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπούλου 18,Ηράκλειο)

Ο κόσμος, όπως τον ξέραμε αλλάζει. Η καπιταλιστική κρίση φουντώνει και τα κράτη κάνουν τους δικούς τους λογαριασμούς. Ο νέος αυτός κόσμος απαιτεί τις αντίστοιχες «θυσίες». Τα κράτη και οι ρουφιάνοι τους θα πρέπει να τα φέρουν όλα τούμπα, ξεκινώντας από τη βάση αυτής της κοινωνίας που δεν είναι άλλη από την κοινωνική αναπαραγωγή και την αόρατη γυναικεία εργασία. Τα φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα των δύο τελευταίων ετών, από τον φονικό ιό, τις κρατικές «φεμινιστικές» καμπάνιες και τις «νίκες» ενάντια στην έμφυλη βία, έως τον πληθωρισμό, τον πόλεμο και τους μισθούς που δεν φτάνουν, είχαν έναν στόχο: Να συνηθίσουμε ότι από εδώ και μπρος οι ζωές μας θα αλλάζουν συνεχώς, με νέους περιορισμούς και πειθαρχήσεις. Ειδικά εμείς, οι γυναίκες, βρεθήκαμε στο κέντρο αυτών των αλλαγών. Μας απευθύνθηκαν με κάθε ευκαιρία. Μας είπαν ότι είμαστε η ήπια ισχύς αυτής της κοινωνίας και εννοούσαν ότι θα πρέπει να δουλέψουμε πιο εντατικά μέσα και έξω από το σπίτι. Μας είπαν ότι νοιάζονται για εμάς και εννοούσαν να εμπιστευτούμε το κράτος και τους θεσμούς του. Μας είπαν ότι τώρα μπορούμε να μιλήσουμε, αλλά η καθεμιά μόνη της. Μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες και εννοούσαν να ζούμε με λιγότερα και να δουλεύουμε ακόμα πιο εντατικά για τα πολεμικά τους σχέδια. Και κυρίως μας είπαν να κάνουμε τουμπεκί. Επιτέθηκαν στα μυαλά και στα λόγια. Για να μη μιλάμε μεταξύ μας, να μην αποκτήσουμε αυτόνομες γνώμες και συλλογικές αφηγήσεις για τον κόσμο αυτό. Οπότε, ειδικά σήμερα, αυτό παραμένει το διακύβευμά μας. Δηλαδή, το να βρεθούμε, να δημιουργήσουμε τις δικές μας αφηγήσεις και να χτίσουμε κοινές απόψεις για την έμφυλη βία, την εργασία και τον πόλεμο. Να χτίσουμε, δηλαδή, την πολιτική οργάνωση των αρνήσεών μας.

Θα ακολουθήσει μπαρ.

Συνδιοργάνωση Μιγαδα και lass’attack. Σας περιμένουμε!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων το Φεβρουάριο στην κατάληψη του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο.

Μοιραστείτε το άρθρο