Μεγάλη νίκη η απελευθέρωση των 9 ναυαγών της Πύλου Ένοχοι είναι κυβέρνηση και ΕΕ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μεγάλη νίκη για τους 9 Αιγύπτιους ναυαγούς και το κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Το δικαστήριο στην Καλαμάτα αναγνώρισε ότι το κατηγορητήριο είναι διάτρητο, κηρύχθηκαν αθώοι και αφήνονται ελεύθεροι! Ταυτόχρονα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ έξω από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενάντια στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη των 9. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα δύο τραυματίες και δύο προσαγωγές.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ. Στήνει δίκες – παρωδία για να φορτώσει τις ευθύνες της για τη δολοφονία – πνιγμό των 600 προσφύγων στα ίδια τα θύματα, για να συγκαλύψει το έγκλημα της και στέλνει τα ΜΑΤ απέναντι στο αντιρατσιστικό κίνημα.

Δεν πρέπει να περάσει αυτή η μεθόδευση! Είναι ρατσιστές και δολοφόνοι! Η καταστολή των Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη, το δόγμα “νόμος και τάξη” που πνίγει μετανάστες και αποφυλακίζει ναζιστές δολοφόνους θα βρει απέναντι του την εργατική τάξη και τη νεολαία.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, των επιζώντων και των οικογενειών τους που ζητάνε δικαιοσύνη. Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, η κυβέρνηση, το Λιμενικό και η Frontex. Όχι στην ΕΕ του ρατσισμού. Να βάλουμε τέλος στη φρίκη των καταδιώξεων και δολοφονιών στα σύνορα! Οι πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά είναι καλοδεχούμενοι με δικαιώματα. Για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο και χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Μοιραστείτε το άρθρο