Συγκεντρώσεις – Πορείες αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα 26/02 – ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

ΑΘΗΝΑ Προπύλαια 18:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγ. Βενιζέλου 17:00

ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου 12:30

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια 17:00

ΒΟΛΟΣ Πλ. Αγ. Νικολάου 18:30

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε πόλεις της χώρας στον απεργό για 50ή ημέρα πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίντα.


Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιθήθηκε πορεία που ξεκίνησε στις 17:55 και διά μέσω της Βενιζέλου κατευθύνθηκε στο ΥΜΑΘ, απ’ όπου πέρασε στην Αγ. Δημητρίου, κατέβηκε την Ιασωνίδου και έστριψε στην Εγνατία προς δυτικά. 18:30 H πορεία κατευθύνεται προς Αριστοτέλους, όπου λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή, κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και την αριστερά.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνεχώς συνθήματα για την ικανοποίηση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα, την εκδικητικότητα του κράτους, την τρομοκράτηση όλης της κοινωνίας, αλλά και εναντίον της αστυνομίας με τη βία που εξαπολύει κατά κάθε αγωνιζόμενου, αυτή τη βδομάδα με τις βάρβαρες επιθέσεις κατά των φοιτητών στην Θεσσαλονίκη και των διαδηλωτών υπέρ του Δ. Κουφοντίνα στην Αθήνα – μέσα  στο ολοκληρωτικό πέπλο που απλώνει παντού η ακροδεξιά κυβέρνηση.

 

 

 

 

Αθήνα 

Η συγκέντρωση υπέρ του Δ. Κουφοντίνα χτυπήθηκε από την αστυνομία ακόμη μιά φορά πριν καν εκδηλωθεί. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με δακρυγόνα εναντίον ατόμων που μετέβαιναν από το σταθμό του μετρό στην Ομόνοια, κάτι που απεικονίζεται σε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν την αστυνομική βία. Η αστυνομική μανία για καταστολή κάθε διαδήλωσης για τον απεργό πείνας και δίψας, εκδήλωθηκε σήμερα και κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τους αστυνομικούς και καταγγέλλουν στη ΓΑΔΑ.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει το νέο όργιο αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφων.

Τον τραυματισμό επτά φωτορεπόρτερ από επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον τους καταγγέλλει η ΕΦΕ, η οποία μάλιστα παρουσιάζει και σχετικό οπτικό υλικό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: Μπορεί και πρέπει να δοθεί εντολή να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως “θήραμα” σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία.

 

https://www.facebook.com/alerta.gr/videos/163131352168158

Πάτρα

https://new.infolibre.gr/2021/02/26/7i-panelladiki-mera-allileggyis-ston-d-koyfontina-sygkentroseis-kai-poreies-na-apotrapei-i-kratiki-kyvernitiki-dolofonia-toy/

 

Μοιραστείτε το άρθρο