Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, Τρίτη 03/01

Από τις 19/12 ο Θάνος Χατζηαγγέλου έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας μετά την μεταγωγή του με όρους απαγωγής, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, χωρίς να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του και χωρίς να του επιτραπεί κατά τη μεταφορά οποιαδήποτε επικοινωνία. Εναντίον του εκτρωματικού νέου σωφρονιστικού κώδικα οι δράσεις εντός των φυλακών από αγωνιστές είχαν εντατικοποιηθεί και η εκδικητική και κατασταλτική κρατική πολιτική απέναντι στον Θ. Χατζηαγγέλου αλλά και στους κρατούμενους στο σύνολό τους, έχει οδηγήσει και σε περισσότερες απεργίες πείνας. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και την Τρίτη 3/1 σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καμάρα στις 19:00

Στις 8/2 πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στο ίδρυμα εθνικού και θρησκευτικού προβληματισμού. Λίγες ώρες αργότερα θα συλληφθούν οι αναρχικοί αγωνιστές Θάνος Xατζηαγγέλου και Γεωργία Βούλγαρη, κατηγορούμενοι για την επίθεση. Κάποιες ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί και η σύλληψη του Π. Καλαϊτζή, φίλου, συναδέλφου και συντρόφου του Θ. Χατζηαγγέλου έτσι ώστε να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου και η Γ. Βούλγαρη θα αναλάβουν την ευθύνη, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, για την εμπρηστική επίθεση. Δηλαδή ο Θάνος για τη συμμετοχή και την ενέργεια, ενώ η Γεωργία για τον βοηθητικό και υποστηρικτικό της ρόλο σε αυτή. Έπειτα, στις 10 Μαρτίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Επαναστάτη Λάμπρου Φούντα, ο αναρχικός Θ. Χατζηαγγέλου θα αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση άμεσης δράσης, “Οργάνωση Αναρχική Δράση”.
Μία ομάδα με ιστορικό δράσης από το 2016 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου μέχρι πρόσφατα βρισκόταν κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού και συμμετείχε ενεργά σε διάφορες πολιτικές ενέργειες εντός των τειχών, με τελευταία αυτήν ενάντια στον Νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

Την Δευτέρα 19/12 το ξημέρωμα, τα γνωστά ένστολα σκουπίδια με όρους απαγωγής, μεταγάγουν τον Θ.Χατζηαγγέλου από το κελί του στην Δ’πτερυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μεταφέρεται δεμένος, χωρίς κάποια ενημέρωση για τον λόγο της μεταγωγής και του απαγορεύεται η δυνατότητα επικοινωνίας, είτε με τα συντροφικά του πρόσωπα είτε ακόμα και με δικηγόρο. Με ταχείες διαδικασίες μετακινείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης και από εκεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας του έχει υπερασπιστεί με σθένος και συνέπεια την επαναστατική και πολιτική του ιδιότητα, συνεπώς άμεσα ανακοίνωσε την επιλογή του να πάρει τον δρόμο της απεργίας πείνας και δίψας, μέχρις ότου να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του.

Με τον ίδιο τρόπο απαγωγής, μεταφέρεται και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης από τις φυλάκες του Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων, θέτοντας του άκομα περισσότερα εμπόδια στην επικοινωνία με τους κοντινούς του ανθρώπους και το δικηγόρο του. Ο Κώστας από την πρώτη στιγμή της προφυλακισής του συμμετείχε και ο ίδιος στις κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για εκδικητική μεταγωγή των αναρχικών αγωνιστών Θ. Χατζηαγγέλου και Κ. Δημαλέξη λόγω της ενεργής συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού και το χρονικό συνδέεται άψογα με την επίσκεψη της Σακελλαροπούλου για τη χριστουγεννιάτικη φιέστα στο κατάστημα. Η έσχατη προσπάθεια του κράτους να τους απομονώσει και να τους απομακρύνει από τους συλλογικούς αγώνες.

Όσον αφορά το νέο σωφρονιστικό κώδικα που ψηφίστηκε στις 19 Οκτώβρη
2022, πλασάρεται από το κράτος ως μια αναβάθμιση του προηγούμενου που
στοχεύει στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Η πραγματικότητα
όμως είναι τελείως διαφορετική αφού με βάση τον κώδικα αυστηροποιούνται
οι συνθήκες διαβίωσης και εντείνεται η καταστολή των κρατουμένων. Χαρακτηριστικά σημεία του είναι η επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, ως καταστήματα αυξημένης ασφάλειας, η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων λήψης τακτικών αδειών (οι καταδικασμένοι/-ες για τρομοκρατική οργάνωση, όπως και για άλλα βαριά κακουργήματα θα πρέπει να εκτίουν τα 5/6 της ποινής που τους έχει επιβληθεί), ο περιορισμός των δικαιωμάτων εκπαιδευτικής άδειας και μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές. Στην άμεση καταστολή των κρατουμένων συμβάλλει η αύξηση των βαθμών ποινής που επιβάλλονται ύστερα από πειθαρχικά παραπτώματα στον κρατούμενο, με την υψηλότερη των ποινών
να προβλέπεται για την κατοχή κινητού. Οι κρατούμενοι/-ες αρνούμενοι να υποκύψουν στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους και αντιστεκόμενοι/-ες στις ορέξεις του κράτους για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας τους έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια στις φυλακές Λάρισας, Κέρκυρας, Πάτρας, Τρικάλων και Δομοκού, με μέσα όπως η άρνηση καταμέτρησης, κλειδώματος στα κελιά το μεσημέρι καθώς και η αποχή από τα μεροκάματα.

