Παράσταση διαμαρτυρίας για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στην Pizza Fan, Παρασκευή 20/5 στις 11:30 στην Επιθεώρηση Εργασίας Ιωαννίνων

Το μεγαθήριο του επισιτισμού στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, ονόματι PIZZA FAΝ, ξαναχτυπά!

Λίγα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του καταστήματος στα Ιωάννινα και δεν έχει αλλάξει τίποτα… Υπασφαλισμένοι εργαζόμενοι, που πληρώνουν τις βενζίνες απ’την τσέπη τους ή αφήνουν τη ζωή τους στα 12ωρα εργασίας. Την Παρασκευή 20/5 έχει οριστεί εκ νέου η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου οι τέσσερεις εργαζόμενοι/-ες καταγγέλλουν τις εργοδοτικές παρανομίες της μεγαλοεταιρείας του επισιτισμού PIZZA FAN και διεκδικούν:

  • Πρώην εργαζόμενος από την κουζίνα, και μέλος του Σωματείου βάσης Σερβιτόρων – Μαγείρων (ΣΒΣΜ), διεκδικεί τα δεδουλευμένα που του χρωστούνται, καθώς η επιχείρηση δεν υπήρξε καθόλα νόμιμη. Πιο συγκεκριμένα, διεκδικεί, αναδρομικά, τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, τις προσαυξήσεις υπερεργασίας και των υπερωριών, τις προσαυξήσεις των Κυριακάτικων και των αργιών και τις νόμιμες αποδοχές βάσει πραγματικού ωραρίου.
  • Πρώην εργαζόμενος υπεύθυνος του τοπικού καταστήματος είχε δηλώσει παραίτηση, καθώς οι αποδοχές που λάμβανε δεν αντιστοιχούσαν στο επιβαρυμένο ωράριο που του επιβλήθηκε λόγω του συγκεκριμένου πόστου. Επανελλειμμένως ζητούσε να υπογράψει την καταγγελία λήξης της σύμβασής του, ενώ η εταιρεία δεν υπήρξε καθόλου τυπική και έδειξε αδιαφορία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η σύμβαση να υπογραφεί μετά από περίπου 2 μήνες, ύστερα από πολλές πιέσεις. Ο εργαζόμενος διεκδικεί, αναδρομικά δεδουλευμένα, τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, τις προσαυξήσεις υπερεργασίας και υπερωριών, τις προσαυξήσεις των Κυριακάτικων και των αργιών και τις νόμιμες αποδοχές βάσει πραγματικού ωραρίου.

Φυσικά η εργοδοσία του PIZZA FAN δεν έμεινε μόνο σε αυτές τις χρόνιες τακτικές που έχει συνηθίσει τους εργαζόμενούς της σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά επιτίθεται απροκάλυπτα στους συνδικαλιστές που διεκδίκησαν έντονα την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

  • Στις 23 Μαρτίου, ο υπεύθυνος επιθεωρητής της εταιρείας, απροειδοποίητα απολύει εργαζόμενο συνδικαλιστή διανομέα την ώρα που πήγαινε να ξεκινήσει τη βάρδιά του. Ο συνάδελφος – μέλος του ΣΒΕΔΙ – αιτούνταν να πληρώνεται βάσει όλων των νόμιμων αποδοχών, κάτι που προφανώς ενόχλησε την εταιρεία. Η αιτιολόγηση της απόλυσης ήταν φυσικά ότι ο διανομέας δεν ήταν παραγωγικός. Η εκδικητική απόλυση είναι φανερό ότι έγινε λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.Ο εργαζόμενος διανομέας διεκδικεί την άμεση επαναπρόσληψη του στο κατάστημα. Επίσης, διεκδικεί αναδρομικά δεδουλευμένα, τις προσαυξήσεις για τη συντήρηση του ιδιόκτητου οχήματός του, την πληρωμή των καυσίμων, τις προσαυξήσεις για τη νυχτερινή εργασία, τις προσαυξήσεις υπερεργασίας και υπερωριών, τις προσαυξήσεις των Κυριακάτικων και των αργιών και τις νόμιμες αποδοχές βάσει πραγματικού ωραρίου.
  • Η εκδικητική στάση του PIZZA FAN συνεχίζεται με τη βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζόμενης διανομέα, που υποστήριξε τον απολυμένο και αιτήθηκε μαζί του την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Ηεργαζόμενη διανομέας διεκδικεί επαναφορά του ωραρίου της, όπως ήταν πριν, με όλες τις νόμιμες αποδοχές. Επίσης, αναδρομικά δεδουλευμένα, καθώς και την από εδώ και πέρα συνέπεια στα παρακάτω: τις προσαυξήσεις για τη συντήρηση του ιδιόκτητου οχήματός της, την πληρωμή των καυσίμων, τις προσαυξήσεις των Κυριακάτικων και των αργιών, τις προσαυξήσεις υπερεργασίας και υπερωριών και τις νόμιμες αποδοχές βάσει πραγματικού ωραρίου.

Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο!

Ο αγώνας ενάντια στην εργοδοσία της PIZZA FAN και τη συνεχή εκμετάλλευση των εργαζομένων της συνεχίζεται. Η Συνέλευση Βάσης Διανομέων Εργαζομένων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ) και το Σωματείο Βάσης Σερβιτόρων – Μαγείρων (ΣΒΣΜ) στηρίζει τους/-ις τέσσερεις εργαζόμενους/-ες και καλούμε την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 11:30 σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας (Σαλαμάγκα 1).

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΑ
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑ
  • ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ/-ΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/-ΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΣΒΕΔΙ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ-ΜΑΓΕΙΡΩΝ (ΣΒΣΜ)

Μοιραστείτε το άρθρο