Δίκη συλληφθέντων/είσων από την αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι το 2020, Παρασκευή 27/1 στις 10:30 στα δικαστήρια Ευελπίδων

27 Ιανουαρίου 2023- ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έχει οριστεί η δίκη των συλληφθέντων από την αντικρατική-αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι την 1η Νοεμβρίου 2020 που δέχτηκε την ακραία σε βιαιότητα κατασταλτική επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ήταν ο τραυματισμός πολλών διαδηλωτών, η σύλληψη 12 εξ αυτών ανάμεσά τους και των πιο σοβαρά τραυματιών (με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια) και ένα βαρύ, ολότελα στημένο κατηγορητήριο σε βάρος τους.

Την ημέρα εκείνη με πρωτοβουλία της “αντιφασιστικής- αντιεξουσιαστικής συνέλευσης Ν. Ηρακλείου- Ν. Ιωνίας” είχε καλεστεί συγκέντρωση και διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου που θα επιχειρούσαν να βγουν στο δημόσιο χώρο με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 2 φασιστών τον Νοέμβρη του 2013. Από το προηγούμενο βράδυ το κράτος είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωση με βάση τον χουντικής εμπνεύσεως νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων και η πλατεία Ν. Ηρακλείου την ημέρα της κινητοποίησης ήταν κατειλημμένη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ από νωρίς το μεσημέρι. Άμεσα τα αντιφασιστικά καλέσματα για την συγκέντρωση ανανεώθηκαν για τον σταθμό της Ν. Ιωνίας, όπου και εκεί οι πρώτοι σύντροφοι και συντρόφισσες που έφτασαν διώχθηκαν από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις. Έτσι, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική κινητοποίηση, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο Γαλάτσι, πορεύτηκε στους δρόμους της περιοχής και κατέληξε στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα. Λίγα λεπτά μετά την είσοδο της διαδήλωσης στην πλατεία, εμφανίστηκαν διμοιρίες ΜΑΤ εν πλήρει εξαρτύσει και δυνάμεις ΟΠΚΕ, περικύκλωσαν τους διαδηλωτές εγκλωβίζοντάς τους σε ένα σημείο – ανάμεσα σε παρτέρια, τραπέζια και καρέκλες καφετεριών και άλλους ανθρώπους που κάθονταν εκεί – και εξαπέλυσαν μια μανιώδη επίθεση με χημικά και ξύλο αδιακρίτως, σαρώνοντας όποιον και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και αδιαφορώντας εντελώς όχι μόνο για την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών αλλά και των εγκλωβισμένων μαζί τους θαμώνων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οικογένειες με μικρά παιδιά. Συνέχεια αυτής της επίθεσης ήταν η σύλληψη 12 διαδηλωτών και ενός κατοίκου της περιοχής που προσπάθησε να καταγράψει στο κινητό του την επίθεση, ο βασανισμός συντρόφου μετά την σύλληψή του με παρατεταμένο σφίξιμο των χεριών του από χειροπέδες, η λεκτική βία και οι απειλές, οι άθλιες συνθήκες μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία και η απόδοση ενός βαρύτατου και στημένου κατηγορητηρίου βάσει του οποίου παραπέμφθηκαν σε δίκη. Να αναφέρουμε εδώ πως για τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ που προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε τέσσερις από τους διαδηλωτές και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια καθώς και για το βασανισμό του συντρόφου κατά τη σύλληψή του από τους ίδιους, έχει κατατεθεί μήνυση, για την οποία αναμένεται ο ορισμός δικασίμου.

