“ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ”
Πρώτη συνάντηση απόγευμα Κυριακής 4/4 στις 18:00

Πρωτοβουλία πολιτών για την προάσπιση των Συνταγματικών Ελευθεριών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με άμεση ενεργοποίηση των μελών της ως παρατηρητών για τον έλεγχο της διαχείρισης της καταστολής, ειδικά την 6η Δεκέμβρη του Αλέξη.


Πρωτοβουλία πολιτών για την προάσπιση των Συνταγματικών Ελευθεριών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσων πιθανώς συλληφθούν στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη (πρόσβαση σε Νομικές – Ιατρικές υπηρεσίες, προστασία από εξευτελιστικές πρακτικές, ακόμη και πρακτικές βασανισμών).

Αυτό που προτείνουμε για τις 6 Δεκέμβρη είναι:

Να συμμετέχουμε ενεργά στην πορεία, μαζικά κι οργανωμένα, ώστε να αποτελέσουμε τη ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ για όσα συμβούν.

Ευχή μας είναι η παρουσία μας να συντελέσει στο να μην συμβεί κάτι κακό.

Είναι μεγάλη η ανάγκη να προασπίσουμε το αγωνιστικό φρόνημα της νεολαίας της πόλης μας, στεκόμενοι στο πλευρό της. Ειδικά αυτήν τη μέρα μνήμης. Τη μέρα του Αλέξη. Τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑ.

Η συνάντησή μας θα γίνει την Κυριακή 4/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων του infolibre στις 18:00 ώστε να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο της πρωτοβουλίας και να σχεδιάσουμε τον τρόπο που θα δράσουμε στις 6 Δεκέμβρη.

Δ/νση infolibre: Φιλίππου Δραγούμη 4, γωνία με Στρατηγού Ιορδανίδη, περιοχή Ροτόντας
τηλ. 2310205014

Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100088068616945

Σας περιμένουμε ανυπομονώντας να ακούσουμε τις δικές σας προτάσεις και ιδέες.

Παραθέτουμε το κάλεσμα του Δημήτρη Ζερβουδάκη:

Αγαπητοί συντοπίτες ας σπεύσουμε να προλάβουμε, να αποτρέψουμε το κακό.

Στην τελευταία επέτειο του Πολυτεχνείου υπήρξαν δεκάδες προσαγωγές, ως επί το πλείστον νέων παιδιών (ακούστηκε ο αριθμός των 200 ατόμων), με αφορμή και πάλι τα συνηθισμένα πια επεισόδια στο τέλος της πορείας.

Μόνο που οι προσαγωγές αυτές έγιναν κυρίως περιφερειακά από τον χώρο όπου εξελίχθηκαν τα επεισόδια, μακριά από το επίκεντρό τους, στις γειτονιές του κέντρου της πόλης.

Η αίσθηση που έχει μείνει είναι πως όποιος φορούσε μαύρα ρούχα θεωρήθηκε ύποπτος. Όποιοι νεαροί κυκλοφορούσαν σε αριθμό πάνω των δύο ατόμων θεωρήθηκαν ύποπτοι. Δυστοπικό σκηνικό ως μια ασύμμετρη απειλή

Σκοτεινή ανάμνηση από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Αυτό όμως που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο είναι η ανατριχιαστική παραίνεση των αστυνομικών οργάνων προς τη νεολαία της πόλης, η οποία ήταν η εξής:

«Ραντεβού στις 6 Δεκέμβρη τώρα, για να πάρουμε απουσίες»

Αναρωτιέμαι για μια ακόμη φορά σχετικά με την τακτική των αστυνομικών αρχών που μπαίνουν σε λογική αντιπαράθεσης συμμοριών με τη νεολαία.

Αναρωτιέμαι για το αν η πολιτική εξουσία «ψάχνει» νεκρό με όλη αυτή την ένταση στην καταστολή, έτσι ώστε να κατευθύνει το πολιτικό παιχνίδι όπου αυτή επιθυμεί, εκφοβίζοντας τον μέσο πολίτη, πολλώ δε μάλλον παραμονές εκλογών.

Αναρωτιέμαι για το αδιέξοδο του απύθμενου εμφυλιακού μίσους που σπέρνεται στα νέα παιδιά. Στα παιδιά μας.

Αναρωτιέμαι για την κακοποίηση της ελάχιστης πια Δημοκρατίας που απέμεινε σε αυτή τη χώρα, στο βωμό των μνημονιακών της δεσμεύσεων.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Για τον σκοπό αυτό προτείνω την άμεση ενεργοποίησή μας μέσα από τη δημιουργία μιας πολιτικής πρωτοβουλίας πολιτών, η οποία θα έχει σκοπό τον έλεγχο της διαχείρισης της καταστολής, ειδικά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η ζωντανή μας μαρτυρία μέσω της φυσικής μας παρουσίας ως παρατηρητών, να στήσει το ανάχωμα που θα προστατεύσει τα παιδιά μας, τους θεσμούς αλλά και το πολύπαθο πια πολίτευμα του τόπου.

Email επικοινωνίας: [email protected]
Τηλ. επικοινωνίας: 6974455605 Χριστίνα Σκαρλάτου
Δημήτρης Ζερβουδάκης

Μοιραστείτε το άρθρο