Μικροφωνική αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ, Τρίτη 14/2 στις 18:30 στο πάρκο απέναντι από την ΕΡΤ3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ

Εδώ και 10 χρόνια οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της ΒΙΟΜΕ έχουν πάρει το εργοστάσιο και την παραγωγή στα χέρια τους και μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο πανελλαδικά. Η εργοδοσία από την πρώτη κιόλας στιγμή, απειλούσε με απολύσεις αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές των ανθρώπων που εργάζονταν εκεί μια ζωή. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι/ες, απάντησαν με αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής. Επέλεξαν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν μια ζωή χωρίς αφεντικά κάνοντας πράξη τις ιδέες μας.
Όλα αυτά τα χρόνια κράτος και κεφάλαιο έχουν προσπαθήσει να σπάσουν το αγώνα με κάθε δυνατό μέσο. Με επιθέσεις των ΜΑΤ, με διακοπή ρεύματος από εργολάβους της ΔΕΗ εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας και τέλος μέσω της δικαστικής αρχής με πλειστηριασμό του οικοπέδου. Οι εργαζόμενοι/ες κόντρα στις επιθέσεις αυτές και με την αλληλεγγύη του κινήματος και της κοινωνίας αντιστάθηκαν, και συνεχίζουν να αντιστέκονται μέχρι και σήμερα.
Η νεοφιλελεύθερη διαχείριση των τελευταίων χρόνων και η καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και να διαλύσει τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες που προκύπτουν. Το κράτος αντιλαμβάνεται τη δυναμική που έχει ένας τέτοιος αγώνας και η ύπαρξη ενός αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου. Ενώ δεν είναι τυχαίο που πραγματοποιείται μέσα σε μια γενικευμένη επίθεση του κράτους στο χώρο της εργασίας. Η κατάργηση του 8ώρου με απλήρωτες υπερωρίες, η στοχοποίηση των σωματείων και των συνδικαλιστών, η θεσμική κάλυψη της εργοδοσίας σε μαζικές απολύσεις και μία πληθώρα άλλων παραδειγμάτων είναι κινήσεις της εξουσίας που οδηγούν στην εξάντληση και την περαιτέρω φτωχοποίηση της εργατικής τάξης και των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων.
Αντιλαμβανόμαστε αυτόν τον αγώνα ως κομμάτι των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων και ως εργαζόμενοι και ως αγωνιστές στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ. Για εμάς η αλληλεγγύη, οι συλλογικοί αγώνες και η ταξική οργάνωση είναι τα όπλα μας απέναντι στη επέλαση του καπιταλισμού που επιτίθεται σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Κινούμαστε προς μία συλλογική κουλτούρα αγώνα και διεκδικήσεων. Με οργάνωση στη βάση, οριζόντια και αντιιεραρχικά σχήματα και από τα κάτω συνελεύσεις γειτονιών, μαζί με φοιτητές, μαθητές, εργαζομένους, άνεργους, να δώσουμε στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τις σχολές, τη μάχη του ταξικού και κοινωνικού αγώνα. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποτίμηση και την εξαθλίωση των ζωών μας.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει. !
Ενάντια στη υποβάθμιση των ζωών μας,
προτάσσουμε την οργάνωση στη βάση και τον ταξικός αγώνα.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ

Ελευθεριακή συνέλευση για την ταξική Οργάνωση στη βάση (ΕΣΤΟΒ)

Μοιραστείτε το άρθρο