Η συγκεκριμένη δίκη λαμβάνει χώρα μέσα σε μια περίοδο που κράτος και κεφάλαιο εξαπολύουν μία άνευ προηγουμένου συντονισμένη επίθεση στην κοινωνία και στον κόσμο που αγωνίζεται. Με ένταση της εκμετάλλευσης, των αποκλεισμών, της φτώχιας και της εξαθλίωσης, λεηλασία της φύσης, πολέμους, εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τον τόπο τους, δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα και εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σφαίρες στο κεφάλι σε όσους θεωρούνται περισσευούμενοι πληθυσμοί, όπως στην πιο πρόσφατη δολοφονία του Ρομά Κ. Φραγκούλη, βασανισμούς και βιασμούς μέσα στα αστυνομικά τμήματα, ξέπλυμα βιαστών και παιδοβιαστών και συγκάλυψη κυκλωμάτων πορνείας και trafficking, και τέλος την ένταση της κρατικής καταστολής με την παρανομοποίηση του όπλου της απεργίας, την περιστολή των διαδηλώσεων, τις εκκενώσεις καταλήψεων και τις διώξεις αγωνιστών.

Την ίδια στιγμή που το κράτος επιχειρεί να ξεπλύνει τους νεοναζί στη δίκη- σε δεύτερο βαθμό- της Χ.Α., ταυτόχρονα διώκει βάσει κατασκευασμένου κατηγορητηρίου σύντροφο για τη συμμετοχή του στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020, την ημέρα της πρωτόδικης απόφασης για τη Χ.Α, επιχειρώντας να πάρει τη ρεβάνς για τη μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών και για να τρομοκρατήσει όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς αυταπάτες περί της αστικής δικαιοσύνης, επιτίθεται με σφοδρότητα και διώκει αναρχικούς/-ές και αντιφασίστες/στριες και φυσικά δεν σταματά μέσω των πολιτικών του εκφραστών και των ΜΜΕ να διαχέει τον εθνικισμό, το ρατσιστικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και την πατριαρχία, καλλιεργώντας τον κοινωνικό εκφασισμό και αφυπνίζοντας τα πιο συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας. Μέσα σε αυτήν τη συνθήκη, διάφορα παρακρατικά φασιστικά-ναζιστικά μορφώματα βρίσκουν έδαφος και επιχειρούν να βγουν στο δημόσιο πεδίο και ταυτόχρονα οι συμμορίες τους, όπως ισχύει διαχρονικά, συμβάλλουν στους σχεδιασμούς κράτος και κεφαλαίου χτυπώντας εκεί που αυτό τους υποδεικνύει. Με ποιο πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση στην κατάληψη Αντινομία στην Κέρκυρα στις 8/12, όπου ομάδα φασιστών οργάνωσε ενέδρα λίγα μέτρα από την κατάληψη με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός συντρόφου.

Ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που επιβάλουν την τρομοκρατία και την καταστολή, την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση και τον θάνατο στους από τα κάτω, ως αναρχικοί προτάσσουμε την κοινωνική, ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη και τον διαρκή αγώνα για το γκρέμισμα αυτού του σάπιου και χρεοκοπημένου συστήματος της κρίσης και των πολεμικών συρράξεων, προτάσσουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 12 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ THN 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Δ.Μ. που διώκεται για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση την ημέρα της απόφασης της δίκης της Χ.Α.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, 10:30 π.μ., Ευελπίδων Κτίριο 12 (Αίθουσα 4)

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37
Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια


Την 1η Νοέμβρη του ΄20, ημέρα επετείου της εκτέλεσης των δυο φασιστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αναρχικές ομάδες, αντιφασιστικές συλλογικότητες, στέκια και αντιφασίστες/τριες καλέσαμε σε συγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου, με σκοπό να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες που σκόπευαν να συγκεντρωθούν.

Έπειτα από την απαγόρευση της διαδήλωσης από την αστυνομία και την κατάληψη από πλήθος μπάτσων του ΗΣΑΠ Ηρακλείου και πέριξ αυτού, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην Ν. Ιωνία όπου μπάτσοι για άλλη μια φορά βρέθηκαν στον χώρο συνάντησης μπλοκάροντας την διεξαγωγής της. Για εμάς είναι δεδομένο πως κανένα χουντικό διάταγμα και καμία απαγόρευση διαδηλώσεων από την αστυνομία δεν θα μας αποτρέψει να σταθούμε στον δρόμο και να τοποθετηθούμε ενάντια στο κράτος και τους φασίστες. Έτσι, πραγματοποιήσαμε πορεία γύρω από την πλατεία του Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή και μείναμε μετά το τέλος της με το πανό μας φωνάζοντας συνθήματα.