Απο τις 22/12 σε απεργία πείνας βρίσκεται και ο αναρχικός Γ. Μιχαήλιδης ως ένδειξη άμεσης αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και δίψας του Θ. Χατζηαγγέλου και για όσο αυτός βρίσκεται στην κρίσιμη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή του, φάση της απεργίας δίψας.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή Θ. Χατζηαγγέλου

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος μεταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό

Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο αναρχικός Κ. Δημαλέξης

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς
και στους 11 Τούρκους αγωνιστές/-στριες που τελούν απεργία πείνας από
τις 7/10

Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυχρονίζονται

Απέναντι στην επιβαλλόμενη σιωπή θα παραμείνουμε ο εκκωφαντικός ήχος της καταιγίδας

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου


Ο νέος νόμος που αφορά τον σωφρονιστικό κώδικα, με τίτλο «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός Σωφρονιστικού Κώδικα -Τροποποιήσεις στον ν.2776/1999», ο οποίος ψηφίστηκε πριν δύο μήνες, περιλάμβανε τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή/κατάργηση του δικαιώματος της άδειας μέσα από την αυστηροποίηση των χρονικών ορίων έκτισης για τη θεμελίωση του δικαιώματος της άδειας, αλλά και την επέκταση των προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληροί ο κρατούμενος, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, την αύξηση της αρμοδιότητας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ζητήματα των φυλακών.

Τους τελευταίους δύο μήνες κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο έκτρωμα που προσπαθεί να κάνει ακόμα περισσότερο τις φυλακές της χώρας τσιμεντένιους τάφους. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων το Υπουργείο όχι μόνο κωφεύει αλλά αναγγέλλει νέα ταπεινωτικά μέτρα εναντίον τους όπως την διακοπή των μεταγωγών και την παρουσία των κατηγορουμένων σε δίκες μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως πρόσφατα εξήγγελλε ο Θεοδωρικάκος. Tο πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας.

Την ίδια μέρα, ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτησης.

Δύο μέρες μετά, στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η μεταγωγή του αναρχικού και μέλους της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών, Κώστα Δημαλέξη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων χωρίς καμιά ενημέρωση τόσο του ίδιου όσο και των δικηγόρων του.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος. Απέναντι στις εκδικητικές μεταγωγές και στη στοχοποίηση όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται και μέσα στα κελιά της αστικής “δημοκρατίας” οι σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Λάμπρος Βουγιουκλάκης, Φώτης Δασκαλάς, Φώτης Τζιώτζης, Ιάσωνας Ροδόπουλος, Κώστας Δημαλέξης ξεκίνησαν απεργία πείνας αλληλεγγύης ενώ οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού παρέτειναν εδώ και δύο μέρες το κλείσιμο των κελιών μια ώρα πίσω κατά την βραδινή κατάκλιση. Παράλληλα την Τρίτη 27/12 η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών ξεκίνησε κυκλική απεργία πείνας, ένα άτομο την ημέρα, για όσο διαρκέσει η απεργία πείνας και δείψας του Θ. Χατζηαγγέλου.

Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους.

ΠΟΡΕΙΑ για τον αναρχικό Θ. Χατζηαγγέλου, που θα διανύει τη 16η μέρα απεργίας

ΤΡΙΤΗ 3/1

19:00

ΚΑΜΑΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ –

ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Νίκη στην απεργία πείνας και δίψας (από 19/12) του συντρόφου Θ. Χατζηαγγέλου

Ξημερώματα Δευτέρας 19/12 σωφρονιστικοί χαφιέδες γνωστοποιούν στον σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου τη μεταγωγή του από το κελί του στην Δ’ πτέρυγα του κολαστηρίου που ονομάζεται “σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης” Κορυδαλλού. Μετά την άρνηση του συντρόφου μας να συνεργαστεί μαζί τους, ανέλαβαν οι γνωστοί κουκουλοφόροι των φυλακών και δένοντας τον ξεκίνησε η μεταγωγή του για τις φυλακές της Νιγρίτας, έπειτα από τη δήλωσή του πως από εκείνη την στιγμή ξεκινά απεργία πείνας και δίψας μέχρι να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του και να επιστρέψει άμεσα στον Κορυδαλλό. Ο σύντροφος μας για ώρες δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με κανέναν, ούτε καν με τον δικηγόρο του. Το βράδυ της ίδιας ημέρας παραμένει στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών στην Θεσσαλονίκη και πλέον βρίσκεται στα κολαστήρια της Νιγρίτας Σερρών. Στις 25/12 ο σύντροφος Θάνος εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών όπου και κρατείται υπό την ασφυκτική παρουσία μπάτσων μέσα σε ένα δωμάτιο-κελί, καταπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Με τον ίδιο τρόπο στις 22/12 μετήχθη και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης, από την Ε’ Πτέρυγα Κορυδαλλού στις Φυλακές Τρικάλων.

Η ιστορία γνωστή και ο σκηνοθέτης διάσημο σκουπίδι. Προφανώς σε μια περίοδο που δύο μήνες τώρα πραγματοποιείται ένας αγώνας ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, η μεταγωγή του Θ. Χατζηαγγέλου είναι ξεκάθαρα μία εκδικητική απάντηση όλων αυτών που στο πρόσωπο του βλέπουν την αμετανόητη λύσσα για ελευθερία, καθώς ήταν από τους κρατούμενους που συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτού του εκτρώματος-ψηφίσματος. Σε μία περίοδο που οι κινητοποίησεις στις φυλακές αποσιωπήθηκαν από τα ΜΜΕ, όπου κρατούμενοι υπομένουν ακόμα άτυπα καθεστώτα απομόνωσης με τα επισκεπτήρια να παραμένουν μειωμένα, ακόμα κι αν η πανδημία έχει περάσει για τον έξω κόσμο, που οι πολιτικοί κρατούμενοι δικάζονται και καταδικάζονται σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης, ο δολοφόνος μπάτσος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη και παιδοβιαστές αφήνονται ελεύθεροι.

Ο σύντροφός μας συνεχίζει να μιλά για την αδιαλλαξία της εχθροπραξίας ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας και της υποταγής κι ενώ κατάφεραν να τον ρίξουν στα κελιά της δημοκρατίας τους, συνεχίζει να μιλάει για την πιο μεγάλη μας ιδέα, την Αναρχία. Σε αυτόν τον αγώνα μας βρίσκει δίπλα του, ενάντια σε κάθε καθεστώς εξαίρεσης, ενάντια σε κάθε ανάσα οποιουδήποτε καταπιεστή, ενάντια στη βία που ασκείται από την ύπαρξη του μουχλιασμένου συστήματός τους. Μέχρι την τελευταία ανάσα, είμαστε μαζί και αυτό δεν μπορεί να το νικήσει κανένας τους.

Δύναμη και αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, απαιτώντας την επιστροφή του απεργού Θ.Χατζηαγγέλου στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς και στους 11 Τούρκους αγωνιστές/ιες που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 7/10.

Τρίτη 03/1, 19:00, Καμάρα-Πορεία αλληλεγγύης για τον σύντροφο απεργό πείνας και δίψας (από 19/12) Θ.Χατζηαγγέλου, μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, που θα διανύει την 16η μέρα απεργίας.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του συντρόφου απεργού Θάνου Χατζηαγγέλου

Ακούστε το καλά ανθρωποφύλακες, κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές

Αλληλεγγύη στους αγώνες των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα

κατάληψη Terra Incognita


Απέναντι στην εκδικητική μεταγωγή-απαγωγή του στις 19/12 από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας ο αναρχικός Θάνος Χατζηαγγέλου κατεβαίνει αμέσως σε απεργία πείνας και δίψας.

Με τον ίδιο τρόπο μεταγάγεται και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης στις φυλακές Τρικάλων,ο οποίος κατεβαίνει κι αυτός σε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Θάνο.

Το κράτος μπροστά στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα που ψηφίστηκε τον Οκτώβρη του ’22 ξεκινάει τις προσπάθειες καταστολής και εκφοβισμού.Οι εξουσιαστές πάντα και παντού προσπαθούν να φιμώσουν τις αδιάλλακτες φωνές, προσπαθούν να εκβιάσουν την σιωπή και τον φόβο.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στο αίτημα του Θάνου να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, οι σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Λάμπρος Βουγιουκλάκης, Φώτης Δασκαλάς, Φώτης Τζώτζης και Ιάσωνας Ροδόπουλος στέκονται στο πλευρό του ξεκινώντας απεργία πείνας, ενώ οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού παρέτειναν το κλείσιμο των κελιών κατά μια ώρα στην βραδινή κατάκλιση.

Παράλληλα την Τρίτη 27/12 η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών ξεκινάει κυκλική απεργία πείνας,από ένα άτομο κάθε ημέρα, για όσο διαρκέσει η απεργία πείνας και δίψας του Θ. Χατζηαγγέλου.

Ο Θάνος από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας του έτσι όπως συμμετείχε με κείμενα του στο κινηματικό γίγνεσθαι έτσι συμμετείχε και στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων.Σήμερα βρίσκεται στην 14η μέρα απεργίας πείνας και δίψας με την υγεία του να βρίσκεται σε οριακό σημείο επικινδυνότητας.

Το βράδυ της 31/12 μετά από εισαγγελική γραπτή διαταγή έγινε προσπάθεια τοποθέτησης ορού(υποχρεωτικής σίτισης και ενυδάτωσης) από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Σερρών όπου νοσηλεύεται με τον σύντροφο να το αρνείται και να καταστρέφει τον ορό.

Εμείς είμαστε από την πλευρά του οδοφράγματος εκείνων που εξεγείρονται,που αντιστέκονται και δρούν

Γινόμαστε ένα με όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται βάζοντας ανάχωμα και την ίδια τους την ζωή

Δεν αφήνουμε το μονοπώλιο της βίας στα χέρια του κράτους και των εξουσιαστών

Ο αναρχικός αιχμάλωτος του κράτους Θάνος Χατζηαγγέλου δεν είναι μόνος του

Δύναμη και αλληλεγγύη,Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito που αγωνίζεται ενάντια στο απομόνωση του νόμου 41bis

Νίκη στην απεργία πείνας από τις 7/10 των 11 αγωνιστών/στριών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυχρονίζονται

Συνέλευση αναρχικών για την εξεγερσιακή προοπτική


Το κράτος δολοφονεί τον απεργό δίψας και πείνας (από 19/12) Θ. Χατζηαγγέλου Τα ξημερώματα της 19/12 ο αναρχικός Θ.Χατζηαγγέλου(μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση) απάγεται από το κελί του στη Δ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού και οδηγείται στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Η μεταγωγή του συντρόφου είναι εκδικητική και έρχεται σαν απάντηση στην συμμετοχή του στους αγώνες ενάντια στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα εντός των φυλακών. Έχοντας επιλέξει από καιρό τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της αδιαλλαξίας ξεκινάει αμέσως απεργία πείνας και δίψας. Λίγες μέρες μετά μεταφέρεται υποχρεωτικά σε ένα δωμάτιο-κελί του νοσοκομείου Σερρών, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με την ανακοπή και τις μόνιμες βλάβες στα όργανά του να θεωρούνται δεδομένες τις επόμενες ώρες. Με εντολή εισαγγελέα γίνονται προσπάθειες για αναγκαστική ενυδάτωση με ορό, στις οποίες ο σύντροφος αντιστέκεται. Το κράτος, δημιουργώντας τα τελευταία χρόνια μια συνθήκη που οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν έχουν δικαίωμα όχι να αντιδρούν, αλλά ούτε καν να μαθαίνουν τους λόγους των μεταγωγών τους επιχειρεί να κάμψει το κίνημα εντός και εκτός των τειχών, να εκδικηθεί (ακόμα και δολοφονώντας) τον εσωτερικό του εχθρό. Θεωρούν πως θα κάμψουν την αδιαλλαξία, τον αγώνα για ζωή και ελευθερία, την επιθυμία των καταπιεσμένων να απαντάνε στη βία που δέχονται καθημερινά. Η υπόθεση του Θάνου μας αφορά όλους και όλες, γιατί τοποθετεί το σώμα του ως ανάχωμα στην οξυμένη επίθεση που δεχόμαστε, γιατί πρέπει να νικήσει η αξιοπρέπεια και όχι ο θάνατος.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Θ. Χατζηαγγέλου

Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο

Κάτω ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας

“Ανάρες” Ομάδα Δράσης&Αλληλεγγύης


Πορεία για τον απεργό πεινας/δίψας Θ. Χατζηαγγέλου

Πριν από περίπου δύο μήνες η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ένα νόμο με τον οποίο επιτίθεται ευθέως στα δικαιώματα των κρατουμένων, αυστηροποιώντας ακόμη περαιτέρω τις ήδη άθλιες κι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης εντός των φυλακών -συνθήκες που επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από την κρατική εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Έτσι το κράτος εντείνει ακόμη περισσότερο το καθεστώς εξαίρεσης μέσα από μία σειρά διατάξεων που αφορούν τόσο τους κρατούμενους συνολικά όσο και τους φυλακισμένους αγωνιστές ειδικότερα. Οι κρατούμενοι χάνουν κάθε ανθρώπινη ιδιότητα όταν διαβαίνουν τις πύλες των φυλακών. Το σύστημα «σωφρονισμού» ισοδυναμεί με σύστημα εξόντωσης.

Με πρόσχημα την πανδημία, το κράτος επιχείρησε να θεμελιώσει την ολοκληρωτική πολιτική και επιβολή του μέσω νομοσχεδίων και ωμής βίας στοχεύοντας στην πλήρη πειθάρχηση της κοινωνικής βάσης. Η παρουσία της αστυνομίας είναι ασφυκτική στα αστικά κέντρα και ο ρόλος των κατασταλτικών δυνάμεων είναι πλέον εξόφθαλμος, και δεν είναι άλλος από την πλήρη εξαφάνιση -σύμφωνα πάντα με τις κρατικές προσταγές- κάθε ταξικής και κοινωνικής αντίστασης. Αστυνομοκρατία- αυθαιρεσία- καταστολή: τρείς λέξεις χαρακτηριστικές για το σήμερα. Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ενορχηστρώνουν την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τους αγωνιστές και τους καταπιεσμένους και παράλληλα επιβάλλουν ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι δικαστικές σκευωρίες και τα στημένα κατηγορητήρια, όπως αυτό εναντίον του συντρόφου Δ.Μ. για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο τη μέρα της καταδίκης των νεοναζί της Χ.Α., οι διώξεις με βάση το DNA, η εκδικητική μεταχείριση του Β. Σταθόπουλου, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, οι συλλήψεις αγωνιστών και οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό της παραδειγματικής τρομοκράτησης της κοινωνίας και του περιορισμού του οργανωμένου αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομίας, την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και την επιβολή του καθεστώτος της αστυνομοκρατίας σε γειτονιές και πλατείες ως την κρατική δολοφονία του 16χρονου ρομά Κ. Φραγκούλη από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ, υπηρετείται η κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους, το δόγμα της προληπτικής αντιεξέγερσης.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό από τις 28/10 και μετέπειτα σε μία σειρά από φυλακές της χώρας βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις αρνούμενοι το μεσημεριανό κλείδωμα στα κελιά, και σε ορισμένες περιπτώσεις και το μεροκάματο. Με αυτό τον τρόπο δίνουν έναν αγώνα αντιστεκόμενοι απέναντι στην περιστολή των δικαιωμάτων τους και την περαιτέρω αυστηροποίηση των συνθηκών εγκλεισμού που εισάγει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας. Το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας. Την ίδια μέρα ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ένα ακόμη κοινό σημείο: τον φόβο των εξουσιαστών για την εξέγερση των καταπιεσμένων ενάντια στον άδικο και δολοφονικό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην κατασταλτική και ιδεολογική εκστρατεία του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα, τις δομές του και όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται. Εμείς, ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Θ. Χατζηαγγέλου, ενάντια στις ρεβανσιστικές τακτικές του κράτους. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους και να αντιπαλέψουμε την ασφυκτική συνθήκη που το κράτος με τους μηχανισμούς του επιχειρεί να επιβάλλει. Να υψώσουμε το ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας, της οργάνωσης και προετοιμασίας του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 03/01, 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ – ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ/ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ 19/12

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ – ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Τοπικός Συντονισμός Α.Π.Ο. – Θεσσαλονίκης


Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Θ. Χατζηαγγέλου, απεργό πείνας και δίψας από 19/12.

Τρίτη 03/01 στις 19:00, ΚΑΜΑΡΑ

Τα τελευταία χρόνια η υποβάθμιση της ζωής των καταπιεσμένων στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό αποτελεί πυλώνα της κρατικής πολιτικής. Μέσα από την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, τον κανιβαλισμό και την καταστολή αναπαράγει τις κοινωνικές συνθήκες που του επιτρέπουν να ισχυροποιεί την κυριαρχία του. Έτσι και οι συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων – κομμάτι των καταπιεσμένων που βιώνει στον έπακρο βαθμό την εκδικητικότητα του κράτους και την αντίληψη του ως προς την απαξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας – διαμορφώνονται από τις συνθήκες που επιβάλλει το ολοκληρωτικό σύστημα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που υπερψηφίστηκε, ο οποίος κάνει σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός θέλει να επιβάλλει στους κρατούμενους απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, απάνθρωπες μεταχειρίσεις από τους ανθρωποφυλακες και την μέγιστη δυνατή εκδικητικότητα για τους κρατούμενους αγωνιστές.

Την ίδια στιγμή η μεταχείριση αυτών που υπηρετούν το σύστημα, οι προστατευόμενοι του κράτους και του κεφαλαίου, αυτοί που διαμορφώνουν τις συνθήκες καταπίεσης, δεν διαφέρει απλά, αλλά αποκαλύπτει τον κόσμο της εξουσίας. Βιαστές και δολοφόνοι μπάτσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, υπεύθυνοι για υποθέσεις trafficking και διαπλεκόμενοι σε σκάνδαλα δεν αντιμετωπίζουν ούτε μισή κατηγορία. Η συγκάλυψη και η ατιμωρησία δεν είναι απλώς μια εξαίρεση, αλλά αποτελεί την βασική πολιτική των δικαστικών αρχών όταν αφορά υποθέσεις που εμπλέκουν τον κρατικό μηχανισμό, τους φίλους και υποτακτικούς του.

Ο αναρχικός κρατούμενους Θανος Χατζηαγγελου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας τη γνωστοποίηση την λόγων μεταγωγής του και την άμεση επιστροφ

ή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Δύο εβδομάδες μετά, η κατάσταση της υγείας του απεργού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ενώ ήδη έχει αντισταθεί έμπρακτα σε προσπάθεια αναγκαστικής σίτισης. Στεκόμαστε αλληλεγγυοι στον αγώνα του, ενάντια στο κράτος δολοφόνο που επιβάλλει και κανονικοποιει τον θάνατο. Στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των φυλακισμένων για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Μέχρι το γκρέμισμα του κόσμου της εξουσίας και την άνθιση της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ζωής. Την άνθιση της Αναρχίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΑΠΟ 19/12.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΎΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ.ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere


όλοι/ες/α στην πορεία αλληλεγγύης την Τρίτη 3 Ιαν 2023 στις 19.00 στην Καμάρα για τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου για τον Κώστα Δημαλέξη για τον απεργό πείνας Alfredo Cospito για τους 11 Τούρκους αγωνιστές/στριες απεργούς πείνας

ΑΝ.ΟΜΑ (ΑΝτιφασιστική ΟΜΑδα) Θεσσαλονίκης


Ο Θάνος Χατζηαγγέλου βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12 διεκδικώντας να μάθει το λόγο της μεταγωγής του στις Φυλακές Νιγρίτας κατόπιν προφορικής(!) εισαγγελικής εντολής. Το αίτημα του είναι να επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Από τις 24/12/2022 νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ενώ στις 28/12 σημείωμα του διευθυντή της μονάδας αναφέρει:

«Η κατάστασή του σήμερα 28/12/2022 κρίνεται πλέον οριακή, με δεδομένα και τα αποτελέσματα των σημερινών κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων, που για πρώτη φορά δέχτηκε σήμερα να υποβληθεί. Σε αυτές φάνηκε επηρεασμός της νεφρικής λειτουργίας του με συνοδό υπερκαλιαιμία και υπερνατριαιμία. Τονίζεται εδώ η σημασία της υπερκαλιαίμιας, που οδηγεί μαθηματικά σε καρδιακή ανακοπή στο άμεσο μέλλον».

Η κατάσταση του απεργού είναι οριακή. Αν δε λυθεί άμεσα η απεργία πείνας και δίψας κινδυνεύει η ζωή του. Ο Θάνος Χατζηαγγέλου παλεύει με το ύστατο μέσο πάλης, το ίδιο του το σώμα, για τα στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων.

Η αδιαφορία των αρμοδίων φορέων σε συνδυασμό με την απόπειρα αναγκαστικής σίτισης, η οποία ισοδυναμεί με βασανιστήριο, είναι ενδεικτική ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου. Το μοτίβο αυτό είναι διαχρονικό ως προς την αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στις ζωές των κρατουμένων και με την κυβέρνηση της ΝΔ έχει γίνει σταθερά για την αντιμετώπιση των πάντων: αλαζονεία, ρεβανσισμός, αυταρχισμός και άρνηση να δοθεί αιτιολογία για το οτιδήποτε. Είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ωθεί προς το θάνατο έναν νέο άνθρωπο, είναι οι υπεύθυνοι για τις δεκάδες απεργίες πείνας και δίψας που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια ως ύστατο μέσο ενάντια στη πλήρη άρση των δικαιωμάτων των κρατουμένων!

Την ύστατη στιγμή, εδώ και τώρα δηλαδή, πρέπει το δίκαιο αίτημα του να αγκαλιαστεί από τους μαζικούς συλλογικούς φορείς, τις οργανώσεις της αριστεράς, το δημοκρατικό νομικό κόσμο και τις πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Οι δρόμοι πρέπει να ηχήσουν ξανά και δυνατά:

Κανένας νεκρός της πείνας απεργός
Όχι στην κρατική εκδικητικότητα
Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο
Οι ζωές των κρατουμένων δεν είναι παιχνίδι!
Αναμέτρηση

ΑΘΗΝΑ

19:00 στην πλατεία Συντάγματος

Με τον αναρχικό, μέλος της Οργάνωσης Αναρχικής Δράσης και αιχμάλωτο του κράτους, Θάνο Χατζηαγγέλου, να διανύει την 15η ημέρα απεργίας πείνας και δίψας και το κράτος να πιέζει πλέον καθημερινά για υποχρεωτική σίτιση, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 3 Ιανουαριου 19:00, στην πλατεία Συντάγματος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Τον Οκτώβρη του 2022, η κυβέρνηση ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος καταργεί το δικαίωμα άδειας για τους πολυ-ισοβίτες, αυστηροποιεί τους όρους χορήγησης ή ανάκλασης εκπαιδευτικών αδειών, απαγορεύει τις μεταγωγές κρατουμένων σε αγροτικά καταστήματα και φέρνει τις φυλακές τύπου Γ’ ως Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφαλείας.

Κόντρα στην υποθάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης, στις 28 Οκτωβρίου, οι κρατούμενοι ξεκίνησαν έναν δύσκολο αγώνα. Έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις όπως αρνήσεις καταμέτρησης, μεσημεριανού κλειδώματος και μεροκαμάτων ενώ κρατούν τα προαύλια και τα κελιά ανοιχτά. Οι κρατούμενοι ζητούν την επιστροφή των φυλακών στη δικαιοδοσία του υπουργείου δικαιοσύνης και την κατάργηση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Αυξημένης Ασφαλείας. Ακομη, ζητούν να παρθούν πίσω οι αλλαγές που αφορούν τις άδειες. Τέλους, ζητούν πρόσβαση στις αγροτικές φυλακές για όλους, με προτεραιότητα στις αιτήσεις αδειών κρατουμένων με 67% αναπηρία και άνω.

Το κράτος απαντά με τρομοκρατικές τακτικές όπως η στοχοποίηση πιο ενεργών κρατουμένων στις κινητοποιήσεις. Γίνονται επαναλαμβανόμενες απειλές για εφόδους στα κελιά των συντρόφων Φώτη Δ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. όπως επίσης δεχονται και εκδικητική μεταχείρηση λογω των κινητοποιήσεων αυτών.

Μια περίπτωση εκδικητικής μεταχείρησης ειναι και εκείνη των συντρόφων Θάνου Χατζηαγγέλου, μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση και Κώστα Δημαλέξη. Ενόψει μάλιστα και της υποκριτικής φιέστας που ετοίμαζε η Σακελαροπούλου στις φυλακές Κορυδαλλού, για την αξία της εκπαίδευσης στην επανένταξη των κρατουμένων – ή τουλάχτιστον όσων επιβιώσουν από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, την απουσία στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής – οι σύντροφοι απήχθησαν από τα κελιά τους στις φυλακές Κορυδαλλού, Ο Θ. Χατζηαγγέλου μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας και ο Κ. Δημαλέξης στις φυλακές Τρικάλων. Την ευθύνη για τις μεταγωγές φέρει η “Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών”, προεδρέυων της οποίας ειναι ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Ξεκαθάροι στόχοι αυτών, ειναι η τρομοκράτηση των αγωνιζομενων κρατουμένων δια του παραδειγματισμού, καθώς και η αποκοπή των συντρόφων από τον αγώνα ενάντια στο σωφρονιστικό κώδικα. Με την απόπειρα απομόνωσης του Θ.Χ και του Κ.Δ η κυβέρνηση οξύνει τη χυδαία εκδικητικότητα της προς κάθε αμετανόητο/η αγωνιστή/τρία που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι ενάντια στη κρατική βαρβαρότητα που καλύπτει κάθε πτυχή της κοινωνίας μας, επιβεβαιώνοντας το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζει στους πολιτικούς εχθρούς της. Ένα καθεστώς που αναβαθμίζεται με συνεχείς προφυλακίσεις, καταδίκες ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη στοιχείων και με ανανεώσεις του ποινικού οπλοστασίου που επεκτείνουν την εμβέλεια της αντί – τρομοκρατικής και τιμωρητικής νομοθεσίας του (αναθεώρηση ποινικού και σωφ. κώδικα). Ένα αντιεξεγερτικό καθεστώς που προλαμβάνει τον κοινωνικό αναβρασμό.

Απέναντι όμως στο κατασταλτικό οδοστρωτήρα, ο σύντροφός Θ.Χ ύψωσε για άλλη μια φορά ανάστημα, βάζοντας το σώμα του ανάχωμα στις κρατικές μεθοδεύσεις με την απεργία πείνας και δίψας στην οποία προχώρησε το ίδιο βράδυ της μεταγωγής του 19/12. Ως άμεση απάντηση της εκδικητικής μεταγωγής, οι κρατούμενοι της Δ’ πτέρυγας, προχώρησαν σε παράταση μιας ακόμη ώρας από το κλείδωμα των κελιών. Σε αλληλεγγύη έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας οι σύντροφοι Γ. Μιχαηλίδης από 22/12, ο Λ. Βουγιουκλάκης και Φ. Δασκαλάς από 24/12, ο Φ. Τζιώτζης από 25 έως 27/12 και ο Κ. Δημαλέξης από 27/12. Για άλλη μια φορά, σκοπός των πολιτικών κρατουμένων είναι να σπάσει το τείχος σιωπής που έχει επιβάλλει το κράτος στις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να επιβεβαιωθεί ότι οι φυλακές αποτελούν συνεχή επίδικα απέναντι στη θανατοπολιτική του κράτους ενάντια στα περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας.

