“Ο Πόλεμος στη Ουκρανία”, πολιτική εκδήλωση από την διεθνιστική κίνηση Antiwar, Παρασκευή 4/3 στις 18:00 στη ΣΘΕ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και το τελευταίο του επεισόδιο με τη Ρωσική εισβολή έφερε στην επικαιρότητα μια ανομολόγητη αλήθεια: Ο σύγχρονος καπιταλισμός είναι ένα σύστημα πολέμου. Ενός πολέμου που εκφράσεις του μπορεί να βλέπουμε σήμερα στην πρώτη γραμμή της “επικαιρότητας”, αλλά υπάρχει και βιώνεται απ΄όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη. Από την πολεμική διαχείριση της πανδημίας και την ενεργή συμμετοχή στον εμφύλιο της Λιβύης, από τις τακτικές προληπτικής αντιεξέγερσης μέχρι την αποστολή πυραύλων Patriot στην Σαουδική Αραβία, το ελληνικό κράτος, σαν συλλογικός εκφραστής της θέλησης του ελληνικού κεφαλαίου, έδειξε ότι έχει ξέρει πολύ καλά σε ποια εποχή βρίσκεται. Η τωρινή, ακαριαία και άμεση, εμπλοκή του στον βρώμικο πόλεμο της Ουκρανίας είναι ένα ακόμη επεισόδιο αυτής της νοοτροπίας και αυτής της πολιτικής. Πολιτική που πολεμά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό με βασικό πυλώνα τον αποκλεισμό των πλεοναζόντων πληθυσμών και την καταπίεση των υποτελών τάξεων. Πως αλλιώς θα χαρακτηρίζαμε παρα ως δολοφονική, πολεμική πρακτική τις δολοφονίες στο Αιγαίο και στα σύνορα, την ντροπή των στρατοπέδων συγκέντρωσης, τα δυσθεώρητα ύψη των πολεμικών εξοπλισμών, τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο της πληροφορίας και τα ελληνικά στρατιωτικά τάγματα που επιχειρούν στο εξωτερικό; Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως το ελληνικό κράτος προετοιμάζεται καιρό γι αυτές τις εξελίξεις. Εμείς;

Στα πλαίσια του να αναζητήσουμε άλλους δρόμους πέρα από την γηπεδική υποστήριξη διακρατικών ανταγωνισμών, για να διερευνήσουμε δρόμους ενος διαφορετικού, διεθνιστικού, πολυεθνικού, ανταγωνιστικού πόλου ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό, για να αντισταθούμε στις φρικαλέες συνέπειες ενός ακήρυχτου κοινωνικού πολέμου που βιώνουμε καθημερινά, διοργανώνουμε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση/συζήτηση την Παρασκευή 4 Μαρτίου 18.00 στην Σχολή Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ. Όπου με τη βοήθεια συντρόφισσας από τη Ρωσία θα ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στο ρώσικο αντιπολεμικό κίνημα και την Ουκρανία, αλλά θα κουβεντιάσουμε για τις δυνατότητες πολυεθνικών κοινοτήτων αγώνα στην ίδια μας την χώρα να βάλουν τέλος στα σχέδια που έχουν οι κυρίαρχοι για εμάς.

//ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ//

//Μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής του ελληνικού κράτους //

// Κοινοί αντιπολεμικοί-διεθνιστικοί αγώνες ντόπιων μεταναστ(ρι)ών //

antiwar διεθνιστική κίνηση

 

ΥΓ1. Η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM

Μπορείτε να το ακούτε διαδικτυακά, στα 1431 ΑΜ αλλά και στα 97.2 στη Θεσσαλονίκη.

ΥΓ2. Θα υπάρχει vegan κουζίνα από την Room39 [αυτοοργανωμένη ομάδα στήριξης προσφύγων/μεταναστ(ρι)ών και άστεγου πληθυσμού].

Μοιραστείτε το άρθρο