Καταδίκη για διαδικτυακό βιασμό και κακοποίηση, να μπει ένα τέλος στις πατριαρχικές και σεξιστικές πρακτικές

Δικάσαμε σήμερα την πρώτη υπόθεση της πλατφόρμας διαδικτυακού βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης CHATPIC στην Ελλάδα. Ο κατηγορούμενος που είχε ανεβάσει γυμνές φωτογραφίες της Σ.Α. στο εν λόγω site, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για παραβίαση των διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων και για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τιμωρήθηκε δράστης αυτού του εγκλήματος και για την προσβολή της προσωπικότητας της κοπέλας, αφού μέχρι τώρα, δικάζονταν μόνο για τα προσωπικά δεδομένα. Σήμερα, το δικαστήριο δέχθηκε ότι η δημοσίευση ερωτικών φωτογραφιών της κοπέλας, χωρίς τη συναίνεσή της, αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας της, την συκοφαντεί και πλήττει την υπόληψή της.
Δημοσιεύω αυτή την εξέλιξη, γιατί οι πλατφόρμες αυτές αποτελούν διεθνές έγκλημα που διαπράττεται συνεχώς, ταυτόχρονα και από πολλούς ανώνυμους χρήστες. Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι οι φωτογραφίες τους βρίσκονται δημοσιευμένες και όταν το μαθαίνουν βρίσκονται ξαφνικά σε θέση κατηγορουμένης, καλούμενες πιεστικά να απαντούν στο «γιατί έστειλες»! Η διαπόμπευση, ειδικά σε επαρχιακές πόλεις είναι τεράστια, συχνά αναγκάζονται να αλλάξουν τόπο, φοβούνται και ντρέπονται να καταγγείλουν, ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για δύο αυτοκτονίες (μπορεί φυσικά να είναι περισσότερες).
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι δράστες κυκλοφορούν «περήφανοι» και «μάγκες», αποκαλούν τις παθούσες «πουτάνες» και απολαμβάνουν την προστατευτική αγκαλιά της κοινωνίας που τους έθρεψε!
Έ… είναι ώρα ο φόβος και η ντροπή, ν’ αλλάξουν στρατόπεδο!
Μοιραστείτε το άρθρο