Νίκη στον αγώνα στη Μαλαματίνα, μποϊκοτάζ στο Red Bull τη διανομή του οποίου στην Ελλάδα κάνει η MANTIS A.E.

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταστημάτων της περιοχής της Βαλαωρίτου, στην οποία ήταν χορηγός η Red Bull πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Δεκάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες, περνώντας από τα περισσότερα καταστήματα και τους δρόμους της περιοχής πέταξαν εκατοντάδες τρικάκια συμπαράστασης στους απεργούς της Μαλαματίνα και μοίρασαν ενημερωτικά κείμενα, σε περαστικούς και εργαζομένους, οι οποίοι αντιδρούσαν θετικά, γνωρίζοντας ήδη για τον αγώνα που δίνεται εδώ και 5 μήνες από τους εργαζομένους της εταιρείας.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:
Μποϊκοτάζ στο Red Bull – Για να δώσουμε φτερά στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
Η εταιρία ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ πέρασε στην ιδιοκτησία της Mantis Α.Ε. με πολύ σκανδαλώδεις όρους. Η τελευταία ανήκει στον Αλέξανδρο Κρομμύδα, γαμπρό του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα. Με την ανάληψη της διεύθυνσης της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ οι νέοι ιδιοκτήτες εξαπέλυσαν “ανθρωποκυνηγητό” κατά των εργαζομένων προχωρώντας σε παράνομες απολύσεις και εκβιάζοντας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων σε αντίθεση με όσα προέβλεπε το σχέδιο εξυγίανσης μέσω του οποίου πήραν την επιχείρηση.
Στη συνέχεια μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας η νέα εργοδοσία συγκρότησε παράνομη ομάδα απεργοσπαστών για να θέσει σε λειτουργία το εργοστάσιο στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης. Επιστράτευσε με κυβερνητικές πλάτες τις δυνάμεις καταστολής για να “μπάζει” ανενόχλητη τους απεργοσπάστες στο εργοστάσιο, σπάζοντας με τη βία των ΜΑΤ το απεργιακό μπλόκο των απεργών στην πύλη του εργοστασίου.
Συγχρόνως για να καταστείλει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και να τους τρομοκρατήσει εξαπόλυσε ένα πογκρόμ δικαστικών διώξεων για να ποινικοποιήσει τον απεργιακό αγώνα τους, απέλυσε παράνομα ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη του σωματείου και της ομοσπονδίας του κλάδου και επιχείρησε παράνομα να ιδρύσει νέο εργοδοτικό σωματείο με απεργοσπάστες και άτομα των γραφείων της επιχείρησης.
Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ αγκαλιάστηκε μαζικά από πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και κόμματα και έτσι δημιουργήθηκε ένα ενωτικό στη βάση κίνημα αλληλεγγύης προς τους απεργούς. Οι αλληλέγγυοι σεβάστηκαν από την αρχή τη θέση των απεργών να μην υπάρξει καμία κίνηση μποϊκοτάζ της ρετσίνας “Μαλαματίνα”, γιατί στόχος τους ήταν η νίκη της απεργίας και η επιστροφή τους στην δουλειά.
Σεβόμενοι τη θέληση των απεργών, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η ρετσίνα “Μαλαματίνα” κυκλοφορεί ουσιαστικά μόνο στην Βόρεια Ελλάδα, και θέλοντας να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα της εργατικής κινητοποίησης, επιλέξαμε ως στόχο ενός πανελλαδικού-πανευρωπαϊκού μποϊκοτάζ το πολυεθνικό προϊόν Red Bull, η διανομή του οποίου αποτελεί τη ναυαρχίδα, στην ελληνική αγορά, των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου MANTIS Α.Ε., της οικογένειας Κρομμύδα-Σκρέκα.
Νίκη στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ – Μποϊκοτάζ στο Red Bull
May be an image of 2 people
May be an image of 1 person and outdoors
May be an image of 1 person

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταστημάτων της περιοχής της Βαλαωρίτου, στην οποία ήταν χορηγός η Red Bull…

Posted by Support Malamatina Workers on Monday, December 26, 2022

Μοιραστείτε το άρθρο