Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τις υποκλοπές παρά την προσπάθεια εκφοβισμού από την κυβέρνηση

Από τη σελίδα στο fb του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη

Η κυβέρνηση υποτίμησε τη σημερινή συγκέντρωση ενάντια στις υποκλοπές, εξέδωσε μάλιστα και απαγόρευση διαδήλωσης για να φοβίσει τους συμμετέχοντες. Έκανε λάθος εκτίμηση: ο κόσμος ήταν πολύς, η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε μια μαχητική διαδήλωση με συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και αριστερών οργανώσεων.
Οι δικηγόροι ήμασταν εκεί, μαζί με όλον τον εργαζόμενο κόσμο που δικαιολογημένα ανησυχεί για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το σημαντικότερο είναι ότι στείλαμε το μήνυμα ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα μείνει κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους της Βουλής και στους περιοριστικούς συσχετισμούς εντός της. Ο λαϊκός παράγοντας θα παρέμβει και η φοβικότητα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κινητοποίησή του μπορεί να ξεπεραστεί. Η πρωτοβουλία των 16 αριστερών οργανώσεων αποδείχτηκε απόλυτα σωστή.
Σημειώνω την πολύ έντονη παρουσία διεθνών ΜΜΕ που έχουν τα μάτια τους στραμμένα στις εξελίξεις στην Αθήνα. Οι εικόνες που θα μεταδώσουν δεν θα είναι μόνο από κοινοβουλευτικές μονομαχίες, αλλά και από κόσμο να διαδηλώνει στον δρόμο. Και αυτό ειναι πολύ σημαντικό κρατούμενο!
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Î ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ NA ΣΠΑΣΕΙ TO ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΗΣ EYΠ NA ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 5 ΝΟΜΙΚΩΝ"

Μοιραστείτε το άρθρο