Άγρια καταστολή στη Μαλαματίνα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Σε βίαιη καταστολή της απεργίας προχώρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα. Τραυματισμοί και λιποθυμίες από τους ξυλοδαρμούς και τα χημικά που χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ για να σπάσουν την περιφρούρηση της απεργίας. Εργαζόμενοι/ες και αλληλέγγυοι/ες συνεχίζουν τον ανυποχώρητο αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Νεότερα: Απρόκλητη σύλληψη φοιτητή του ΠΑΜΑΚ τον οποίο έχουν στο αστυνομικό τμήμα της Σίνδου. Ο πρόεδρος του Σωματείου βρίσκεται στο νοσοκομείου Παπανικολάου και δύο αξιωματικοί της αστυνομίας του κάνουν ερωτήσεις ενώ είναι αιμόφυρτος από την επίθεση των ΜΑΤ.

Ο συνταξιούχος δημοσιογράφος Παναγιώτης Χαραλαμπίδης χτυπήθηκε απρόκλητα από τα ΜΑΤ, τα οποία τον έριξαν στο έδαφος, τον έσερναν και τον ξυλοκόπησαν. Ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης ο οποίος βρίσκεται αλληλέγγυος σε καθημερινή βάση από την αρχή του αγώνα των εργαζόμενων – απεργών, δέχθηκε χημικά στα μάτια (αντιμετωπίζοντας ήδη πρόβλημα στο ένα του μάτι) και το ασθενοφόρο έφτασε μετά από μισή ώρα για να τον μεταφέρει στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπανικολάου μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου Γιάννη Φραγκίδη. Περισσότερα σε λίγο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δηλώνουν ότι η εταιρεία έδωσε εντολή να μην αφήνουν τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους να περάσουν στο χώρο, εκτελώντας επευθείας τις εντολές της εταιρείας…

Με επίθεση της αστυνομίας απεργοσπάστες κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του εργοστασίου.

Το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που δημιούργησε η εργοδοσία και το κράτος μετουσιώθηκε σε επιχείρηση της αστυνομίας με ξυλοδαρμούς και χρήση χημικών εις βάρος των απεργών εργαζόμενων και των αλληλέγγυων που περιφρουρούν σε 24ωρη βάση τον αγώνα που δίνεται στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων (εκδικητική στάση απέναντι στους συνδικαλιστές από την εργοδοσία) και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. ΜΑΤ, άνδρες της ασφάλειας και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία εισαγγελέα και την εντολή να πραγματοποιηθεί είσοδος των απεργοσπαστικών δυνάμεων προχώρησαν σε βίαιη καταστολή από την οποία τραυματίστηκαν και λιποθύμησαν εργαζόμενοι/ες και αλληλέγγυοι/ες, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος (Γ. Φραγκίδης) και ο γραμματέας του σωματείου. Μπροστά από το εργοστάσιο βρίσκονται και ο βουλευτής του Σύριζα Σωκράτης Φάμελλος και ο Λεωνίδας Στολτίδης βουλευτής του ΚΚΕ, τους οποίους οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να προσαγάγουν. Πέντε τραυματίες μέχρι στιγμής.

Το χρονικό της σημερινής άγριας καταστολής

Το λεωφορείο με τους απεργοσπάστες πλησίασε το εργοστάσιο όπου βρισκόταν η πρώτη γραμμή περιφρούρησης. Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε βίαιη απώθηση των συγκεντρωμένων, σε ξυλοδαρμούς σε βάρος αλληλέγγυων και απεργών και χτυπήματα με τις ασπίδες. Ασθενοφόρα μετά από ώρα μπόρεσαν να περάσουν και να παραλάβουν τους τραυματίες.


Τοποθέτηση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την τρομοκρατία και την καταστολή εργοδοσίας – αστυνομίας στη Μαλαματίνα.

ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Β. Γλ.)


Απομάκρυνση του λεωφορείου που μεταφέρει τους απεργοσπάστες. Ο αγώνας που δίνουν εργαζόμενοι/ες και αλληλέγγυοι/ες είναι ανυποχώρητος και διαρκής!
Οι τραυματισμένοι από τη μανία των αστυνομικών δυνάμεων Πρόεδρος και Γραμματέας του Σωματείου, σύμφωνα με λεγόμενα, θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Μεταφορά των τραυματιών στα ασθενοφόρα

Άνδρες της ασφάλειας βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο τους δημοσιογράφους, τους απεργούς εργαζόμενους/ες και τους/τις αλληλέγγυους/ες. 

Αστυνομοκρατούμενο τοπίο έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα

Μοιραστείτε το άρθρο