Πορεία για τα περιστατικά έμφυλης βίας σε Σεπόλια και Α.Τ Ομόνοιας, Πέμπτη 27/10 στις 18:00 στην κατάληψη Παράρτημα (Πάτρα)

ΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Α.Τ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΜΜΕ- ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΑΖΙ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

  • 12χρονη, εκδίδεται από τον οικογενειάρχη, καταστηματάρχη και κομματάρχη της ΝΔ, Ηλία Μίχο, και βιάζεται (ενίοτε υπό την απειλή όπλου) από αυτόν και δεκάδες ακόμη ευηπόληπτους πολίτες, ενώ συνολικά 213 εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το βιασμό της επί πληρωμή.Τα ΜΜΕ, παρουσιάζουν με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια το χρονικό των βιασμών της 12χρονης, αποσπάσματα από την κατάθεσή της σχετικά με αυτούς, την ζωή της και την οικογένειά της, τους διαλόγους μεταξύ τους, καθώς και τους διαλόγους μεταξύ των βιαστών της. Σε τηλεοπτικές εκπομπές αναπαράγονται θολωμένες φωτογραφίες του θύματος και σε άλλες γίνεται λαιβ σχολιασμός των οπτικών ντοκουμέντων των βιασμών της που έχουν στην κατοχή τους οι πανελίστες, ενώ κάμερες παραφυλάν έξω από το σπίτι της. Συνεντεύξεις γειτόνων που έχουν μείνει άναυδοι, συνεντεύξεις οικείου προσώπου του θύτη που διαβεβαιώνει πως ” όλοι το ίδιο θα έκαναν αν τους προκαλούσε η 12χρονη”, ρεπορτάζ για τον ρόλο της μητέρας, ενοχρηστρωμένος και σκόπιμος αποπροσανατολισμός, ξέπλυμα των βιαστών με το γάντι και συγκάλυψη των επιφανέστερων εξ αυτών με την πάγια και αναμενόμενη συνδρομή των κατόχων καίριων πολιτικών θέσεων. Το αιμοδιψές φιλοθεάμον κοινό παρακολουθεί το τηλεοπτικό θρίλερ να εξελίσσεται μέσα από την κλειδαρότρυπα που του προσφέρουν τα ΜΜΕ, και σπεύδει να εκφράσει την απέχθεια και τον αποτροπιασμό του για τα τεκταινόμενα, ζητώντας κρεμάλες, ευνουχισμούς και αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα. Οι παιδοβιασμοί και συνδεόμενα κυκλώματα σωματεμπορίας αποσυνδέονται από την κοινωνική και ταξική τους διάσταση, αναγόμενα σε ένα μεταφυσικό και ανεξήγητο κακό, ενώ αποτάσσονται και εξοστρακίζονται στη συλλογική συνείδηση με τις ηθικολογικές και ηθικοπλαστικές δηλώσεις αποστροφής εν είδη εχέγγυων των καλών και νομοταγών πολιτών.
  • 19χρονη βιάζεται ομαδικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ο βιασμός της καταγράφεται σε βίντεο. Οι θύτες αφήνονται ελεύθεροι ενώ δια στόματος πρωθυπουργού ο βιασμός υποβιβάζεται σε απλή κατάχρηση εξουσίας. Το γνωστό σκουπίδι Κούγιας κάνει λόγο για εκπλήρωση ερωτικής φαντασίωσης από μεριάς της 19χρονης, τοποθέτηση που ακολουθεί τη γνώριμη γραμμή υπεράσπισης κάθε θύτη που θέλει το θύμα είτε να έχει “συναινέσει στο βιασμό του”, είτε να “τον έχει προκαλέσει με το ντύσιμο ή τη συμπεριφορά του”. Οπως εξίσου γνώριμη είναι και η ιστορία του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος, οι υπηρετούντες στο οποίο, εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το 2018, τη δολοφονία του μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ το 2019, τη δολοφονία της 28χρονης Ρομά το 2017, τον βασανισμό και εξευτελισμό ανάπηρης γυναίκας το 2019, την βιντεοσκόπηση του ξυλοδαρμού και εξευτελισμού μεταναστών το 2007, και πληθώρα άλλων καθημερινών κακοποιήσεων, βασανισμών και τραμπουκισμών στην ευρύτερη περιοχή. Η αστυνομία άλλωστε παραδοσιακά εμπλέκεται σε μαφιόζικα δίκτυα, σε κυκλώματα ναρκωτικών, εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανθρώπων, με πολύ πρόσφατο παράδειγμα τον μαστροπό-αστυνομικό της Ηλιούπολης. Είναι ο νόμιμος θεσμικός κατασταλτικός βραχίονας του κράτους επιφορτισμένος να εμβάλλει ένα καθεστώς φόβου στο κοινωνικό σώμα προς επίρρωση και διαιώνιση της απόλυτη κυριαρχίας των ισχυρών και των πολιτικών τους. Και για το ρόλο αυτό της αστυνομίας, της έχουν δωθεί οι ανάλογες δικονομικές και πολιτικές λευκές επιταγές. Άλλωστε η δικαστική εξουσία, όχι μόνο πραγματώνει την πολιτική κάλυψη της αστυνομίας, αλλά είναι επιφορτισμένη με την επιβολή και προστασία των συμφερόντων και των ανθρώπων της εξουσίας σε όλα τα πεδία.

