«ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» ΑΠΟ ΤΑ LIDL
Με την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας θα γλυτώσουμε από την ακρίβεθια και την φτώχεια

«ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» ΑΠΟ ΤΑ LIDL

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ

Στις 17/2 έγινε γνωστός ο αποτρόπαιος διασυρμός μιας 70χρονης, που λόγω ανέχειας αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα, από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl. Η 70χρονη, που λόγω προβλημάτων υγείας έχει γονατίσει οικονομικά, αντιμετωπίστηκε σαν κοινός εγκληματίας από τους υπεύθυνους του καταστήματος στο Ίλιον που αρνούνταν να αποσύρουν την μήνυση σε βάρος της, παρά την παρέμβαση όλων των παραβρισκόμενων, υποστηρίζοντας πως «αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας».

Ο πλήρης εξευτελισμός της αξιοπρέπειας δεν είναι «ατυχές περιστατικό» όπως το χαρακτηρίζει η εταιρεία στην ανακοίνωση που έβγαλε για να σώσει το προφίλ της. Όντως, αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας και την εφαρμόζει τόσο σε πελάτες όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενούς της. Εργαζόμενους – πολυεργαλεία που τρέχουν ακατάπαυστα 4ωρα να βγάλουν δουλειά 8ωρου για μισθούς «ψίχουλα» , εργαζόμενους που ελέγχονται συνεχώς από μάνατζερς της εταιρείας «μασκαρεμένους» σε πελάτες, εργαζόμενους που φορτώνονται και τον ρόλο του σεκιούριτι για να λάβουν το έξτρα «μεροκάματο του ρουφιάνου», το πριμ των 30€ για κάθε εντοπισμό κλοπής που έχει θεσπίσει η εταιρεία (και το επιχειρησιακό σωματείο το συμπεριλαμβάνει στις κατακτήσεις του), εργαζόμενους που και οι ίδιοι απολύονται με ψευδείς κατηγορίες ότι κλέβουν.

Η εταιρεία, για να μειώσει την κατακραυγή που δέχτηκε, αράδιασε τις δράσεις «κοινωνικής ευθύνης» που έχει αναλάβει για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια. Συνεργασίες με ΜΚΟ γενικά, αόριστα και απροσδιόριστα, καλάθια με κοντολήξιμα και σχεδόν κατεστραμμένα προϊόντα για τους άπορους, δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος καθαρά για διαφημιστικούς σκοπούς, και πάει λέγοντας…

Φυσικά, ο υπουργός υπανάπτυξης Α. Γεωργιάδης έτρεξε να εκμεταλλευτεί το γεγονός δηλώνοντας ευθαρσώς ότι παρενέβη για να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη της 70χρονης, ξεχνώντας ότι οι πολιτικές της κυβέρνησής του είναι αυτές που οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανάγκη να κλέβουμε για να επιβιώσουμε. Η εταιρεία «άδειασε» τον Γεωργιάδη θέλοντας να πάρει όλα τα εύσημα για την μεγαλοψυχία της , παρ’ ότι τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια με όλες τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δεν θα μας σώσουν ούτε οι διαφημιστικές «κοινωνικές δράσεις» οποιασδήποτε εταιρείας, ούτε η υποκριτική «φιλευσπλαχνία» της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ. Κυβέρνηση και εργοδότες, για να κερδίζουν οι ίδιοι όλο και περισσότερα, μας έχουν καταδικάσει να ζούμε με μισθούς και επιδόματα πείνας που δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν τις πιο βασικές βιοτικές μας ανάγκες. Η μόνη λύση είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Για να μην ανεχόμαστε την τιμωρία συνανθρώπων μας για χάρη των κερδών τους. Δεν θα ξεπουλήσουμε την αξιοπρέπειά μας για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν θα δεχτούμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, του ρεύματος και του νερού για τα συμφέροντα των μαυραγοριτών – ιδιωτών. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας, την αλληλεγγύη και την ενότητά μας και να προετοιμάσουμε τον αγώνα μας για να σώσουμε τις ζωές μας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Μοιραστείτε το άρθρο