Πανλευκαδίτικο συλλαλητήριο: Κάλεσμα για τη διάσωση της παραλίας Κάστρου στην Λευκάδα στις 22/10

Πανλευκαδίτικο συλλαλητήριο έχει καλεστεί για σήμερα στις 19.00 η ώρα στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας Κάστρου.
Από το 2020 η εταιρεία NOTION, με απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας που έχει την αρμοδιότητα, κέρδισε την παραχώρηση της περιοχής του Κάστρου. Επίσης, διεκδικεί την παραχώρηση και των εφαπτόμενων κτιρίων του παλιού (και υπερχρεωμένου) συνεταιρισμού οινοπαραγωγών της Λευκάδας (ΤΑΟΛ) με στόχο την ανάπτυξη ενός φαραωνικού τουριστικού συγκροτήματος, με ξενοδοχείο, τουριστικό περίπτερο, εστιατόριο, καφέ μπαρ, καμπίνες, ομπρελοξαπλώστρες, ακόμη και μικρή προβλήτα για πρόσδεση σκαφών, όπως φαίνεται σε σχέδιο αναρτημένο στην ιστοσελίδα της.
Το κοινό κάλεσμα:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Καλούμε σε πανλευκαδίτικο συλλαλητήριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 7.00 το απόγευμα στον Άγιο Μηνά, όπου θα ακουστεί η φωνή του λευκαδίτικου λαού υπέρ της παραμονής της παραλίας του Κάστρου και του ευρύτερου περιβάλλοντός της, σε καθεστώς ελεύθερης, δημόσιας και δωρεάν χρήσης.
Απαιτούμε:
1.Την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και αποκλεισμό κάθε επίδοξου μελλοντικού ιδιώτη από την δυνατότητα εκμετάλλευσης της πολλαπλά προστατευόμενης περιοχής του Κάστρου.
2.Την προάσπιση του αμετάβλητου και δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής και την αξιοποίησή του με δημόσιους πόρους, τόσο του Τουριστικού Περίπτερου όσο και του πρώην Οινοποιείου ΤΑΟΛ.
3.Την καταδίκη της εκφοβιστικής και αντιδημοκρατικής πρακτικής των αστικών διώξεων που στρέφονται από την εταιρία κατά συμπολιτισσών μας, επειδή εκείνες με λόγο επιστημονικό και τεκμηριωμένο τάχθηκαν κατά της δυνατότητας υλοποίησης των επενδυτικών της σχεδίων και των διαδικασιών που τα προωθούν. Να αποσυρθούν οι αγωγές.
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
· ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΚΑΣΤΡΟ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
· ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ
· ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
· Π.Ε.Σ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ
· ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΑΝΘΕΙΑΣ
· ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ
· ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
· ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
· ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ
ΟΛΟΙ στον Άγιο Μηνά ΣΑΒΒΑΤΟ 22
Οκτωβρίου, 7.00 μ.μ
Μοιραστείτε το άρθρο