Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Κώστα Κ., Τετάρτη 18/1 στις 9:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Δίκη Τετάρτη 18/1, Μικτό Ορκωτό (Δέγλερη), 09:00 (αριθμός πινακίου 1)

Πριν από 16 χρόνια, στη δίνη των σκανδάλων που άπτονταν του χαρτοφυλακίου του Γ. Βουλγαράκη, ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης (τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και “εξαφανίσεις” Πακιστανών μεταναστών και προσφύγων), “ξεπλένεται” με τη μετάθεσή του στο “χαλαρό” Υπουργείο Πολιτισμού, αναμένοντας οι υποθέσεις αυτές να ξεθωριάσουν από τον χρόνο.

Κάποιοι όμως δεν ξεχνάνε. Το πρωί της 3ης Ιουλίου του 2007, λίγη ώρα μετά την άφιξη του Βουλγαράκη και της αστυνομικής φρουράς του στο Υπουργείο στην οδό Μπουμπουλίνας, δέχονται επίθεση με μολότοφ, από 20μελη ομάδα συντρόφων. Η αστυνομική φρουρά απαντάει με πυρά.

«Η επίθεση εναντίον του Υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αγωνιστές. Επιλέχθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού γιατί ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης είναι πάντα στόχος αγωνιστών, πόσο δε μάλλον όταν έχει διατελέσει Υπουργός Δημοσίας Τάξης και η θητεία του έχει παραμείνει αξέχαστη. Πολιτικός προϊστάμενος της Ασφάλειας όταν υπέκλεπτε και παρακολουθούσε τις συνομιλίες εκατοντάδων πολιτών μέσω της VODAFONE. Πολιτικός προϊστάμενος της Ασφάλειας και υπεύθυνος για τις απαγωγές και ανακρίσεις δεκάδων Πακιστανών μεταναστών. Τέλος, υπό τις διαταγές του Βουλγαράκη και με αφορμή τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα τον Γενάρη του 2006, για την οποία δικάζεται ο Γιάννης Δημητράκης στις 6 Ιούλη, ο αντιεξουσιαστικός χώρος δέχθηκε μια από τις πιο λυσσαλέες επιθέσεις των τελευταίων ετών”. (από την ανάληψη ευθύνης)

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ένας “παλιός γνώριμος” της αστυνομίας στοχοποιείται γι’ αυτή την επίθεση. Ο σύντροφος Κώστας Κ., με ενεργή συμμετοχή στο επαναστατικόαντιεξουσιαστικό κίνημα από τη δεκαετία του ’80 ως και σήμερα, βρίσκεται κατηγορούμενος, στη βάση μιας υποτιθέμενης -μεταχρονολογημένης- ανακάλυψης του DNA του, στον σάκο με τη βενζίνη και τα γκαζάκια που είχε ριχτεί μέσα στο όχημα του Βουλγαράκη. Ένα ακόμα επεισόδιο στο κακόγουστο σίριαλ της φάμπρικας διώξεων κατά αγωνιστών, με αυτό το τόσο βολικό “αποδεικτικό” πασπαρτού.

Ο Κώστας Κ. δικάζεται την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στο Μικτό Ορκωτό της οδού Δέγλερη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ Κ.

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών


Την Τετάρτη 18/1, ο σύντροφός μας Κώστας Κ. καλείται να δικαστεί για την επίθεση με μολότοφ που δέχτηκαν τα οχήματα του υπουργού πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη και της φρουράς του έξω από το υπουργείο πολιτισμού στις 3 Ιουλίου 2007. Αν και οι μπάτσοι, όπως προκύπτει από τις δικές τους επίσημες εργαστηριακές εκθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, κατέχουν παράτυπα το DNA του συντρόφου από το 2009, πέρασαν 12 χρόνια μέχρι να “ανακαλύψουν” ότι στο σακίδιο με τη βενζίνη και τα γκαζάκια που ρίχτηκε μέσα στο όχημα του Βουλγαράκη υπήρχε γενετικό υλικό του Κώστα.

Πάρα πολλές οι περιπτώσεις συντρόφων και συντροφισσών που διώχθηκαν με αποκλειστικό στοιχείο το DNA τους, που υποτίθεται πως βρέθηκε κάπου και στοίχησε περιοριστικούς όρους, προφυλακίσεις, ακόμα και καταδίκες. Τι και αν ολόκληρες δικογραφίες έχουν καταρρεύσει με πάταγο, τι και αν υπήρξαν τελικά αθωώσεις; Το κράτος και οι διωκτικοί του μηχανισμοί με θρησκευτική ευλάβεια συνεχίζουν να “μαγειρεύουν” τα “αμαγείρευτα”.

Πιο πρόσφατο από τα πολλά παραδείγματα είναι η δίκη του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη που γίνεται αυτές τις μέρες. Ο Χ.Μ. βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του ’21, κατηγορούμενος για ληστεία χρηματαποστολής έξω από σούπερ μάρκετ. Βασικό στοιχείο για τη δίωξη και την προφυλάκιση είναι μια γεμιστήρα όπλου στο τόπο της ληστείας με μείγμα γενετικού υλικού το οποίο περιέχει στοιχεία του DNA του Χ. Μ. Ο σεκιουριτάς του καταστήματος, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο είπε πως η γεμιστήρα περισυλλέχθηκε πέντε ώρες μετά την διάπραξη της ληστείας και ενώ είχε μεσολαβήσει έντονη βροχόπτωση. Μέχρι τότε, το εύρημα ήταν «προστατευμένο» με ένα τελάρο από το σούπερ μάρκετ!

Δεν τρέφουμε καμία αμφιβολία ότι η δίωξη με βαριές κατηγορίες του συντρόφου Κώστα Κ. έχει να κάνει με τη συνεπέστατη αγωνιστική του στάση στο ανταγωνιστικό κίνημα. Είναι αυτή η συνέπεια, που μετρά σχεδόν 40 χρόνια στους αγώνες για ελευθερία και αλληλεγγύη, που μπαίνει στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών. Αυτή τη συνέπεια σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο φοβούνται και αυτή θέλουν να χτυπήσουν, ειδικά και ενόψει των συγκρουσιακών καταστάσεων που θα έρθουν σαν απάντηση στις επιθέσεις που εξαπολύει ο καπιταλισμός στην κοινωνία. Το βαρόμετρο δείχνει καταιγίδα λοιπόν και εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε το σύντροφο μόνο του στις ορέξεις των κατασταλτικών μηχανισμών, όπως και καμία και κανέναν που αντιστέκεται απέναντι σε αυτόν το σάπιο κόσμο.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΜΙΑ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/1, 9:00 (η υπόθεση έχει το νούμερο 1 στο πινάκιο)

ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΔΕΓΛΕΡΗ 4)

Κοινός Τόπος

Μοιραστείτε το άρθρο