Αντιπατριαρχική Μικροφωνική Συγκέντρωση, Παρασκευή 4/11 στις 13:00 στην πλατεία Χημείου (Α.Π.Θ.)

Στις 11 Οκτωβρίου βιάζεται 19 χρονη στο α.τ. Ομόνοιας. Άλλος ένας βιασμός, άλλη μία φορά όπου το σώμα μιας θηλυκότητας αποτελεί ευκαιρία για επιβολή εξουσίας από τα πατριαρχικά σκουπίδια του κράτους. Το γεγονός αυτό δε μας κάνει εντύπωση. Μας εξοργίζει. Σε έναν κόσμο όπου το καταπιεσμένο, παραβιασμένο σώμα κάθε θηλυκότητας ξεχειλίζει από οργή, η οργή αυτή θα σας πνίξει. Στο α.τ. Ομόνοιας έχουν προηγηθεί πολλές περιπτώσεις βιασμών, βασανισμών και δολοφονιών, όπως η δολοφονία του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ το 2019.

Η καθημερινότητα των καταπιεσμένων ανθρώπων είναι γεμάτη από περιστατικά πατριαρχίας και κρατικής τρομοκρατίας. Πριν λίγες ημέρες βγήκε στην επιφάνεια ότι ο καταστηματάρχης Ηλίας Μίχος εξέδιδε και βίαζε 12χρονη στον Κολωνό, αποκαλύπτοντας άλλο ένα κύκλωμα trafficking. Ταυτόχρονα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κρατική δολοφονία του 19χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Παράλληλα, η καταστολή της αστυνομίας εξαπλώνεται και στα πανεπιστήμια, όπου οι μπάτσοι ασκούν βία, διώξεις στις τις φοιτητριες/ές που αντιστέκονται, αποδεικνύοντας πως αποτελούν απειλή για όλες και όλους μας. Το χέρι της πατριαρχίας οπλίζει το ίδιο το κράτος, το οποίο ξεπλένει βιαστές, παιδοβιαστές, βασανιστές και δολοφόνους.

Τα περιστατικά αυτά, και αναρίθμητα άλλα, μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ότι τα καταπιεσμένα υποκείμενα, οι κατατρεγμένες κοινωνικές ομάδες, θηλυκότητες, μετανάστριες/ες, υπόκεινται στη βάναυση εξουσία του κράτους και της πατριαρχίας.

Δε θα σιωπήσουμε μπροστά στο φόβο και στην υποτίμηση της αξίας της ζωής μας. Είμαστε μαζί με κάθε επιζήσασα αδερφή μας, με κάθε καταπιεσμένο άνθρωπο που δέχεται την επιβολή στο σώμα του, τη βία και τη βαρβαρότητα.

Ανοιχτή αντιπατριαρχική – αντικατασταλτική συνέλευση

Μοιραστείτε το άρθρο