Η αστυνομία, ενώ η συγκέντρωση ετοιμαζόταν να τελειώσει, εξαπέλυσε άγρια επίθεση χτυπώντας κόσμο, ρίχνοντας χημικά, φτάνοντας στο σημείο να αφήσει αιμόφυρτους συντρόφους και συντρόφισσες στο δρόμο. Οι μπάτσοι δεν σταμάτησαν εκεί μπουκάροντας μέσα στα μαγαζιά χτυπώντας διαδηλωτές και πελάτες με απολογισμό 13 συλλήψεις και 4 τραυματίες.

Καλούμε την Παρασκευή στις 10:30 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων στις 10:30 στο κτίριο 12 που δικάζεται η υπόθεση.

Η βία του κράτους δεν μας τρομοκρατεί, ίσα ίσα μας εξοργίζει και μας δυναμώνει. Καμία κατασταλτική επίθεση των μπάτσων δεν θα αφήσουμε αναπάντητη ούτε τους φασίστες να τριγυρνάνε στις γειτονιές μας. Θα υπερασπιστούμε στους δρόμους τα κοινωνικά και ταξικά μας συμφέροντα.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ/ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ.

Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συντρόφισσες και τους συντρόφους που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιφασιστική συγκέντρωση που χτυπήθηκε από την αστυνομία στο Γαλάτσι την 1η Νοέμβρη του 2020, Παρασκευή 27 Γενάρη, 10:30 π.μ., δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12 (δίκη: Αίθουσα 4)

Αλληλεγγύη στις συντρόφισσες και τους συντρόφους

που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιφασιστική συγκέντρωση

που χτυπήθηκε από την αστυνομία στο Γαλάτσι την 1η Νοέμβρη του 2020.

Η αντιφασιστική – αντικρατική συγκέντρωση, που αρχικά είχε καλεστεί στο Ν. Ηράκλειο, απέναντι στους ναζίδες της Χ.Α. και των υπόλοιπων φασιστικών γκρουπών, οι οποίοι θα επιχειρούσαν να μαζευτούν και να βγουν στον δρόμο για την επέτειο από την εκτέλεση -τον Νοέμβρη του 2013 λίγο καιρό μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα- δύο μελών των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο του υπουργείου δημόσιας τάξης και των κατασταλτικών δυνάμεων μέσω της απαγόρευσής της.

Το κράτος ασκώντας κατασταλτική πολιτική με βάση την θεωρία “των δυο άκρων” κατά του αδιαμεσολάβητου κινήματος, επιχείρησε -εν μέσω ενός συνολικότερου ασφυκτικού κατασταλτικού περιβάλλοντος που διαμόρφωνε με την εργαλειακή διαχείριση της πανδημίας- να εφαρμόσει τον Νοέμβρη του 2020 πάνω στους αναρχικούς/ες και αντιφασίστες/στριες, τον νέο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων ο οποίος, μόλις λίγο καιρό πριν, είχε ψηφιστεί στη Βουλή. Έτσι μετά από αλλεπάλληλες επιχειρήσεις της αστυνομίας να καταλάβει τους χώρους της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και να την διαλύσει, αυτή πραγματοποιήθηκε εντέλει στο Γαλάτσι και κατέληξε σε πεζόδρομο της πλατείας του Αγίου Ανδρέα. Εκεί, περικυκλώθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ και χτυπήθηκε με σφοδρότητα. Ένα χτύπημα που επέφερε τον τραυματισμό αρκετών -εκ των οποίων κάποιοι/ες σοβαρά- καθώς και την σύλληψη 12 αγωνιστριών και αγωνιστών, σε μια επίδειξη κρατικής πυγμής και αιματηρής εφαρμογής του δόγματος “νόμος και τάξη”. Ένα χτύπημα που στόχευε τόσο στην τρομοκράτηση του κόσμου του αγώνα όσο και πολύ ευρύτερα κοινωνικά, αδιαφορώντας ακόμα και για την παρουσία στο σημείο δεκάδων περαστικών και θαμώνων των παρακείμενων καφετεριών, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, που ήρθαν αντιμέτωπα με την δολοφονική βία των ταγμάτων εφόδου της αστυνομίας.

