Αντιπολεμική συγκέντρωση στο Αργοστόλι, Κυριακή 3/4 στις 18:00 στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΝΑΤΟ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ

Στις 24 Φλεβάρη του 2022 οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας εισβάλλουν στο Ουκρανικό έδαφος με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες και αμάχους και εκατομμύρια ανθρώπους να ξεριζώνονται από τα σπίτια τους. Το πρόσχημα της Ρωσίας είναι η «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και η «προστασία» των ρωσόφωνων περιοχών Ντονέσκ και Λουχάνσκ, αποκτώντας τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής και βάζοντας εμπόδιο στην περεταίρω εξάπλωση του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα το Ρωσικό κράτος αποβλέπει στην επέκταση της κυριαρχίας του στον μετα-σοβιετικό χώρο και την εδραίωση των οικονομικών και ενεργειακών συμφερόντων της ρωσικής αστικής τάξης. Η ρωσική εισβολή αποτελεί συνέχεια του πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία το 2014. ΗΠΑ και Ε.Ε. εκμεταλλεύτηκαν τις αναταραχές εκείνης τις περιόδου παρέχοντας έμπρακτη και πολιτική στήριξη σε νεοναζιστικά μορφώματα (δεξιός τομέας, τάγμα Αζόφ), έτσι ώστε να ανατραπεί το φιλορωσικό καθεστώς Γιανούκοβιτς και να εγκαθιδρύσουν ένα φιλοδυτικό καθεστώς που θα εξυπηρετεί τα δικά τους οικονομικά, ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ουκρανία, όπως και σε πολλές ακόμη χώρες είναι αποκρουστικά εμφανής, με χαρακτηριστική τη μαζική σφαγή δεκάδων αριστερών στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό στις 2 Μάιου 2014, με πογκρόμ που οι φασίστες έχουν εξαπολύσει σε αναρχικούς, κομμουνιστές, μετανάστες και σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα δεν ταιριάζει στα νεοναζιστικά τους πρότυπα.

Μιλάμε λοιπόν για έναν πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ των ισχυρών αυτού του κόσμου. Έναν οξυμένο ανταγωνισμό μεταξύ του Ρωσικού ιμπεριαλισμού και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού πουpost image χρησιμοποιεί μια κυβέρνηση μαριονέτα στο Κιέβο. Η συγκεκριμένη πολεμική σύρραξη το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα των επιμέρους ελίτ, με τους εξουσιαστές να ξαναμοιράζουν τη γη όπως αυτοί επιθυμούν, θυσιάζοντας χωρίς κανέναν ενδοιασμό τις ζωές αμάχων. Πέρα από το αίμα που θα χυθεί από τους καταπιεσμένους που οδηγούνται στις σφαγές, οι οικονομικές συνέπειες αυτού του πολέμου ήδη φορτώνονται στις πλάτες της κοινωνικής βάσης με τη ραγδαία αύξηση των βασικών αγαθών και του συνολικότερου κόστους ζωής. Εμείς θα πληρώσουμε αυτήν την καπιταλιστική σύρραξηκαι κυρίως τα αδέρφια μας στην Ουκρανία και τη Ρωσία που αναγκάζονται να πολεμήσουν και να σκοτωθούν για ένα έθνος και τις ντόπιες εξουσίες που τους πολεμούν καθημερινά, τους στερούν τα βασικά αγαθά, τους καταστέλλουν και τους πίνουν το αίμα στα εργασιακά κάτεργα.

Το ελληνικό κράτος πλήρως ευθυγραμμιζόμενο με την γραμμή ΗΠΑ-Ε.Ε. προετοιμάζεται εδώ και χρόνια για τις μελλοντικές πολεμικές συρράξεις, έτοιμο να υπερασπιστεί και να επεκτείνει τα συμφέροντα των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών. Εξοπλιστικά προγράμματα, αποστολή στρατιωτών σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, διακρατικές ενεργειακές συμφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο και μετατροπή της χώρας σε οικόπεδο νατοικών βάσεων. Έτσι λοιπόν στην προκειμένη, αποφασίζει να στείλει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή τις νατοικές βάσεις του ελλαδικού χώρου, όπως έχει επαναλάβει στο παρελθόν σε άλλους πολέμους, και να συμβάλει πιθανώς σε μια ένοπλη σύρραξη με χιλιάδες νεκρούς. Πάνω στο προσφυγικό ζήτημα η αντιμετώπιση από την Ελλάδα και από υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι απάνθρωπη και εγκληματική, εφόσον χωρίζουν τους μετανάστες σε «αληθινούς» και «μη αληθινούς», σε λευκούς πρόσφυγες χριστιανούς που «αξίζουν» βοήθεια και ανοιχτά σύνορα και σε πρόσφυγες από την Ασία και την Αφρική που δολοφονούνται και στοιβάζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή επαναπροωθούνται και αφήνονται να πνιγούν καθημερινά στο Αιγαίο. Η αηδία και η υποκρισία τους δεν έχουν όριο. Εμείς οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι σε όλες τις μετανάστριες/ες ανεξαρτήτως χρώματος , φυλής, θρησκεύματος και προέλευσης και μαζί να στήσουμε αναχώματα αντίστασης απέναντι στη φτώχεια και τον θάνατο που μας καταδικάζουν.

Από την πλευρά μας ως αναρχικές/οι και αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, δε θα μπούμε στην παγίδα να επιλέξουμε τον «καλύτερο» καταπιεστή, δε θα επιλέξουμε στρατόπεδο θανάτου ανάμεσα σε καπιταλιστικά συμφέροντα. Ο πόλεμος αποτελεί κανόνα στον κόσμο της εξουσίας κρατών και κεφαλαίου εξαιτίας των οικονομικών αντιφάσεων και των διακρατικών ανταγωνισμών. Από τον πόλεμο αυτό οι καταπιεσμένοι κάθε χώρας δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Οι εξουσιαστές ανέκαθεν οδηγούσαν τους λαούς σε αλληλοσκοτωμούς για να επεκτείνουν την δικιά τους κυριαρχία, ντοπάροντας τους με εθνικά και διαταξικά ιδεώδη και αποπροσανατολίζοντας τους από τον πραγματικό εχθρό, τους εξουσιαστές κάθε χώρα που τους καταπιέζουν και τους εκμεταλλεύονται. Μόνη λύση για το μπλοκάρισμα του καπιταλιστικού πολέμου στην Ουκρανία είναι η αντίσταση των ίδιων των λαών της περιοχής μέσω ενός κοινού επαναστατικού μετώπου των καταπιεσμένων των δυο χωρών και της διεθνιστικής αλληλεγγύης από τους αγωνιστές όλου του κόσμου.

Να υψώσουμε τη σημαία της διεθνιστικής αναρχικής αλληλεγγύης και να φωνάξουμε φωτιά σε οποιαδήποτε άλλη εθνική υποκριτική σημαία. Ούτε με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας, ούτε με το ιμπεριαλιστικό κράτος της Ρωσίας. Να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο τις πολεμικές συρράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και την εμπλοκή της Ελλάδας στη σύρραξη στο Ουκρανικό έδαφος. Να μην γίνουμε κρέας για τις οβίδες τους. Ο μόνος αγώνας και ο μόνος πόλεμος που επιλέγουμε είναι ο καθημερινός κοινωνικός – ταξικός και η εξέγερση ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει. Απέναντι στο κράτος και στον εσωτερικό εχθρό, απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας μέχρι την επανάσταση και την αναρχία.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ 18:00

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Κεφαλονιάς

Μοιραστείτε το άρθρο