Σημερινές κινητοποιήσεις σε Χίο και Λέσβο απέτρεψαν την έναρξη εργασιών για νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων

Φωτό: prin.gr

Να νικήσει ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών. Να ανατραπεί η αντιπροσφυγική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Χίου και της Λέσβου που απέτρεψαν την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων στο δύο νησιά. Ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν θα έχει κερδηθεί αν δεν ανατραπεί η αντιπροσφυγική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

  1. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο προσφύγων. Να σταματήσουν άμεσα οι επαναπροωθήσεις.
  2. ΟΧΙ στην δημιουργία κλειστών αλλά και ανοιχτών στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων-τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  3. Οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα, είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η φτωχοποίηση των πληθυσμών και η περιβαλλοντική κρίση: η προσφυγιά είναι πρόβλημα πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
  4. Ο λαός μας έζησε και συνεχίζει να βιώνει την προσφυγιά και τον ξενιτεμό στο πετσί του. Οι πρόσφυγες είναι αδέλφια μας και αγωνιζόμαστε για την ομαλή ενσωμάτωσή τους στις πόλεις και τα χωριά μας με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όσους το επιθυμούν. Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και ελεύθερη – νόμιμη μετακίνηση προς τους τελικούς προορισμούς για όσους θέλει να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει και συμμετέχει στους κοινούς αγώνες ντόπιων και προσφύγων για την ανατροπή του συνόλου της αντιπροσφυγικής πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές κυβερνήσεις.


Μεγάλη κινητοποίηση στην Χίο ενάντια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες

Κλοιός διαδηλωτών έδιωξε τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ από το λιμάνι

Μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της Χίου, την Τετάρτη το βράδυ και σήμερα Πέμπτη το πρωί, απέτρεψε την αποβίβαση από το πλοίο “Πελαγίτης” χωματουργικών μηχανημάτων της ΓΕΚ Τέρνα προκειμένου να ξεκινήσουν έργα κατασκευής κλειστής δομής-φυλακή στην περιοχή του Θόλου.

Αρχικά τα μηχανήματα έγινε προσπάθεια να αποβιβαστούν στο λιμάνι των Μεστών χωρίς επιτυχία. Σήμερα το πρωί έγινε δεύτερη προσπάθεια αποβίβασης στο λιμάνι της Χίου κι αυτή απέτυχε χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων της Χίου.

Από τις 2 Ιανουαρίου κάτοικοι του νησιού έχουν καταλάβει το χώρο που θέλει η κυβέρνηση να κατασκευάσει το νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στο νησί, προκειμένου να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών και πιθανή επιχείρηση της αστυνομίας για εκκαθάριση του χώρου.

prin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο