Αλληλεγγύη στον από 19/12 απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου – Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του

Εδώ και δυο μήνες κρατούμενοι σε φυλακές όλης της χώρας συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα μέσω του οποίου το κράτος εντείνει ασφυκτικά την πίεση που ασκεί στα σώματα και στις ζωές των αιχμαλώτων του στα κολαστήρια. Μια προφανής εκδικητική τακτική κατασταλτικού χαρακτήρα, που στοχεύει στην δημιουργία ακόμη περισσότερων δυσκολιών και εμποδίων για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και για τον απόλυτο έλεγχό τους.

Ο Θάνος αγωνίζεται ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα που θέλει να μετατρέψει τα κάτεργα της δημοκρατίας σε ένα νεκροταφείο ζωντανών νεκρών, όπως και το φόβο που επιχειρούν να σκορπίσουν σε όποιον αντιστέκεται στη σιδερόφραχτη αυτή ασφυξία. Είναι η ύστατη πράξη αντίστασης όχι μόνο στην καταπάτηση κάθε δικαιώματος και ελευθερίας, αλλά στον έλεγχο της ίδιας της ζωής, μέχρι την εξόντωσή της.

Η άμεση απάντηση του κράτους στην αντίσταση και τον αγώνα ενάντια στις τυραννικές μεθόδους του, είναι το σπάσιμο των ίδιων των κοινοτήτων που οργανώνονται και διεκδικούν, με εκδικητικές μεταγωγές, απομονώσεις, εντατικοποίηση του καθεστώτος εξαίρεσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο αναρχικός κρατούμενος Θάνος Χατζηαγγέλου μεταφέρεται εκδικητικά στις 19 Δεκεμβρίου από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρισκόταν αιχμάλωτος και αγωνιζόταν, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Επιπλέον στις 22/12 πραγματοποιείται και η εκδικητική μεταγωγή του αναρχικού Κώστα Δημαλέξη από τον Κορυδαλλό επίσης, στις φυλακές Τρικάλων.

Ο Θάνος από την ίδια μέρα ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εδώ και μια βδομάδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, με την κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε οριακό σημείο και να κινδυνεύει η ζωή του άμεσα, όπως προειδοποιούν οι γιατροί που τον παρακολουθούν. Οι οποίοι εκθέτουν εισαγγελία και υπουργείο, από τους οποίους ζητάνε άμεση παρέμβαση.

Πλέον βρίσκεται απειλούμενος με αναγκαστική σίτιση, βάρβαρη ενέργεια που συνιστά βασανισμό.

Σε αλληλεγγύη με τον απεργό έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και άλλοι αναρχικοί κρατούμενοι.

Εμείς, ομάδες, άτομα, κοινότητες αγωνιζόμενων, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτόν τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα. Επιλέγουμε την ευθεία σύγκρουση με τους εξουσιαστές, βασανιστές και δολοφόνους που επιτίθενται σε οποιονδήποτε αντιστέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στο τέρας, για την ελευθερία όλων.

Στις θανατοπολιτικές του κράτους αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και τις πράξεις ελευθερίας μας

Κάτω τα χέρια απ’ τον σύντροφό μας

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου – άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του

Δύναμη στους απεργούς πείνας

Δίκτυο Αγώνων

Μοιραστείτε το άρθρο