Εκατοντάδες νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι από τους σεισμούς στη Σιαντζούρ στην Ινδονησία, η πλειοψηφία των νεκρών παιδιά

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και τους μετασεισμούς στην πόλη Σιαντζούρ στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας, με τον αριθμό να ξεπερνά τους 260 νεκρούς σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις. Μεγάλος ο αριθμός των αγνοουμένων καθώς και των εγκλωβισμένων τους οποίους προσπαθούν οι διασώστες να απεγκλωβίσουν όπως και των τραυματιών (377 μέχρι στιγμής).

Τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας ισχυρός σεισμός της κλίμακας 5,6 ρίχτερ χτύπησε την πόλη των περίπου 175.000 κατοίκων, ο κυβερνήτης της Δυτικής Ιάβα δήλωσε ότι η πλειοψηφία των νεκρών είναι παιδιά καθώς δεκάδες εκπαιδευτικά κτήρια γκρεμίστηκαν από το σεισμό και τους περισσότερους από 60 μετασεισμούς. Οι διασώστες επιχειρούν υπολογίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Έχουν προκληθεί τεράστιες καταστροφές σε κτήρια οδηγώντας πολλούς από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις διακοπές ρεύματος και τις καταστροφές δρόμων κάνουν το έργο της διάσωσης ακόμα πιο δύσκολο. Κατολισθήσεις μπλοκάρουν διεξόδους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο