Το ακροαριστερό Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα αποφάσισε να συμμετάσχει στο νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία

Το NPA-l’Anticapitaliste εντάσσεται στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο για να αντιταχθεί στην ακροδεξιά και στον Μακρόν

Η ηγεσία του NPA-l’Anticapitaliste συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης και αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα των 7 οργανώσεων που ξεκίνησαν το Λαϊκό Μέτωπο. Την ώρα που το RN και οι σύμμαχοί του είναι σε θέση να πάρουν την εξουσία, το Λαϊκό Μέτωπο είναι φορέας ελπίδας για την κοινωνική και πολιτική αριστερά, ενάντια στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, για τους αντιρατσιστικούς, περιβαλλοντικούς, φεμινιστικούς και ΛΟΑΤΚΙ αγώνες και για όλα τα κινήματα για ίσα δικαιώματα.

Από αύριο κιόλας, οι αγωνιστές μας θα είναι πλήρως κινητοποιημένοι για να διασφαλίσουν ότι οι υποψήφιοι του Λαϊκού Μετώπου θα κερδίσουν και θα αντιστρέψουν τη θανατηφόρα δυναμική μέσα στην οποία βρισκόμαστε. Μαζί με τους εκπροσώπους μας, είμαστε αποφασισμένοι να διαδραματίσουμε πλήρως το ρόλο μας στην εκστρατεία, μεταξύ άλλων προτείνοντας και υποψηφίους.

Η νίκη κατά της ακροδεξιάς και του Μακρόν είναι δυνατή μόνο υπό τον όρο της ευρείας κινητοποίησης του πληθυσμού, ειδικά στις επιχειρήσεις, στις λαϊκές συνοικίες και στη νεολαία. Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι περιβαλλοντικοί αγώνες, το φεμινιστικό κίνημα, το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, οι αποαποικιακοί και αντιρατσιστικοί αγώνες, πρέπει να τροφοδοτήσουν σε βάθος το πρόγραμμα του Λαϊκού Μετώπου. Πρέπει να αποτελέσουν τη ζωντανή του δύναμη..

Γι’ αυτό θα στηρίξουμε και θα συμμετέχουμε στην οικοδόμηση όλων των διαδηλώσεων, των κινητοποιήσεων και των απεργιών, στους δρόμους και στις επιχειρήσεις, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες και όσων θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές. Οι κινητοποιήσεις είναι η μόνη εγγύηση ότι το Λαϊκό Μέτωπο θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα έρθει σε ρήξη με τις φιλελεύθερες πολιτικές τεσσάρων δεκαετιών.

Το χάος που έχει προκαλέσει αυτό το ληστρικό σύστημα απαιτεί μια επαναστατική ρήξη με τον καπιταλισμό και μια νέα, χειραφετητική ελπίδα για τους καταπιεσμένους/ες και τους εκμεταλλευόμενους/ες. Σήμερα, είναι κατεπείγουσα η ανάγκη για ενότητα ενάντια στο φασισμό και για την οικοδόμηση της αντεπίθεσης των λαϊκών τάξεων. Μπροστά στον φασιστικό κίνδυνο, ας ενταχθούμε στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο!

Montreuil, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΠΗΓΗ: www.contra-xreos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο