Οι μάχες συνεχίζονται σφοδρές και οι Δυτικοί στέλνουν άρματα μάχης στο Κίεβο

320Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το Σολεντάρ έχει καταστραφεί», το Μπαχμούτ βομβαρδίζεται ανηλεώς και οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται αργά στο Ντονέτσκ. Η σύγκρουση είναι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας με την Ρωσία, λέει η Μόσχα.

«Τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν είναι μία σύγκρουση της Μόσχας με το Κίεβο. Είναι μία στρατιωτική αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ, πρώτα απ’ όλα τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, με την Ρωσία. Φοβούμενοι μια άμεση εμπλοκή, οι καθοδηγητές του ΝΑΤΟ ωθούν τους Ουκρανούς σε βέβαιο θάνατο», είπε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάϊ Πατρούσεφ.

Στο επίκεντρο των σφοδρών συγκρούσεων στην περιοχή του Μπαχμούτ στο βόρειο Ντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν σήμερα το χωριό Μπαχμούτσκε στο Ντονέτσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της εδαφικής άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR). Το χωριό αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε Μπαχμούτ και Σολεντάρ.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη στη Σολεντάρ με τον ρωσικό τακτικό στρατό και μισθοφόρους της εταιρείας Wagner να εξαπολύουν αδιάκοπα επιθέσεις», είπε η υφυπουργός Άμυνας Χάνια Μαλιάρ. Ενώ ο εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης του ουκρανικού στρατού Σέρχιι Τσερεβάτγι δήλωσε πως το Σολεντάρ έχει «πρακτικά καταστραφεί».

Μετά τις ΗΠΑ, την Γερμανία και την Γαλλία, τώρα και η Βρετανία επεξεργάζεται την ενίσχυση της Ουκρανίας με το βασικό άρμα του βρετανικού στρατού Challenger 2. Το οποίο είναι ένα άρμα μάχης που έχει σχεδιαστεί για να επιτίθεται σε άλλα άρματα μάχης και χρησιμοποιείται από τον βρετανικό στρατό από το 1994. Έχει αναπτυχθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο και στο Ιράκ. «Αυτά θα βαθύνουν τα δεινά του ουκρανικού λαού και δεν θα αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η εμπορία ανθρώπων από την Ουκρανία έχει αυξηθεί μαζικά από την αρχή του πολέμου, σύμφωνα με τον  Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Σε έρευνά του κατέγραψε αύξηση έως και 600% στις διαδικτυακές αναζητήσεις παγκοσμίως για σεξουαλικές υπηρεσίες και απεικονίσεις κακοποίησης γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο διέψευσε ισχυρισμούς από την Ουκρανία ότι Ουκρανοί, Ρώσοι και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται την ιδέα για μία πιθανή συμφωνία ειρήνης. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε ως «ένα ακόμη ψέμα» τη συνάντηση που φέρεται να πραγματοποίησε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ντανίλοφ με τον αναπληρωτή προσωπάρχη του Κρεμλίνου Ντμίτρι Κόζακ και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μοιραστείτε το άρθρο