Ο σύντροφός Θ.Χ. διανύει την 14η μέρα απεργίας πείνας και δίψας στο νοσοκομείο Σερρών (από 19/12) και απειλείται με αναγκαστική σίτιση σε περίπτωση που πέσει σε κώμα πράξη η οποία και αποτελεί τακτική βασανισμού. Επιπρόσθετα οι γιατροί/νοσηλευτές τον αντιμετωπίζουν ως έναν ακόμη ασθενή και όχι ως απεργο πείνας και δίψας με την παρουσία των μπάτσων που τον “επιβλέπουν”, να καθιστά τη συνθήκη ακόμα πιο αφόρητη μιας και κάνουν φασαρία και τρώνε μπροστά του, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται ψυχολογικά και να μη μπορεί να κοιμηθεί.

Ο αναρχικός απεργος πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου και οι αλληλέγγυοι, απαιτούν τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων μεταγωγής του συντρόφου και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε πως η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο οι αγώνες εντός και εκτός των τειχών μπορούν να συναντηθούν και να βρουν κοινό βηματισμό.

Με τον αναρχικό, μέλος της Οργάνωσης Αναρχικής Δράσης και αιχμάλωτο του κράτους, Θάνο Χατζηαγγέλου, να διανύει την 15η ημέρα απεργίας πείνας και δίψας και το κράτος να πιέζει πλέον καθημερινά για υποχρεωτική σίτιση, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 3 Ιανουαριου 19:00, στην πλατεία Συντάγματος.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΚΑΙ Ι. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ALFREDO COSPITO

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργο πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλλου


Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αναρχικού απεργού πείνας και δίψας (από 19/12) Θάνου Χατζηαγγέλου

Πριν από περίπου δύο μήνες η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ένα νόμο με τον οποίο επιτίθεται ευθέως στα δικαιώματα των κρατουμένων, αυστηροποιώντας ακόμη περαιτέρω τις ήδη άθλιες κι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης εντός των φυλακών -συνθήκες που επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από την κρατική εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Έτσι το κράτος εντείνει ακόμη περισσότερο το καθεστώς εξαίρεσης μέσα από μία σειρά διατάξεων που αφορούν τόσο τους κρατούμενους συνολικά όσο και τους φυλακισμένους αγωνιστές ειδικότερα. Οι κρατούμενοι χάνουν κάθε ανθρώπινη ιδιότητα όταν διαβαίνουν τις πύλες των φυλακών. Το σύστημα «σωφρονισμού» ισοδυναμεί με σύστημα εξόντωσης.

Με πρόσχημα την πανδημία, το κράτος επιχείρησε να θεμελιώσει την ολοκληρωτική πολιτική και επιβολή του μέσω νομοσχεδίων και ωμής βίας στοχεύοντας στην πλήρη πειθάρχηση της κοινωνικής βάσης. Η παρουσία της αστυνομίας είναι ασφυκτική στα αστικά κέντρα και ο ρόλος των κατασταλτικών δυνάμεων είναι πλέον εξόφθαλμος, και δεν είναι άλλος από την πλήρη εξαφάνιση -σύμφωνα πάντα με τις κρατικές προσταγές- κάθε ταξικής και κοινωνικής αντίστασης. Αστυνομοκρατία- αυθαιρεσία- καταστολή: τρείς λέξεις χαρακτηριστικές για το σήμερα. Το κρατικό-post image καπιταλιστικό σύστημα και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ενορχηστρώνουν την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τους αγωνιστές και τους καταπιεσμένους και παράλληλα επιβάλλουν ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι δικαστικές σκευωρίες και τα στημένα κατηγορητήρια, όπως αυτό εναντίον του συντρόφου Δ.Μ. για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο τη μέρα της καταδίκης των νεοναζί της Χ.Α., οι διώξεις με βάση το DNA, η εκδικητική μεταχείριση του Β. Σταθόπουλου, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, οι συλλήψεις αγωνιστών και οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό της παραδειγματικής τρομοκράτησης της κοινωνίας και του περιορισμού του οργανωμένου αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομίας, την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και την επιβολή του καθεστώτος της αστυνομοκρατίας σε γειτονιές και πλατείες ως την κρατική δολοφονία του 16χρονου ρομά Κ. Φραγκούλη από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ, υπηρετείται η κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους, το δόγμα της προληπτικής αντιεξέγερσης.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό από τις 28/10 και μετέπειτα σε μία σειρά από φυλακές της χώρας βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις αρνούμενοι το μεσημεριανό κλείδωμα στα κελιά, και σε ορισμένες περιπτώσεις και το μεροκάματο. Με αυτό τον τρόπο δίνουν έναν αγώνα αντιστεκόμενοι απέναντι στην περιστολή των δικαιωμάτων τους και την περαιτέρω αυστηροποίηση των συνθηκών εγκλεισμού που εισάγει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας. Το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας. Την ίδια μέρα ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ένα ακόμη κοινό σημείο: τον φόβο των εξουσιαστών για την εξέγερση των καταπιεσμένων ενάντια στον άδικο και δολοφονικό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην κατασταλτική και ιδεολογική εκστρατεία του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα, τις δομές του και όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται. Εμείς, ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του Θ. Χατζηαγγέλου, ενάντια στις ρεβανσιστικές τακτικές του κράτους. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους και να αντιπαλέψουμε την ασφυκτική συνθήκη που το κράτος με τους μηχανισμούς του επιχειρεί να επιβάλλει. Να υψώσουμε το ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας, της οργάνωσης και προετοιμασίας του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Συγκέντρωση: Τρίτη 3/1, Σύνταγμα, 19.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ – ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


ΠΑΤΡΑ στις 12:00 στα δικαστήρια

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ & ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ 19/12

ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Συγκέντρωση Τρίτη 3/1, στις 12:00, στα δικαστήρια (Κορίνθου & Γούναρη)

