Συγκέντρωση – Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Ντουγρού, Παρασκευή 4/11 στις 18:00 στην περιφέρεια Ηπείρου (Ιωάννινα)

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Το πρωί της Δευτέρας 31/10/22 από πολύ νωρίς μάθαμε για την επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης Ντουγρού(Τζαβέλα 52-Λάρισα) από την ΕΛΑΣ. Ταυτόχρονα με την έναρξη της επιχείρησης, βρέθηκαν στον χώρο καθεστωτικοί δημοσιογράφοι καθώς και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.Τα συντρόφια που βρίσκονταν εντός του κτηρίου αντιστάθηκαν και υπερασπίστηκαν την κατάληψη με κάθε δυνατό μέσο και έτσι πέτυχαν την καθυστέρηση της εισβολής των μπάτσων για τουλάχιστον 2 ώρες.Οι μπάτσοι από την πλευρά τους έκαναν ρίψη χημικών στα μπαλκόνια της κατάληψης ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποίησουν μάνικες για την άμεση εκκένωση του χώρου. Παράλληλα έκαναν έφοδο στις διπλανές πολυκατοικίες τραμπουκίζοντας και κόσμο που μένει εκεί.Με την γνωστοποίηση της είδησης της επιχείρησης εκκένωσης,αλληλέγγυος κόσμος είχε μαζευτεί όσο πιο κοντά στην κατάληψη φωνάζοντας συνθήματα. Κάποια στιγμή και ενώ ο κόσμος προσπαθούσε να διασφαλίσει την ασφάλεια των τετράποδων ζώων που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, οι μπάτσοι επιτέθηκαν στον κόσμο και συνέχισαν στην προσαγωγή ενός συντρόφου. Μετά από κάποιες ώρες αντίστασης ακολούθησαν άλλες 8 προσαγωγές των ατόμων που βρίσκονταν εντός του κτηρίου,ενώ χτύπησαν σε πλευρά και κεφάλι ένα από τα συντρόφια που έδιωχναν από το κατειλημμένο κτήριο.

Τους τελευταίους μήνες είδαμε αρκετούς κατειλημμένους χώρους να δέχονται επίθεση με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις εκκενώσεις των καταλήψεων 111(Θεσσαλονίκη), Παλιό Νεκροτομείο(Αλεξανδρούπολη), το στέκι στο Βιολογικό (ΑΠΘ-Θεσσαλονίκη). Ανέκαθεν οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι βρισκόταν στο στόχαστρο του κράτους που σκοπό έχει και την καταστολή των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Η απειλή της εκκένωσης αποτελεί πραγματικότητα και για τον δικό μας χώρο ο οποίος έχει υποστεί ήδη μία εκκένωση(2013)την οποία ακολούθησε η ανακατάληψη(2015) και κινδυνεύει εκ νέου . Μας έχει γίνει γνωστό πως η διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα έχει παραχωρήσει το κτήριο για την αξιοποίησή του από το αθλητικό σωματείο ΑΜΕΑ “Πύρρος”, ενώ το κτήριο χρησιμοποιείται και αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του αγώνα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι καταλήψεις και οι χώροι του αγώνα είναι ρωγμές στο υπάρχον σάπιο σύστημά τους. Οι αξίες της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της συντροφικότητας ανθίζουν σ’αυτές τις ρωγμές που δημιουργούν οι χώροι μας. Δεν θα τους τα χαρίσουμε! Οι αγώνες που δόθηκαν και συνεχίζουν να δίνονται,οι σχέσεις που δημιουργούμε δεν καταστέλλονται! Για κάθε κατάληψη που προσπαθούν να καταστείλουν, θα μας βρίσκουν απέναντί τους, μέσα σε άδεια σπίτια που θα στεγάσουν τους κόσμους που ονειρευόμαστε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το άρθρο