Βίαιες και αναίτιες συλλήψεις από αστυνομικούς καταγγέλει η “Ζωντανή Μαρτυρία”

Η πρωτοβουλία Ζωντανή Μαρτυρία καταθέτει όλα τα στοιχεία που κατέγραψε στους δρόμους κατά τις σημερινές κινητοποιήσεις για την δολοφονία του 16χρονου Κ. Φραγκούλη από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα κινηθεί νομικά και καλεί όποιον έχει ανάλογο υλικό από βίντεο ή φωτογραφίες να επικοινωνήσει στο: [email protected]
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Η πρωτοβουλία Ζωντανή Μαρτυρία καταγγέλλει ότι στις 13/12/22 και ώρα 21:17 στη Θεσσαλονίκη, Αρμενοπούλου κ Υπ. Φιλίππου Δραγούμη, τη βίαιη και αναίτια σύλληψη δύο ανήλικων κοριτσιών από αστυνομικούς της ομάδας συλλήψεων και άντρες και γυναίκες της ασφάλειας. Μέλη της πρωτοβουλίας Ζωντανή Μαρτυρία, βρεθήκαμε Ιασωνίδου με Φιλίππου, όπου τις είχαν μεταφέρει για να τις παραλάβει το περιπολικό.
Τα κορίτσια είχαν δεμένα χέρια με tire up και ενώ δήλωναν ανήλικες και ζητούσαν να επικοινωνήσουν με τους γονείς του, δεν τους το επέτρεψαν.
Τα μέλη της Ζωντανής Μαρτυρίας ζήτησαν τα στοιχεία των αστυνομικών καθώς και το τμήμα στο οποίο θα τις μετέφεραν αλλά απωθήθηκαν βίαια από τους αστυνομικούς που αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους.
Υπάρχουν καταγγελίες για δεκάδες αντίστοιχες προσαγωγές.
Έχουμε στη διάθεσή μας βίντεο της σύλληψης, τους αριθμούς του περιπολικού, της συμβατικής μοτοσυκλέτας καθώς και αυτόπτες μάρτυρες.
Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να κινηθεί νομικά και ζητάει από όποιον έχει ανάλογο υλικό από βίντεο ή φωτογραφίες να επικοινωνήσει με mail στο: [email protected]
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι
Μοιραστείτε το άρθρο