Φραγμός από την αστυνομία και απειλές σε κατοίκους των Εξαρχείων

Όπως καταγγέλουν κάτοικοι των Εξαρχείων, λίγο μετά την πορεία ενάντια στην επιχειρούμενη “ανάπλαση” του λόφου Στρέφη, ΜΑΤ και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν φραγμό εμποδίζοντας κατοίκους να περάσουν. Μετά από ώρα και τη δυναμική αντίδραση του συγκεντρωμένου κόσμου όπου φώναζαν συνθήματα, οι αστυνομικοί αποχώρησαν προχωρώντας σε απειλές εναντίων των συγκεντρωμένων.

Είναι φανερό πως κράτος, δήμος και κεφάλαιο θεωρούν τσιφλίκι τους τους δημόσιους χώρους, τους οποίους ξεπουλούν και τοποθετούν την αστυνομία σε ρόλο ιδιωτικής ασφάλειας να τραμπουκίζει, να παρεμποδίζει τη διέλευση και να καταστέλλει τις αντιδράσεις.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν από το copwatch και από σελίδα στο instagram

 

Πριν από λίγο στα κατεχόμενα Εξάρχεια, όπου οι μπάτσοι μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι γουστάρουν όποτε θέλουν και με το έτσι θέλω.

Λίγο μετά το πέρας της πορείας κατά της ανάπλασης και της καταστροφής του Λόφου Στρέφη, ΜΑΤ μαζί και με άλλες αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τον δρόμο σε πολίτες που έκαναν το μεγάλο έγκλημα να θέλουν να πάνε στα σπίτια τους κι άρχισαν τους τραμπουκισμούς.

Έπειτα από τα συνθήματα και την αντίδραση του κόσμου υποχώρησαν με απειλές κι άλλα τέτοια γνωστά που μας έχουν συνηθίσει.

Εντάξει δεν έγινε και τίποτα, άλλο ένα βράδυ που άμα είσαι μπάτσος μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Τουλάχιστον τώρα δεν ξυλοκοπήθηκε κάποιο άτομο, ούτε φορτώθηκε κατηγόριες, ούτε σκοτώθηκε.

Βίντεο από το προφίλ @apa_tria στο Instagram

Περισσότερα βίντεο από την στιγμή εδώ: https://www.instagram.com/p/CnNQI0GLeuS/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Posted by Copwatch.gr on Monday, January 9, 2023

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ΑΠΑΤΡΙΑ (@apa_tria)

Μοιραστείτε το άρθρο