Πορεία ενάντια στην ακρίβεια και τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας, Σάββατο 10/12 στις 12:00 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ – ΕΞΩΣΕΙΣ/ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ – ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στη καθημερινότητα μας από κράτος και κεφάλαιο, ολοένα και εντείνεται, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εξαθλίωση των ζωών μας.

Απέναντι στο φόβο, την παραίτηση και τις εκλογικές αυταπάτες, να προτάξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ – ΑΥΤΟΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 10/12, 12:00, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Ενάντια στην ακρίβεια και την γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας

Τα θέλουμε όλα για όλους-ες

Έχοντας περάσει δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων συστημικών κρίσεων. Στην καθημερινότητά μας έχει πλέον κανονικοποιηθεί η οικονομική μας αφαίμαξη, οδηγώντας τις ζωές όλων μας σε μία αδιάκοπη πορεία προς την εξαθλίωση. Το καθημερινό κόστος διαβίωσης έχει πλέον εκτοξευτεί σε δυσβάσταχτα ύψη. Οι τιμές των ενοικίων, των βασικών αγαθών, των τροφίμων, των λογαριασμών ΔΕΚΟ και της ενέργειας είναι σταθερά ανοδικές, με το κόστος των αυξήσεων να βαραίνει αποκλειστικά τους απο τα κάτω. Η τάξη των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων υφίσταται αφενός την καταπίεση κι εκμετάλλευση από το κράτος και το κεφάλαιο και αφετέρου τις συνέπειες των ενδοσυστημικών αντιφάσεων. Ταυτόχρονα οι κυρίαρχοι βγαίνουν όλο και πιο ισχυροί συνεχίζοντας να μας καταδυναστεύουν και να υφαρπάζουν τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του δομικού τρόπου λειτουργίας κράτους και κεφαλαίου.

Συνεχόμενες είναι οι εγγενείς κρίσεις και οι συνακόλουθες επιβαλλόμενες «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» των τελευταίων δεκαετιών: πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, οικονομική αστάθεια, υγειονομικός συναγερμός, διακρατικές συγκρούσεις, αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση, ενεργειακές κρίσεις, επισιτιστική ανεπάρκεια, διαχείριση μεταναστών και προσφύγων ως εισβολείς. Κάθε μια από αυτές τις κρίσεις χρησιμοποιήθηκε από τους κυρίαρχους προς όφελός τους εντείνοντας ταυτόχρονα την πειθάρχηση, τον έλεγχο και την καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτών των κρίσεων, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, απόρροια της ενδοκυριαρχικής σύγκρουσης ΗΠΑ – ΕΕ -Ρωσίας, λειτούργησε ως καταλύτης όλων των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών διεργασιών. Ενώ η σφαγή για τα συμφέροντα των κυρίαρχων στα ουκρανικά -και όχι μόνο- εδάφη, η αναδιανομή ισχύος σε παγκόσμια κλίμακα οδηγεί σε μια συνεχή και βίαιη κρατική-καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Με την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους διακρατικούς σχηματισμούς, την περαιτέρω αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και την ανατροφοδότηση ενός κλίματος συνεχούς απειλής, ενισχύεται η εσωτερική συνοχή των κρατών με συνεκτικό στοιχείο τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό.

Κάθε φορά και για ένα διαφορετικό λόγο, οι από τα κάτω, καλούνται για λόγους «εθνικού συμφέροντος» να συστρατευτούν με τους καταπιεστές τους, να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και «να κάνουν υπομονή» στο όνομα της «εθνικής ενότητας» και της πατρίδας. Αυτοί-ες και μόνο πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος είτε στα πεδία των μαχών των διακρατικών ανταγωνισμών είτε δουλεύοντας σε εργασιακά κάτεργα υποαμειβόμενοι, χωρίς πρόσβαση σε αξιόπιστες δομές υγείας, ζώντας με το άγχος της επιβίωσης (εκτόξευση των τιμών βασικών αγαθών, ενέργειας, ενοικίων κλπ).

Την ολομέτωπη επίθεση στους/τις από τα κάτω έρχεται να συμπληρώσει το εργασιακό νομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο, ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, δυσχεραίνει την διεξαγωγή απεργίας και δίνει την δυνατότητα στα αφεντικά να μην πληρώνουν υπερωρίες και να απολύουν χωρίς κανένα έλεγχο. Χρησιμοποιώντας ως νέο όπλο αυτό το νομοσχέδιο, τα αφεντικά εντείνουν την εκμετάλλευση και την εργοδοτική αυθαιρεσία, οδηγώντας στην κατακόρυφη φετινή αύξηση των εργατικών δολοφονιών. Η συνθήκη αυτή είναι ακόμα δυσχερέστερη για μετανάστες/στριες που ζούν και εργάζονται σε καθεστώς παρανομίας και μαύρης εργασίας, αποτελώντας μια πλεονάζουσα, φθηνή και αόρατη εργατική δύναμη.

Για να διασφαλιστεί ότι θα καμφθεί η όποια διάθεση αντίδρασης στον ακήρυχτο πόλεμο κράτους και κεφαλαίου στους/τις από τα κάτω και να παγιωθεί η σιγή νεκροταφείου μέσω της πλήρους υποταγής, παρατηρείται η περαιτέρρω στρατιωτικοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η δημιουργία ειδικού σώματος αστυνομίας για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που προς το παρόν απετράπη η είσοδός της λόγω των φοιτητικών και κοινωνικών αντιστάσεων, και η ψήφιση νομοσχέδιου που δίνει την δυνατότητα στην αστυνομία να απαγορεύει όποτε θελήσει διαδηλώσεις και πορείες και να καταστέλλει βίαια όσες-οσους δεν υπακούν στις εντολές της.

Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Καμία μεταρρύθμιση του υπάρχοντος δεν μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά για τους απο τα κάτω. Οι επιδοματικές πολιτικές φιλανθρωπίας, είτε έκτακτες (π.χ fuel pass), είτε μακροπρόθεσμες (π.χ επιδότηση ρεύματος), στόχο έχουν τη διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και τους κράτους μέσα απο τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και την αποδυνάμωση κάθε ακηδεμόνευτου αγώνα για τον έλεγχο των κοινωνικών αντιστάσεων στις ζοφερές συνθήκες που επιβάλλονται. Ακόμη και με το προσωπείο της ¨κοινωνικής πρόνοιας¨, ο ιστορικός ρόλος του κράτους είναι αυτός της εκμετάλλευσης, καταπίεσης, διαμεσολάβησης και καταστολής οποιασδήποτε δυναμικής αμφισβήτησής του.

Απο την πλευρά μας, στεκόμαστε ενάντια στις λογικές ανάθεσης μέσω των εκλογών και ενάντια σε δεξιούς κι αριστερούς διαχειριστές. Απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση της κυριαρχίας, απέναντι στην μισθωτή σκλαβιά και την ηθική της εργασίας, απέναντι στην απάθεια, προτάσσουμε τους συλλογικούς και μαχητικούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεζόμενων αρνούμενοι την ιδιοτέλεια και τον ατομισμό. Προτάσσουμε την πολυμορφία του αγώνα, την εξεγερσιακή πρακτική και την επαναστατική προοπτική ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας. Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο χρόνο και χώρο μας. Να ξεκινήσουμε απεργίες διαρκείας, απαλλοτριώσεις προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, αυτομειώσεις σε βασικά αγαθά – λογαριασμούς – ενοίκια, να καταλάβουμε τα άδεια σπίτια και να σαμποτάρουμε την κρατική και καπιταλιστική μηχανή. Για εμάς το διακύβευμα είναι ένα: Η κυριαρχία να πεθάνει για να ζήσουμε εμείς.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών ενάντια στην ακρίβεια και τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας


Σπάμε το φόβο και τη σιωπή – συγκέντρωση/πορεία ενάντια στην ακρίβεια και τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε την σιωπή μας και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, να συλλογικοποιήσουμε τις αρνήσεις και τα όνειρά μας, να βγούμε στους δρόμους, να μπούμε στα άδεια σπίτια, να σταματήσουμε την παραγωγική διαδικασία με άγριες απεργίες και σαμποτάζ, να λεηλατήσουμε τον παραγόμενο πλούτο. Συγκέντρωση – πορεία ενάντια στην ακρίβεια και τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας. Δημοτική Αγορά Κυψέλης – 10/12/2022 – 12:00

post image

Μέχρι το γκρέμισμα αυτού του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης που μας έχει κάτσει στο σβέρκο

Οι ζωές μας δεν μετριούνται με χρήματα. Οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας δεν χωράνε σε καλούπια. Δε θα ζήσουμε για να πληρώνουμε τα σπασμένα των διαδοχικών κρίσεων. Ούτε θέλουμε να ζούμε με τα ψίχουλα των επιδομάτων.

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε την σιωπή μας και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, να συλλογικοποιήσουμε τις αρνήσεις και τα όνειρά μας, να βγούμε στους δρόμους, να μπούμε στα άδεια σπίτια, να σταματήσουμε την παραγωγική διαδικασία με άγριες απεργίες και σαμποτάζ, να λεηλατήσουμε τον παραγόμενο πλούτο.

Συγκέντρωση – πορεία ενάντια στην ακρίβεια και τη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας

Δημοτική Αγορά Κυψέλης – 10/12/2022 – 12:00

αναρχικοί/ες από τη γειτονιά της Κυψέλης

Μοιραστείτε το άρθρο