Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές και απεργούς πείνας από την Τουρκία, Τετάρτη 16/11 στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού

Λαϊκό Μέτωπο


Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν


19 Μαρτίου 2020. Οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία, φυλακίζονται με την κατηγορία της τρομοκρατίας, με συνολική ποινή 333 ετών (30 χρόνια έκαστος-η).

Τους αποδίδονται κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, μεταφορά και κατοχή όπλων. Παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων το δικαστήριο προχωράει σε καταδίκη. Αυτή άλλωστε ήταν και η συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας – Τουρκίας υπό την καθοδήγηση του Ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Στην δίκη παρωδία που πραγματοποιήθηκε, ελήφθησαν υπόψη επιβαρυντικά ακόμα και τα συνθήματα, οι χειρονομίες – σύμβολα νίκης των αγωνιστών καθώς και φωτογραφίες των Μαρξ – Ένγκελς που είχαν στις οικίες τους. Η δίκη αυτή έχει μια ιδιαίτερη σημασία και φέρει διπλό μήνυμα και για τον ελληνικό λαό. Σε μια Ευρώπη που κυριαρχεί η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής και που οξύνεται ο αντικομμουνισμός (απαγόρευση Ουκρανικού ΚΚ, καταστροφή και βανδαλισμός σοσιαλιστικών-κομμουνιστικών συμβόλων και μνημείων σε όλη την Ευρώπη) η δίκη αυτή αποτελεί άλλο ένα λιθαράκι στην κατεύθυνση που μας ορίζουν ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα αρκούν αναπόδεικτες ”υποψίες” για να καταπατηθούν οι λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα των αγωνιστών.

Το αστικό κράτος της Ελλάδας σε συνεργασία με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας υπό την αιγίδα του Ευρωατλαντικού Ιμπεριαλισμού στοχοποιεί τον αντι-ιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό αγώνα των επαναστατών.

Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, οι 11 αγωνιστές ξεκίνησαν στις 7 Οκτώβρη 2022, απεργία πείνας διαρκείας, με τα εξής αιτήματα:

• Οι επαναστάτες δεν μπορούν να διώκονται βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων. Η υπόθεση θα πρέπει να αφαιρεθεί από το πεδίο εφαρμογής της αντιτρομοκρατικής και η ποινή κάθειρξης 333 ετών που επιβλήθηκε βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων θα πρέπει να ακυρωθεί.

• Δεν υπήρχε δίκαιη δίκη στο δικαστήριο.

• Η απόφαση ήταν πολιτική, όχι νομική. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη.

• Το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση έχει καταπατηθεί. Δεν θέλουμε να μας τεθούν εμπόδια στην υπεράσπισή μας.

• Μέχρι το πέρας του Εφετείου και την έκδοση της απόφασης, αιτούμαστε την αντικατάσταση της κράτησης μας με περιοριστικούς όρους καθώς ως πολιτικοί πρόσφυγες έχουμε σταθερή διεύθυνση.

• Στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση της έδρας, η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε. Θέλουμε να τιμωρηθεί η έδρα που διέταξε τα βασανιστήρια και η αστυνομία των βασανιστών.

• Κατά τη διάρκεια της σύλληψής , κατασχέθηκαν τα χρήματα, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας. Θέλουμε να επιστραφούν τα κατασχεθέντα.

• Η απόφαση αυτή είναι μια απόφαση που αφορά όχι μόνο τους επαναστάτες από την Τουρκία, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί αυτή η απόφαση είναι ένα μικρό μέρος μιας συνολικής επίθεσης με στόχο τα ταξικά-δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, τα οποία έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα με μεγάλους αγώνες και μεγάλο κόστος.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, την νεολαία, κάθε αντιφασίστα- αντι ιμπεριαλιστή- διεθνιστή σε πλατιά συμμετοχή στην συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 12 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στη 13.00.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ!

Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ OI ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΔΙΚΗ: 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Πολιτικός Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου


Ως “Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές”, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 11 αγωνιστ(ρι)ες και απεργούς πείνας από την Τουρκία, την Τετάρτη 16 Νοέμβρη, στις 9:00, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου και ξεκινάει το εφετείο της υπόθεσής τους.

Ακουλουθεί το κείμενο της συνέλευσης για τους 11 απεργούς πείνας από την Τουρκία:

«Όταν τελείωσε ο πόλεμος
Υπήρχαν νικητές και νικημένοι
Στους νικημένους ο φτωχός λαός
Πέθαινε απ’ την πείνα
Στους νικητές ο φτωχός λαός
Πέθαινε το ίδιο»

Μπ. Μπρεχτ

Στα μέσα Μαρτίου του 2020 η αντιτρομοκρατική ύστερα από επιχείρηση στην περιοχή των Σεπολίων συλλαμβάνει 11 επαναστάτριες/ες τουρκικής και κουρδικής καταγωγής με μοναδικά στοιχεία μια σακούλα με μπάζα,οδοντόβουρτσες με DNA και μια τσάντα με σκουριασμένα όπλα εντός ενός φρεατίου εκτός του σπιτιού τους. Ακολουθει μια fast track,στημένη δίκη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου καταστρατηγήθηκαν όλα τα δικαιώματα των κρατουμένων καθώς και ξυλοδαρμός τους κατά την τρίτη δικάσιμο εντός του δικαστηρίου από μπάτσους της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών. Με την πρωτόδικη απόφαση επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 333 χρόνων(συνολικά για τους 11) για ένταξη στην κομμουνιστική οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα) οργάνωση που περιλαμβάνεται στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων ΗΠΑ και Τουρκίας. Στις 7/10/2022 οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες, που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές, ξεκίνησαν απεργία πείνας διαρκείας ζητώντας μια δίκαιη δίκη σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους. Λιγες μέρες μετά την έναρξη της απεργία πείνας τους οι δυο κρατούμενες, Harika Kızılkaya και Hazal Seçer απειλήθηκαν για πειθαρχικές ποινές απ’ τον διευθυντή των γυναικείων φυλακών Θήβας Γιώργο Μακρη ενώ υπέστησαν εκδικητικούς,εξευτελιστικούς σωματικούς ελέγχους(ο σωματικός έλεγχος αποτελεί μέσο βασανισμού). Επίσης στις 17/10 μπάτσοι με κουκούλες της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών (ΕΟΜ) και η αρχιφύλακας χτυπήσαν την Hazal Seçer για να τη μεταγάγουν με τη βία στο νοσοκομείο. Το εφετείο θα ξεκινήσει στις 16/11/2022 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Με φόντο τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα σε Αιγαίο κι Ανατολική Μεσόγειο, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ανταγωνισμός ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος οξύνεται ραγδαία προμηνύοντας πολεμική σύρραξη. Τα ΜΜΕ κι απ’ τις δυο πλευρές,πιστά στη δούλεψη των αφεντικών τους ποτίζουν καθημερινά τις συνειδήσεις των καταπιεσμένων με εθνικιστικό δηλητήριο. Τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απορρέουν απ’ τις ταξικές ανισότητες του αδηφάγου καπιταλιστικού συστήματος και τα οποία οδηγούν τους λαούς στην εξαθλίωση , την ανεργία , την ένδεια, την πείνα, τον κανιβαλισμό, το θάνατο, αποκρύπτονται τεχνηέντως. Αντιθέτως όταν τα δυο κράτη έχουν να αντιμετωπίσουν τον ταξικό τους εχθρό, τα κοινωνικά και ταξικά κινήματα, τις επαναστάτριες και τους αγωνιστές η σύμπνοια κι η αγαστή συνεργασία των αρχών και των μυστικών υπηρεσιών των δυο κρατών είναι πρόδηλη εδώ και δεκαετίες πάνω στα σώματα όσων εξεγείρονται με βασανισμούς, απαγωγές, συλλήψεις, εκδόσεις. Κοινή στρατηγική η καταστολή κι η εξόντωση όσων σηκώνουν το κεφάλι κι αγωνίζονται για έναν ελεύθερο κόσμο χωρίς πλούσιους και φτωχούς ,χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους. Τελευταίο παράδειγμα στη συγκεκριμένη υπόθεση η δήλωση του υπουργού εσωτερικών της Τουρκίας πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν τις κινήσεις των 11 και κρίνοντάς τους επικίνδυνους αιτήθηκαν στις ελληνικές αρχές τη σύλληψή τους. Η αντιτρομοκρατική νομοθεσία, τα ειδικά δικαστήρια, οι ποινές, οι στημένες δίκες, οι βασανισμοί, η φίμωση μέσα στις δικαστικές αίθουσες αποδεικνύουν περίτρανα το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλουν οι εξουσιαστές ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενες/νους είτε στην Ελλάδα , είτε στην Τουρκία είτε οπουδήποτε στον κόσμο.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΑΠ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Η ΤΑΞΙΚΗ/ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Μοιραστείτε το άρθρο