Εξιτήριο για τον 19χρονο φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο αίθουσας της ΝΟΠΕ στο Α.Π.Θ.

Εξιτήριο από το νοσοκομείου Παπανικολάου πήρε ο φοιτητής που κατά τη διάρκεια του μαθήματος της νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπεσε από το παράθυρο στην προσπάθεια του να παρακολουθήσει το μάθημα ενώ η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Εξαιτίας της σύμπτυξης τμημάτων οι συνθήκες με τις οποίες οι φοιτητές/ριες είναι αναγκασμένοι να παρακολουθήσουν ορισμένα μαθήματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και ταυτόχρονα μειώνουν τη λειτουργικότητα όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία. Η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων στα πλαίσια μίας γενικότερης προσπάθειας της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα δημόσια πανεπιστήμια, έχει δημιουργήσει μία κατάσταση η οποία βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια των φοιτητ(ρι)ών.

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή των φοιτητ(ρι)ών γιατί έρχονται αντιμέτωποι με μία συνολική υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης ενώ ταυτόχρονα σπαταλούνται τεράστια ποσά για να επιβληθεί αστυνομοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια και άγρια καταστολή. Οι πρυτανικές αρχές παρά την τεράστια ευθύνη που έχουν, συνεχίζουν να συντάσσονται στο πλευρό της κυβέρνησης και διατηρούν σιγή ισχύος.

Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του φοιτητή θα επισκεφθεί ξανά το νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο