Προσαγωγή 5 μελών του Σ.ΕΡ.Ε.Τ.Ε. για ανάρτηση πανό ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη την Τρίτη 22/5 στη Θεσσαλονίκη

Η κατασταλτική κυβερνητική πολιτική και οι τραμπουκισμοί από την αστυνομία συνεχίζονται απέναντι σε κάθε φωνή που ορθώνεται ενάντια στη συνολική επίθεση κράτους και κεφαλαίου στη ζωή μας, στα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η προσαγωγή 5 μελών του Σωματείου εργαζομένων στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Σ.ΕΡ.Ε.Τ.Ε.) για την ανάρτηση πανό απέναντι από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη. Με μία φαντασμαγορική επιχείρηση οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην αναίτια προσαγωγή των 5 μελών του Σ.ΕΡ.Ε.Τ.Ε., για να τους αφήσουν μετά από λίγο ελεύθερους, αλλά αφού δείξουν ότι το κράτος στοχοποιεί, ταλαιπωρεί, τραμπουκίζει και απειλεί όποιον επιθυμεί και για όποιο λόγο θέλει.

Παρακάτω η επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σ.ΕΡ.Ε.Τ.Ε.):

Σε προσαγωγές πέντε μελών του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Σ.ΕΡ.Ε.Τ.Ε. προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για την ανάρτηση πανό, απέναντι από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη, που καταργεί στην πράξη το 8ωρο και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας περιελάμβανε ένα πλήθος από περιπολικά, μηχανές και ασφαλίτες. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής αστυνομικοί ζητούσαν τη λίστα μελών του σωματείου, ασφαλίτες έβγαζαν φωτογραφίες τους/ις συναδέλφους/ισσες καθώς επίσης ζητήθηκε από τους προσαχθέντες να κατεβάσουν το πανό. Μετά από κάποια ώρα τα μέλη μας αφέθηκαν ελεύθερα.

Ένα χρόνο μετά το κρεσέντο καταστολής και βίας που έστησε η κυβέρνηση μέσα στο ΑΠΘ, τώρα στοχοποιεί τους/τις εργαζόμενους/ες στην έρευνα, που διεκδικούν τα αυτονόητα: μισθό, ασφάλιση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Με τον τρόπο αυτό θέλει να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου και να καταστείλει όποια φωνή υψώνεται ενάντια στην περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας, οικοδομώντας μια ζοφερή αστυνομοκρατούμενη πραγματικότητα, όπου η μόνη φώνη που θα ακούγεται είναι η αδίστακτη προπαγάνδα που τροφοδοτείται στα ΜΜΕ.

Τέτοιες πρακτικές δεν μας φοβίζουν, τις γνωρίζουμε, μας πεισμώνουν ακόμα παραπάνω για να παλέψουμε και να οργανωθούμε μέσα από οριζόντιες διαδικασίες, ενάντια στον αυταρχισμό και την υποτίμηση της εργασίας μας. Αγωνιζόμαστε πλάι στους φοιτητές, τις καθηγήτριες, τις εργαζόμενες, ενάντια στο φακέλωμα των σωματείων, την κατάργηση του 8ώρου και την ποινικοποίηση της απεργίας.

Διοικούσα επιτροπή παραρτήματος Θεσσαλονίκης Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σ.ΕΡ.Ε.Τ.Ε.).

https://unionresearchers.wordpress.com/2022/02/23/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%81%cf%84/

Δημοσίευση της συλλογικότητας Rebuilt_IT για το χθεσινό περιστατικό
Μοιραστείτε το άρθρο