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκέμβρη ο αναρχικός σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου, που βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, μετάγεται βίαια από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας χωρίς να του επισημανθεί κανένας λόγος. Την επόμενη μέρα στις 20 του μήνα ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη της Προέδρους της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στις φυλακές Κορυδαλλού. Μιας επίσκεψης που τη συνόδευσε χολιγουντιανού σκηνικού έφοδος μπάτσων των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών τις προηγούμενες μέρες και πλήθος δημοσιογραφικών καμερών ανήμερα. Έτσι λοιπόν, παράλληλα με τη μιντιακή φιέστα του κράτους στις φυλακές ο σύντροφος βρίσκεται εκδικητικά μεταγόμενος στις φυλακές Νιγρίτας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με σκοπό τη γνωστοποίηση της μεταγωγής του και την επιστροφή του πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το πρωί της 22/12, πραγματοποιείται άλλη μία εκδικητική μεταγωγή, του συντρόφου Κώστα Δημαλέξη, που απήχθη από την Έ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μετήχθη στις φυλακές Τρικάλων. Μια παράτυπη μεταγωγή που αποτελεί άλλο ένα στιγμιότυπο του κρατικού ρεβανσισμού καθώς η αιτία είναι η συμμετοχή του συντρόφου στις κοινοποιήσεις ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα και στοχεύει και στο να του δημιουργήσει περαιτέρω εμπόδια στην επικοινωνία με τη δικηγόρο του και την οικογένεια του.

Έπειτα από πληροφορίες την 25/12, έχει βγει εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση ακόμη και με καθήλωση, βέβαια όλο αυτό είναι προφορικό. Οι γιατροί το έχουν δεχτεί αν ο απεργός πέσει σε κώμα. Αυτό αποτελεί βασανιστήριο και για ότι συμβεί στον σύτνροφό μας, γνωρίζουμε τους υπαίτιους.

Η εκδικητική μεταχείριση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας από την εξουσία είναι συνεχής και ποτέ τυχαία. Σε μια χρονική συγκυρία που το ελληνικό κράτος έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση στους “από τα κάτω” της κοινωνίας, εντείνοντας περισσότερο την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευσή τους για να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η καταστολή πρέπει να υπερισχύσει σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Φτώχεια, δυσβάσταχτο κόστος ζωής για τους ανθρώπους της τάξης μας την ώρα που τα αφεντικά πλουτίζουν μέσω της ακρίβειας, τα οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα ανθρώπων της εξουσίας διαδέχονται το ένα το άλλο, ο φυσικός κόσμος καταστρέφεται καθημερινά, τα εργατικά κεκτημένα ξηλώνονται και τόσα άλλα. Όλα τούτα είναι μόνο λίγα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτει η καπιταλιστική πραγματικότητα εν καιρώ διαρκούς κρίσης και η καταστολή έχει ως αποστολή να διαφυλάξει την αποδοχή του διαρκούς κοινωνικού ευτελισμού. Να διασφαλίσει ότι η οργή μας δε θα γίνει αγώνας να τους σαρώσει.

Σε αυτή την πραγματικότητα το ελληνικό κράτος επιχειρεί να περάσει ένα από τα πιο ζοφερά νομοθετικά πλαίσια που αφορά τις φυλακές και τους/τις κρατούμενους/ες. Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας προβλέπει τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή-κατάργηση του δικαιώματος των κρατουμένων σε άδειες μέσω της αυστηροποίησης των χρονικών ορίων και των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ο/η κρατούμενος/η ώστε να χορηγηθεί, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, καθώς και την αύξηση αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη στα ζητήματα των φυλακών φέρνοντας και επισήμως την αστυνομία στην καθημερινή ζωή των κρατουμένων. Ένας Σωφρονιστικός Κώδικας που θάβει στην κυριολεξία ζωντανούς τους/τις κρατούμενους/ες, φέρνοντας τους/τις αντιμέτωπους/ες με περαιτέρω καταστολή και περιστολή θεμελιακών ακόμα και για τον αστικό κόσμο δικαιωμάτων τους.

Εμείς ως αναρχικοί/ές αντιλαμβανόμαστε τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα ως μια έκφανση από τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας μέσα στον καπιταλισμό. Μιας υποτίμησης που με τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους θα αφήνει τους/τις φτωχούς/ές να εξαθλιώνονται, να φυλακίζονται επ’ αόριστον αν τύχει να κλέψουν για να ζήσουν ή αγωνιστούν για να καλυτερεύσουν τις ζωές τους, να γίνονται γρανάζια στη καπιταλιστική μηχανή, την ώρα που οι γόνοι των αφεντικών, οι μπάτσοι, οι φασίστες, οι μεγαλοδικηγόροι και όλα τα παιδιά της εξουσίας θα μπορούν να σκοτώνουν, βιάζουν, εκμεταλλεύονται ελεύθερα χωρίς καμία αντίσταση. Ενάντια σε αυτή τη συνθήκη βρισκόμαστε στο πλευρό των κρατουμένων και στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, βρισκόμαστε στο πλάι του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου που διεξάγει απεργία πείνας και δίψας για να γυρίσει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού ορθώνοντας το ανάστημά του στην κρατική εκδικητικότητα. Γιατί μέσα από την αλληλεγγύη και τον αγώνα δομούμε σχέσεις που θα καταστρέψουν τον καπιταλιστικό κόσμο της εκμετάλλευσης του θανάτου, της πατριαρχίας, της φτώχειας και των πολέμων και θα οικοδομήσουν τον κόσμο της ελευθερίας και της ισότητας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργίας πείνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ. ΔΑΣΚΑΛΑ, Ι. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟ

που ξεκίνησαν απεργία πείνας για την επιστροφή των Θ.Χ. και Κ.Δ. στις φυλακές Κορυδαλλού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου – Πάτρα

Μοιραστείτε το άρθρο