Ολοήμερες δράσεις και εκδηλώσεις για την επανάσταση στο Κουρδιστάν, Παρασκευή 13/5 στις 16:30 στη Φυσικομαθηματική Σχολή (ΕΚΠΑ)

Ημέρα εκδηλώσεων για την επανάσταση στο Κουρδιστάν στη Φυσικομαθηματική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου 13/5

Η διαδρομή από τον Κουρδικό επαναστατικό λαϊκό πόλεμο, στην κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα, και προς τη Δημοκρατική Νεωτερικότητα.

44 χρόνια από την εκκίνηση του Κουρδικού Αγώνα Ελευθερίας, και 10 χρόνια από την Επανάσταση της Ροζάβα στη Βορειοανατολική Συρία (Δυτικό Κουρδιστάν), βρίσκουμε ελπίδα και έμπνευση στον αγώνα του λαού του Κουρδιστάν. Η Ροζάβα αποτελεί παράδειγμα μιας κοινωνικής επανάστασης που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, που αναπνέει, αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Στηρίζουμε τον αγώνα και τις αξίες για τις οποίες αγωνίζεται το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας: την απελευθέρωση των γυναικών, την κοινωνική / οικονομική / πολιτική / έμφυλη ισότητα, την αυτοοργάνωση. Το παράδειγμα του πώς διαφορετικοί λαοί μιας σύνθετης κοινωνίας μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και με σεβασμό στα πλαίσια μιας αυτοοργανωμένης δομής κοινοτήτων από τα κάτω, βασισμένη στην άμεση δημοκρατία, τη συνεταιριστική οικονομία, την οικολογία και την Jineolojî (επιστήμη των γυναικών και της ζωής), στο πλαίσιο του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού, μας βοηθά να αναπτύξουμε τους δικούς μας αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτή την εκδήλωση, θα κάνουμε μια εισαγωγή σχετικά με την ιστορία του Κουρδικού Αγώνα Ελευθερίας, ξεκινώντας με το επαναστατικό αντάρτικο κίνημα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και συνεχίζοντας προς τη Δημοκρατική Νεωτερικότητα και την Κοινωνική Επανάσταση στη Ροζάβα. Πώς κατάφερε το αντάρτικο κίνημα να δημιουργήσει μια κοινωνική επανάσταση; Ποιες είναι οι αξίες για τις οποίες αγωνίζεται το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας; Πώς αυτές οι αξίες εφαρμόζονται πρακτικά στην κοινωνική οργάνωση; Με βάση αυτά, στόχος μας είναι να ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από το τι διδάγματα μπορούν να πάρουν τα ελλαδικά και διεθνή κινήματα από το Κουρδικό κίνημα. Πώς μπορούμε να εμπνευστούμε για να πυροδοτήσουμε νέους αγώνες ικανούς να ανατρέψουν την Καπιταλιστική Νεωτερικότητα; Τέλος, θα μοιραστούμε τις ενημερώσεις για την τρέχουσα κατάσταση στο Κουρδιστάν.

Μοιραστείτε το άρθρο