Δίκη των 10 αγωνιστών/ριών της διεθνιστικής συγκέντρωσης 3/2/2024, Πέμπτη 23/5 στις 8:30 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων

Το Σάββατο 3/2/2024 είχε προγραμματιστεί και καλεστεί, δύο εβδομάδες πριν από αυτήν την ημερομηνία, διεθνιστική αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλ. Ρηγίλλης και πορεία προς τη Βουλή από την ΟΡ.Μ.Α το μεσημέρι, ενώ διεξάγεται από το Δεκέμβρη του 2023 κάθε Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση σωματείων και παλαιστινιακών οργανώσεων ενάντια στον πόλεμο του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Παράλληλα είχε καλεστεί και αντιφασιστική συγκέντρωση για το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Κάθε χρόνο ανακοινώνονται διεθνιστικά καλέσματα γι’ αυτήν τη διαδήλωση, η οποία αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης κινηματικής παράδοσης και επιχειρεί να επικαιροποιήσει τη μνήμη από την ελληνοτουρκική κρίση του 1996, προσδίδοντας διεθνιστικό και αντιπολεμικό χαρακτήρα, στον αντίποδα του εθνικιστικού/αντιτουρκικού πνεύματος που θρέφουν και αναπαράγουν τα αστικά και ακροδεξιά κομμάτια της κοινωνίας. Οι συγκεντρώσεις εκείνης της μέρας εναρμονίζονται με τα αντιπολεμικά προτάγματα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με την υποστήριξη του αγώνα των Παλαιστίνιων και την ανάδειξη της διεθνιστικής αλληλεγγύης των λαών σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Τη μέρα της επετείου της κρίσης των Ιμίων συνυπάρχουν στον δρόμο και ενώνουν την αλληλεγγύη τους διαδηλώνοντας για την ειρήνη Τούρκοι, Κούρδοι, Έλληνες, Αλβανοί, Βούλγαροι και Μακεδόνες εργάτες και εργάτριες του ταξικού κινήματος.

Φέτος, η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα την περιθωριακή ανακοίνωση των απολειφαδιών της Χ.Α. μέσω Telegram για συγκέντρωση στο σημείο, προχώρησε μόλις το προηγούμενο βράδυ σε εκτεταμένη απαγόρευση των συναθροίσεων προσδιορίζοντάς την τοπικά και χρονικά. Προσπάθησε να εμποδίσει τη συγκέντρωση της ΟΡΜΑ, την καθιερωμένη εβδομαδιαία συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Σύνταγμα και την αντιφασιστική πορεία το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Φίλοι και μέλη της ΟΡ.Μ.Α. άνοιξαν πανό στην πλ. Ρηγίλλης την ώρα του καλέσματος, διεκδικώντας το δικαίωμα στην πολιτική συγκέντρωση. Η αστυνομία μέσα σε λίγα λεπτά και σε πλήρη ετοιμότητα περικύκλωσε τα 10 παρόντα άτομα και προχώρησε στην προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ, όπου μετατράπηκε σε συλλήψεις για απείθεια στην απαγόρευση και στις υποδείξεις της αστυνομίας. Την Πέμπτη 23/5/2024, δικάζονται στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

Δεν δεχόμαστε να κρίνει η αστυνομία τον χρόνο και τον χώρο ύπαρξης του εργατικού κινήματος!
Δεν δεχόμαστε η κυβέρνηση να μετατρέπει το κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα συναθροίσεων σε «κατά το δοκούν» παραχώρηση!
Η συγκέντρωση δεν είναι απείθεια! Κάτω η κυβέρνηση των διώξεων και της καταστολής!

Καλούμε σε συγκέντρωση και στήριξη την Πέμπτη 23/5 8.30πμ στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 2 (Αίθουσα 4).

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Μοιραστείτε το άρθρο