Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ανακοίνωσε εκεχειρία λόγω κορονοϊού. Της Μ.Γ.Μ.

Κατάπαυση του πυρός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) υπό τον στρατηγό Χάφταρ, ενώ παράλληλα προειδοποίησε για τον κίνδυνο από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των Τούρκων μισθοφόρων στην περιοχή.

“Η γενική διοίκηση (του ανατολικού στρατού) χαιρετίζει τη διεθνή έκκληση για κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι (πιθανές) λοιμώξεις από κορονοϊό”, αναφέρει η δήλωση του LNA που κυκλοφόρησε το Σάββατο 21 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση του LNA επεσήμανε επίσης ότι “η μεταφορά χιλιάδων σύρων και τούρκων μισθοφόρων στην Τρίπολη μέσω της μολυσμένης Τουρκίας θα οδηγήσει στην εξάπλωση αυτής της θανατηφόρας νόσου στην Τρίπολη και στα δυτικά της χώρας” και αποδίδει ευθύνες στη κυβέρνηση της Τρίπολης “για αυτά τα ανήθικα εγκλήματα εναντίον του λαού της Λιβύης”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως “η Γενική Διοίκηση έχει δεσμευτεί για την κατάπαυση του πυρός, εφόσον τα υπόλοιπα μέρη παραμένουν δεσμευμένα. Ωστόσο, η Γενική Διοίκηση δεν θα δεχτεί να είναι το μόνο συμβαλλόμενο μέρος της κατάπαυσης του πυρός, ενώ οι τρομοκρατικές πολιτοφυλακές και οι μισθοφόροι θα προκαλούν όλεθρο και θα τρομοκρατούν την Τρίπολη κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες”.

Μοιραστείτε το άρθρο