Συζήτηση για την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής, Παρασκευή 13/5 στις 19:00 στα γρασίδια του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Την Παρασκευή 13.5 συζητάμε για την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να την παλέψουμε και να αντεπιτεθούμε συλλογικά.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συζήτηση για την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής που θα πραγματοποιήσουμε στα γρασίδια του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, την Παρασκευή 13/5, στις 7μμ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συζητήσουμε με τη γειτονιά και τον κόσμο του αγώνα για να αποφασίσουμε αποκεντρωμένες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και θα έχουν σαν στόχο τη μείωση του κόστους ζωής και την αύξηση μισθών και συντάξεων. Απορρίπτοντας μια ζωή με δόσεις και ελεημοσύνη να βάλουμε τις ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ

Η ακρίβεια δεν έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό: Η ενεργειακή κρίση αποτελεί έμμεση συνέπεια των πληθωριστικών πολιτικών που επιλέχθηκαν το 2020 ουσιαστικά για τη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου και του μαυραγοριτισμού των βασικών παικτών του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Δεν πρόκειται για μια προσωρινή ανωμαλία τους συστήματος: Η αύξηση του κόστους ζωής, μαζί με τα πρόστιμα και τους συνεχείς εξαναγκασμούς σε ιατρικές πράξεις αποτελούν έμμεση μείωση του μισθού μας, που διατηρεί υψηλά τα κέρδη των αφεντικών. Στόχος είναι να μειωθεί η διαπραγματευτική δύναμη μας να αρνούμαστε τη σύγχρονη εργασιακή κόλαση και η οικονομική εξόντωση του “ανεύθυνου”/απείθαρχου πληθυσμού. Όσο για τον “πράσινο” καπιταλισμό, έχει για πραγματικό χρώμα το κίτρινο της ραδιενέργειας και το γκρι των ανεμογεννητριών και πρόκειται να μας χρεώσει όλο το πακέτο της “ενεργειακής μετάβασης”.

Η ενεργειακή κρίση αποτελεί συνέχεια της υγειονομικής, δηλαδή της καπιταλιστικής διαχείρισης της επίθεσης στις ζωές μας: Απέναντι στις άναρθρες κραυγές ΜΜΕκαι φασιστών, οφείλουμε να διακρίνουμε τον εχθρό μας στο πρόσωπο των εγχώριων και πολυεθνικών αφεντικώνκαι να φτιάξουμε κοινότητες αγώνα που θα τους επιβάλλουν να πληρώσουν το κόστος της κρίσης. Να πληρώσουν κεντρικά πολιτικά, αλλά και όπου τα συναντάμε στις δουλειές και τις γειτονιές μας, μέσα από ένα κίνημα για:

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ – ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ – ΑΥΤΟΜΕΙΩΣΗ

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου, Ζωγράφου

Μοιραστείτε το άρθρο