Γιατί ο φασισμός στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα, όχι μόνο δεν έχει πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας μαζί με την κύρια παρακρατική οργάνωσή του, αλλά αντίθετα διαμορφώνει ανοιχτά, πολλά χαρακτηριστικά της συνολικής λειτουργίας του κράτους, των θεσμών του, της επιβολής του στην κοινωνία και στις αντιστάσεις της. Γιατί διαμορφώνει πλέον απόλυτα το πλαίσιο της κατασταλτικής διαχείρισης όσων ορίζει ως “πλεονάζοντες πληθυσμούς” και “εσωτερικό εχθρό”. Όλοι οι στόχοι που εξυπηρετούσε ο παρακρατικός φασισμός και οι λόγοι που τον εξέθρεψαν, τίθενται και ολοκληρώνονται σήμερα, μέσα από το μετά-μεταπολιτευτικό κράτος. Ο “κοινοβουλευτικός αντιφασισμός” που προέβαλε το “τείχος της Δημοκρατίας”, αντλεί την επικοινωνιακή του υπόσταση, από την επιβεβλημένη κοινωνικά απόσυρση της Χ.Α. και μπορούμε να πούμε ότι συνίσταται, ως καθεστωτική επιλογή και συσπείρωση του πολιτικού συστήματος, μόνο στο βαθμό που, η αύξηση της κρατικής βίας και η ενσωμάτωση του φασιστικού λόγου από το κράτος, καταστούν ακόμα ασαφή και περιορισμένο τον ρόλο και τον χώρο ύπαρξης ενός διακριτού φασιστικού φορέα δράσης.

Ωστόσο, στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την 1η Νοέμβρη του 2020, τόσο η αγωνιστική επιμονή στην πραγματοποίηση της συγκέντρωσης παρά την απαγόρευσή της, όσο και η μαχητική, συλλογική και αξιοπρεπής στάση των τραυματισμένων και συλληφθέντων συντρόφων και συντροφισσών, όπως και ένα ευρύτερο αίσθημα αγανάκτησης και διαμαρτυρίας που εκφράστηκε κοινωνικά απέναντι στην αστυνομική κτηνωδία, ακύρωσαν σε μεγάλο βαθμό τα σκοπούμενα της καταστολής. Και συνέβαλαν επιπλέον, στην διαμόρφωση των αγωνιστικών χαρακτηριστικών και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση του δρόμου, που επέδειξε συνολικότερα το κίνημα όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, απέναντι στην προσπάθεια του κράτους να επιβληθεί με ολοκληρωτικούς όρους. Στοιχείο αυτής της αγωνιστικής συμβολής αποτελεί και η πολιτική υπεράσπιση του αγώνα, μπροστά στην αστυνομική και δικαστική εξουσία, που αναλαμβάνουν σήμερα οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί μας που διώκονται.

Στεκόμαστε δίπλα τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Παρασκευή 27 Γενάρη, 10:30 π.μ.

δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12 (δίκη: Αίθουσα 4)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

αναρχική συλλογικότητα

α π ό π ε ι ρ α

για την ελευθεριακή συμβολή

στις οργανωτικές, εξεγερτικές και απελευθερωτικές

απόπειρες των “από κάτω”


Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, 10:30 π.μ., Ευελπίδων Κτίριο 12 (Αίθουσα 4)

Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση

Μοιραστείτε το άρθρο