Διαμαρτυρία εργαζομένων και κατοίκων για τη λιθόστρωση της Ελ. Ζωγράφου, μπροστά στο νοσοκομείο Άγ. Δημήτριος, Πέμπτη 13/10 – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Την έντονη αντίδρασή τους για τη λιθόστρωση του δρόμου που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στα Κάστρα, εξέφρασαν σήμερα δεκάδες εργαζόμενοι, κάτοικοι και διερχόμενοι από την Ελ. Ζωγράφου, που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο νοσοκομείο Άγ. Δημήτριος. Επισήμαναν τους κινδύνους που εγκυμονεί ο… λιθόδρομος που κατασκεύασε ο δήμος Θεσσαλονίκης, για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα, όχι μόνο των εργαζομένων του νοσοκομείου και των κατοίκων που συχνά διέρχονται, πολλές φορές καθημερινά, από αυτόν τον δρόμο και το κομμάτι από τα νεκροταφεία Ευαγγελίστριας μέχρι τον Άγ. Παύλο. Να αφουγκραστούν την κοινωνία, ζητάει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, σε επιστολή τους προς τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Θεσσαλονίκης, την εφορία αρχαιοτήτων και τον δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Στη σημερινή συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου ο πρόεδρος του σωματείου Στέφανος Χατζηλιάδης τόνισε τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι ακολουθούν αυτόν τον δρόμο και ιδίως οι ασθενείς ή τραυματίες που μεταβαίνουν σε αυτό. “Ο δρόμος είναι άγριος και δημιουργεί προβλήματα στους διερχόμενους, τους εργαζόμενους, τους ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο με τα ασθενοφόρα. Δεν είναι δρόμος αυτός για ένα καροτσάκι ή αμαξίδιο αναπηρικό. Προβλήματα δημιουργεί επίσης στους ταχυμεταφορείς, στους οδηγούς των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και των ταξί”, είπε χαρακτηριστικά. Μετέφερε και τις φωνές διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ασθενοφόρα (που πέραν του Αγ. Δημητρίου, εξυπηρετεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Άγ. Παύλος), των οδηγών και επιβατών του ΟΑΣΘ, των ταξί, των διανομέων, των διερχομένων και κατοίκων της περιοχής.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Διαμαρτυρία για την λιθόστρωση του δρόμου που περνάει από το νοσοκομείο Άγ. Δημήτριος Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13/10 10:00

 

Μοιραστείτε το άρθρο