Ήρθε η ώρα το Κατάρ και η FIFA να πληρώσουν!

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει, και οι ομάδες ετοιμάζονται να διεκδικήσουν μια θέση στην ιστορία. Ωστόσο, για να γίνει πραγματικότητα μια τέτοια διοργάνωση, χιλιάδες μετανάστριες εργαζόμενες και εργαζόμενοι υπέστησαν εκμετάλλευση και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Ανεξιχνίαστοι θάνατοι χιλιάδων ανθρώπων που εργάστηκαν κάτω από ακραίες συνθήκες, ατέλειωτες βάρδιες, μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας, εξευτελιστικές αμοιβές, καθυστερημένοι ή απλήρωτοι μισθοί, διαρκής έλεγχος των εργοδοτών, εμπόδια στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη: Αυτή είναι η εφιαλτική καθημερινότητα που συνεχίζουν να βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Κατάρ σήμερα.

Τον Μάιο του 2022, η Διεθνής Αμνηστία, μαζί με έναν συνασπισμό οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ομάδων φιλάθλων και σωματείων κάλεσε το Κατάρ και τη FIFA, ως ελάχιστο βήμα, να αποζημιώσουν τους πληγέντες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η εκστρατεία μας έχει λάβει έκτοτε την υποστήριξη χιλιάδων φιλάθλων, καθώς και μιας σειράς ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και χορηγών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, ούτε η FIFA ούτε το Κατάρ έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματά μας.

Λίγες μόνο μέρες πριν από την έναρξη του Κυπέλλου, ο χρόνος τελειώνει!

Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα

Μοιραστείτε το άρθρο