9ο Thessaloniki Pride – Ίσα δικαιώματα παντού, για όλ@! Η κανονικότητα του συστήματος δεν μας χωράει – Φωτογραφίες / Βίντεο

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο πάρκο ΧΑΝΘ και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του 9ου Thessaloniki Pride. Χρώματα, φωνές, γέλια αλλά και διάθεση διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων για όλα, με τη δυναμική συμμετοχή του κινηματικού μπλοκ, είναι τα χαρακτηριστικά που το συγκροτούν.

Το κινηματικό μπλοκ στην ανακοίνωση – κάλεσμα που έβγαλε ασκεί έντονη κριτική στην ΑΜΚΕ που διοργανώνει το Thessaloniki Pride, στις λογικές αποκλεισμού άλλων ομάδων στις συνελεύσεις διοργάνωσής του, στην επιλογή χρηματοδότησης μέσω χορηγιών από μεγάλες εταιρείες και την Ε.Ε, στη μη σύγκλιση των αγώνων με τα υπόλοιπα αγωνιστικά μέτωπα της κοινωνίας και στα καλέσματα που απευθύνουν σε ομάδες λοατκια αστυνομικών, σε κόμματα με ακροδεξιό ομοφοβικό χαρακτήρα και την αμερικάνικη πρεσβεία, ανάμεσα σε άλλα. “Για να αποκτήσουν ευρύτερη βάση οι αγώνες μας, θέλουμε η απεύθυνση του Pride να κατευθύνεται, όπως στα δύο πρώτα Pride, στα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητες των υπόλοιπων κινημάτων (αντιρατσιστικό, φεμινιστικό, οικολογικό, φοιτητικό, αντιφασιστικό, εργατικό). Μόνο έτσι το αίτημα για τον λοατκι γάμο και τα υπόλοιπα αιτήματα της κοινότητας θα γίνουν κτήμα της κοινωνικής πλειοψηφίας και η αποδοχή θα παίρνει τη θέση της ανοχής!

Κύριο σύνθημα ήταν: Τέρμα πια στην κοροϊδία, ίσα δικαιώματα σε γάμο και παιδοθεσία!” 

Από τη συγκέντρωση στη ΧΑΝΘ ξεκίνησε πορεία επί της Τσιμισκή, η οποία από την Βενιζέλου κατέβηκε στη Λ. Νίκης, με κατάληξη τον Λευκό Πύργο.


Φωτοστιγμιότυπα και Βίντεο


https://new.infolibre.gr/2021/09/25/9o-thessaloniki-pride-lt-br-gt-25-9-stis-18-00-sto-parko-chanth-lt-br-gt-to-kinimatiko-mplok/

Μοιραστείτε το άρθρο