Διαδήλωση ενάντια στο κράτος – δολοφόνο, Παρασκευή 23/12 στις 19:00 στην πλατεία Αγίων Αναργύρων

Στις 5 Δεκέμβρη 2022, μια μέρα πριν την συμπλήρωση 14 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένας άλλος 16χρονος, ο Κώστας Φραγκούλης, πυροβολείται εν ψυχρώ από ένστολο δολοφόνο της Ομάδας ΔΙΑΣ. Ένα 16χρονο παιδί με μια σφαίρα της ΕΛ.ΑΣ. στο κεφάλι δολοφονήθηκε, επειδή έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει καύσιμα αξίας 20 ευρών, επειδή ήταν ρομά, επειδή το κράτος δεν διστάζει να πυροβολεί στο ψαχνό όσους δεν ανήκουν στις τάξεις των προνομιούχων αυτής της κοινωνίας.

Ο Κώστας Φραγκούλης έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των θυμάτων της δολοφονικής βίας της αστυνομίας. Έρχεται να προστεθεί σε ένα μεγάλο χρονικό καταδιώξεων της ΕΛΑΣ που καταλήγουν σε πυροβολισμούς στο ψαχνό εις βάρος αόπλων. Κάθε φορά που ένα τέτοιο περιστατικό συμβαίνει, μας έρχονται στο μυαλό τόσα και τόσα ονόματα ανθρώπων που δέχθηκαν την ωμή βία του κράτους και πολλοί εξ αυτών το πλήρωσαν με τις ζωές τους. Μας έρχονται στο μυαλό τόσοι και τόσοι άνθρωποι που μέσα σε μια στιγμή κρίθηκε ότι η ζωή τους δεν έχει καμία αξία είτε γιατί δεν σταμάτησαν σε κάποιο αστυνομικό μπλόκο, είτε γιατί αντιστάθηκαν στην κρατική εξουσία, είτε γιατί βασανίστηκαν μέχρι θανάτου σε κάποιο Α.Τ.

Η δολοφονία κατά του Κώστα Φραγκούλη μας θέτει προ των ευθυνών μας. Για να μην αφήσουμε το κράτος-δολοφόνονα πυροβολεί στο ψαχνό χωρίς να λαμβάνει απαντήσεις. Για να μην αφήσουμε τους κάθε λογής μισάνθρωπους ρατσιστές να ασχημονούν πάνω από το σώμα του δολοφονημένου 16χρονου. Για να μην γίνουν οι κρατικές σφαίρες κανονικότητα και για να μην συνηθίσουμε τον θάνατο ανθρώπων της τάξης μας από τα ένστολα καθάρματα που περιφρουρούν έμμισθα το κράτος και τα αφεντικά. Είναι ευθύνη όλων μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να βγούμε δυναμικά στους δρόμους για να απαντήσουμε με εξέγερση και αγώνα. Το δίκαιο θα κριθεί και θα δοθεί στους δρόμους.

Καλούμε σε διαδήλωση γειτονιάς ενάντια στο κράτος-δολοφόνο την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 19.00 με αφετηρία την πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Στηρίζουμε το σύνολο των κινητοποιήσεων που έχουν καλεστεί ή θα καλεστούν τις επόμενες μέρες

Να μην μείνει αναπάντητη η δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη

Εξέγερση Τώρα

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Σύντροφοι/ισσες από τις δυτικές συνοικίες


Η κρατική δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος στις 5 Δεκεμβρίου πυροβολήθηκε από ένστολα καθάρματα της ομάδας ΔΙΑΣ επειδή δεν πλήρωσε 20ευρω βενζίνη και επειδή ήταν ρομά, μας γεμίζει θλίψη και απέραντη οργή για το κράτος-δολοφόνο και τους αμέτρητους νεκρούς που έχει αφήσει πίσω του μέσα από καταδιώξεις, βασανισμούς και σφαίρες εν ψυχρώ. Μας γεμίζει οργή για τους έμμισθους φονιάδες της αστυνομίας και το σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που υπηρετούν, το οποίο αποφάσισε να αμαυρώσει την μνήμη ενός 16 χρόνου παιδιού επιβραβεύοντας τους δολοφόνους του με επίδομα 600 ευρώ ανήμερα της ανακοίνωσης του θανάτου του.

Τα λόγια μέσα σε αυτές τις στιγμές περισσεύουν. Κάθε ώρα που περνά αγωνιστικά αναξιοποίητη εκχωρεί έδαφος στην λήθη και το κρατικό θράσος να κυριεύσουν επί της οργής. Γι’ αυτό και πρέπει να μην αφήσουμε τους δρόμους, να μην αφήσουμε χωρίς αντίσταση και αγώνα το κράτος να σκοτώνει εν ψυχρώ και να περιφέρει ως λάφυρα τους νεκρούς της τάξης μας επιδεικνύοντας θριαμβευτικά την κυριαρχία του.

Καλούμε τον αγωνιζόμενο φοιτητικό κόσμο να πλαισιώσει καλέσματα και κινητοποιήσεις.

Παρασκευή 23/12

Διαδήλωση γειτονιάς ενάντια στο κράτος-δολοφόνο 19.00 στην πλατεία Αγίων Αναργύρων

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής


Στηρίζουμε την πορεία γειτονιάς ενάντια στο κράτος-δολοφόνο την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 19.00 με αφετηρία την πλατεία Αγίων Αναργύρων.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΛΑ/ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη

Μοιραστείτε το άρθρο