SALAH MUSA: Ένα καπιταλιστικό παγκόσμιο σύστημα… καταστροφικό

Να διορθωθεί ο κόσμος. Αυτό ήταν το όνειρο των ουτοπικών πρωτοπόρων. Ποντάρουν σε ένα μέλλον με λιγότερη δυστυχία και πολέμους. Ιστορικά, ποτέ δεν έφτασε ένας αιώνας χειρότερος από αυτόν που προηγήθηκε.

Το νέο σύνθημα του εικοστού πρώτου αιώνα είναι θλίψη και περισσότερη βία. Ο ανθρώπινος παράδεισος είναι μια ψευδαίσθηση. Αυτό που επιχείρησαν οι φιλόσοφοι σκόνταψε στην πραγματικότητα. Αυτό που προσπάθησαν οι θρησκείες κατέληξε σε επαναλαμβανόμενους και συνεχείς θρησκευτικούς πολέμους. Οι πόλεμοι δεν έχουν υποχωρήσει μέχρι σήμερα και δεν διαγράφεται σταθμός συμφιλίωσης στο μέλλον. Το Freedom Project σφαγιάστηκε από Freedom Students. Όταν έπιασαν την πολιτική. Άσκησαν βία και τυραννία. Οι άνθρωποι δεν είναι τόσο δυνατοί όσο οι ισχυροί του χρήματος, της εξουσίας, των θρησκειών και των πεποιθήσεων.

Πριν σηκώσουμε τις γροθιές μας, υψώσουμε τις φωνές μας, εναντιωθούμε στην εξουσία και καταδικάσουμε τις σφαγές, των προηγούμενων εβδομάδων, ο κόσμος προχωρά από τη μια σφαγή στην άλλη. Οι πόλεμοι είναι ένα πλήρες πολιτικό ευαγγέλιο. Οι θρησκείες είναι πολεμικό πλεονέκτημα με όλα τα σημάδια. Καμία θρησκεία δεν είναι αθώα από αίμα, όπως η θεότητα του κεφαλαίου. Δημοκρατία, και δεν ήταν ποτέ έτσι, ακόμη και στις πιο αρχαίες «δημοκρατικές» χώρες. Όλες οι δημοκρατίες στηρίχθηκαν στους ισχυρούς. Το πιο ισχυρό είναι το κεφάλαιο.

Η ειρήνη είναι ψέμα. Το αύριο είναι χειρότερο από το χθες.

Το μέλλον δεν γράφεται ποτέ. Κατασκευάζεται. Το εβδομήντα τοις εκατό του πληθυσμού αυτού του πλανήτη ζει κάτω από τον ζυγό της καταπίεσης. Το σκανδαλώδες μοντέλο ενσαρκώνουν αραβικά τυραννικά καθεστώτα. Επομένως, η λέξη «λαοί» δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Ο Άραβας θέλει ασφάλεια, όχι ειρήνη. Η ασφάλεια διασφαλίζεται με τη σιωπή και την υποταγή.

Έχουμε μπει στην εποχή των φανταστικών παραδείσων και της μετάδοσης των σφαγών. Ηθική κατάθλιψη. Βολικό και στοχαστικό χάος. Βάρβαρη βία με κομψά ρούχα και μέσα που κυριαρχεί η υποκρισία. Είναι ο αιώνας του τέλειου εγκλήματος.

Η αλήθεια είναι με τους δυνατούς κι ας είναι τραμπούκοι.

Αυτό είναι ουτοπικό. δεν είναι; Αντίο λοιπόν λαοί. Ο άνθρωπος δεν κατάφερε να δημιουργήσει την ανθρωπότητα για να τον προστατεύσει.

Έχει ειπωθεί ότι η παγκοσμιοποίηση είναι το νέο μονοπάτι, γι’ αυτό υπακούστε τη. Η παγκοσμιοποίηση μας θεωρεί ως αλληλένδετα μέρη που συνδέονται μεταξύ τους. Επομένως, ο κόσμος είναι ένα παγκόσμιο χωριό. Το νέο ανήκειν ανήκει στον κόσμο… Σύντομα θα εμφανιστούν μπροστά μας οι εξισώσεις του τέλους της ιστορίας.

Μια θανατηφόρα ουτοπία. Οι δρόμοι της είναι η βιώσιμη φτωχοποίηση. Συντρίψτε τους αδύναμους. Ο Καντ δεν είχε δίκιο. Αρνήθηκε ότι η ανθρωπότητα εξελισσόταν προς το χειρότερο, παρόλο που ανακάλυψε ότι το μέλλον θα ήταν πολύ πιο σκοτεινό.

Ο τρέχων αιώνας γνώρισε μια απαράμιλλη αύξηση της φτώχειας. Το κοινωνικό απαρτχάιντ καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό. Όλο το μέλλον βρίσκεται σε κίνδυνο. Η αργή αυτοκτονία είναι μια καθιερωμένη πολιτική. Ο άνθρωπος αξίζει να υποφέρει.

Αυτός είναι κόσμος ή κόλαση;

Είναι πολύ επικίνδυνο το χρήμα να γίνει ο κυβερνήτης και ο ελεγκτής στον οποίο απευθύνονται για να  κυβερνήσουν.

Τα κυρίαρχα καθεστώτα σε όλο τον κόσμο έχουν αφαιρέσει ως επί το πλείστον την εξουσία να γράφουν νόμους λόγω της οικονομικής τους δύναμης. Ο λαός ξεγελιέται. Νομίζει ότι είναι σε ένα δημοκρατικό σύστημα. Η δημοκρατία, η οποία δεσμεύεται από τους ισχυρούς, στις κάλπες, έχει εντολή και δικαιοδοσία. Δισεκατομμυριούχοι παραγγέλνουν, δεν προτείνουν. «Είμαι εδώ, άρα είσαι υπάκουος». Το κεφάλαιο είναι το σύστημα. Γράφει νόμους, κάνει πολέμους και καταπιέζει τους ανθρώπους.

Το κεφάλαιο μπόρεσε να συλλάβει τη σκέψη. Δικές του εφημερίδες. Εκδοτικοί οίκοι. Ραδιόφωνα. τηλεοράσεις. Ιστοσελίδες. Μέσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. Η ανθρωπότητα ακούει τι λέει ο Δυτικός Orwell. Πραγματικές ειδήσεις, απαγορεύεται η παρουσία, γραπτά και προφορικά. Τα χρήματα αγοράζουν. Τίποτα δεν είναι ποτέ υπερβολικό για εκείνον. Αγόρασε τη γη. Εταιρείες. Μεταφορά. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Βιβλία. Θρησκείες. Αποχέτευση. Πανεπιστήμια. Μέσα Επικοινωνίας. Ελαφρές βιομηχανίες. Κατασκευή όπλων. Διαφημιστικές πλατφόρμες. Διαφημιστική αρχή.

Ω Θεέ μου. Αυτό δεν είναι καθόλου ανθρώπινο! Ποιος είπε ότι η ανθρωπότητα δημιουργείται από την πολιτική;

Πώς μπορεί να ασκηθεί η ελευθερία κάτω από την καπιταλιστική καταπίεση; Πραγματικά, δεν βρισκόμαστε σε ένα «παγκόσμιο χωριό». και υπάρχει μαστροπός.

Η συντριπτική παγκοσμιοποίηση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανθρώπινη αλλαγή. Ο αποδεκτός άνθρωπος είναι ο καταναλωτικός άνθρωπος. Έτσι, έχουμε διεθνικές εταιρείες. Το κεφάλαιο είναι επεμβατικό. Το μάρκετινγκ είναι υποχρεωτικό. Η κατανάλωση είναι μια θρησκεία με δισεκατομμύρια οπαδούς. Ο πολιτισμός απογυμνώθηκε από τη δημιουργική του τάση και εξαρτήθηκε. Πρέπει να λάβει θετικές θέσεις για την ταχεία κατανάλωση. Είναι απαραίτητο να συνεργαστείτε με εταιρείες κολοσσούς. Όσο για τον πολιτισμό, αυτό που έχει σημασία είναι να είναι εύκολα προσβάσιμος, δηλαδή στο ύψος του παραλογισμού.

Ο κόσμος σήμερα διέπεται από δύο ιδεολογίες: την ιδεολογία της συνολικής οικειοποίησης της παραγωγής και την ιδεολογία της συνολικής κατανάλωσης. Πλήρης δυϊσμός.

Η εποχή του καπιταλισμού σε μια χώρα ή περιοχή, έχει τελειώσει. Ο καπιταλισμός είναι πλέον παγκόσμιος. Υπάρχει οπαδός και οπαδός. Ο οπαδός έχει την εξουσία να λέει και να ενεργεί. Άλλοι έχουν καθήκον να επιβάλλουν. Οι τάξεις δεν είναι πλέον οντότητες ή εθνικές. Οι τάξεις διασχίζουν τα σύνορα. Το πιο επικίνδυνο από αυτά είναι η κατηγορία των μετόχων του παγκόσμιου κεφαλαίου.

Πού είναι οι ιδέες; Πού είναι οι αξίες; Πού είναι οι αρχές; Πού είναι η δικαιοσύνη; Πού είναι ο διαφωτισμός; Που είναι η ισότητα; Πού είναι η σκέψη; Πού είναι ο άνθρωπος; Ξεχάστε, αυτό είναι χαρακτηριστικό λεξιλόγιο θανάτου. Αυτό που μένει είναι μια ηχώ. Πόσο θα διαρκέσει αυτή η πλανητική τυραννία;

Κανείς δεν έχει απάντηση.

Η μόνη απάντηση: Σχέση είτε με τον δολοφόνο είτε με τον σκοτωμένο. Το κεφάλαιο χρειάζεται περισσότερους πολέμους παρά τις αγορές κατανάλωσης για τη θανατηφόρα πολεμική οικονομία του. Αγορές που είναι πολύ ανταποδοτικές για όσους έχουν χρήματα

SALAH MUSA

Μοιραστείτε το άρθρο