Νεκρός από ανακοπή καρδιάς στο καμπ του Ελαιώνα, η κρατική τρομοκρατία σε βάρος των μεταναστ(ρι)ών συνεχίζεται

Νέα επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων τα ξημερώματα της Τετάρτης 31/8 στο καμπ του Ελαιώνα με λεωφορεία να προσέρχονται για τον εκτοπισμό των μεταναστ(ρι)ών και την εκκένωση του καμπ. Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας Solidarity With Migrants, ο Vares Ali μετανάστης από το Πακιστάν ο οποίος ζούσε για 7 χρόνια στην Ελλάδα και είχε τρία παιδιά έπαθε ανακοπή καρδιάς και είναι νεκρός. Επί μία ώρα ζητούσε βοήθεια και ιατρική περίθαλψη χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση. Με μεγάλη καθυστέρηση έφτασε το ΕΚΑΒ, χωρίς να υπάρχει ούτε ένας γιατρός στο καμπ και μετέφερε το μετανάστη έξω από το καμπ κρατώντας σβηστό το φάρο. Μία ακόμη χαμένη ζωή με υπαιτιότητα του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε. που δολοφονούν και βασανίζουν μετανάστ(ρι)ες.

Η κλούβα παρέμεινε στο μετρό του Ελαιώνα και η διοικήτρια με τη συνοδεία της αστυνομίας μέσα στο καμπ.


Ο άνθρωπος από την πακιστανική κοινότητα που έπαθε ανακοπή καρδιάς είναι νεκρός (πληροφορία από κάτοικους του camp). Το ασθενοφόρο έφυγε με σβηστό φάρο και στο καμπ δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός. Η κλούβα παραμένει στο μετρό του Ελαιώνα και η διοικήτρια με τη συνοδεία αστυνομίας παραμένει στο camp.
UPDATE:
The man from the pakistani community who suffered cardiac arrest is dead (information from camp residents). The ambulance left with the beacon out and there is not a single doctor in the camp. The police truck remains in the metro station of Eleonas and the administrator with police escort remains in the camp.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ, ΣΤΙΣ 9:00, ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, κτίριο 7, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 6 άτομα που συνελήφθησαν τη προηγούμενη βδομάδα στον αγώνα ενάντια στην εκκένωση του camp του Ελαιώνα. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Solidarity With Migrants

Μοιραστείτε το άρθρο