Τα παραπάνω περιστατικά είναι κάθε άλλο παρά μεμονωμένα. Είναι η κανονικότητα που επιχειρεί να επιβάλει η πατριαρχία: η κανονικότητα των καθημερινών παρενοχλήσεων, του σεξισμού , της υποτίμησης, της αντικειμενοποίησης, των βιασμών και των δολοφονιών. Είναι η κανονικότητα του κράτους και του κεφαλαίου που αναπαράγουν τις ανισότητες, κατασκευάζοντας το κοινωνικό περιθώριο και πετώντας εκεί όσα κορμιά έιναι αναλώσιμα ή περισσέυουν από την παραγωγική διαδικασία. Από την επιβολή και αναπαραγωγή των κυριάρχων έμφυλων προτύπων σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, την αμφισβήτηση της πρόσβασης σε δωρεάν και ασφαλείς εκτρώσεις, τις αμέτρητες γυναικοκτονίες, τους βιασμούς σε κέντρα κράτησης μετανστ(ρι)ών και ψυχιατρικά ιδρύματα, την διαπόμπευση και τον εξευτελισμό των θυμάτων που καταγγέλουν τους βιαστές τους, τα κυκλώματα trafficking εξαναγκαστικής πορνείας παιδιών και γυναικών, την πολιτική τους συγκάλυψη, τις εξαφανίσεις ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, μέχρι τις δολοφονίες Ρομά, τα pushback και τους πνιγμούς μετανστ(ρι)ών στα σύνορα, την απομόνωση και περιθωριοποίηση των τοξικοεξαρτημένων και ανάπηρων ατόμων, τις καθημερινές εργατικές δολοφονίες, την αστυνομική βία, την καταστολή και τη φυλάκιση όσων αγωνίζονται, τη φτώχεια και την εξαθλίωση της τάξης μας, τη λεηλασία του φυσικού κόσμου για την καπιταλιστική μηχανή, γίνεται φανερή η καταστροφική ουσία της εξουσίας. Γίνεται φανερή η ισοπεδωτική μανία του κράτους και του κεφαλαίου, η απαξίωση και ο ευτελισμός των ζωών μας.

Η μνήμη των νεκρών, των εξαφανισμένων, των βασανισμένων, των διαπομπευμένων και κακοποιημένων διπλανών μας, μας οπλίζει με οργή και αποφασιστικότητα να γκρεμίσουμε αυτό τον κόσμο που βρωμάει εξουσία, σεξισμό, ρατσισμό, αποκλεισμούς, φτώχεια και θάνατο, οικοδομώντας κοινότητες αλληλεγγύης, αυτοπροστασίας, στήριξης και φροντίδας.

Να σταθούμε η μία δίπλα στον άλλο, να αγωνιστούμε για τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Αναρχικές/οί, Σύντροφοι/ισσες

 

Μοιραστείτε το άρθρο